Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak jsem si to vypočítala, ale vyšlo mi to na 118.8 tedy kolem toho se mám pohybovat abych spalovala?:))
@Market-a Jillian sama byla dříve obézní, zhubla hooodně kg a postupně se dostala až k tomu, že se hubnutím a sportem začala živit. Takže odpověd je ANO, naprostá většina holek, co její programy cvičí, hubne na centimetry
.Jestli máš velkou nadváhu a zatím mizivou kondici, šlo by začít třeba s Leslie 3 miles, také se dá najít na webu. Tu si holky ve skupině hodně chválí, jedna s ní zhubla asi 30 kg (samozřejmě i s úpravou stravy). Ta je důležitá tak ze 70%. Aerobní frekvence je taková, kdy srdíčko pracuje, ale jen na cca 65% maximální tepové frekvence. Důležitá je proto, že jen přiní tělo bere energii z tuků(když je vyšší, tak trénuješ srdíčko a kondici, ale tělo „nestíhá“ a bere ze snáze dostupných zdrojů energie, než jsou tuky. Někdy i ze svalů, což je samozřejmě špatně. Nejlepší je cvičit se sporttesterem, ale orientačně je to tak, že když cvičíš, měla bys být schopna si ještě povídats kamarádkou. Pokud to neudýcháš, máš tepovku moc vysokou
Jo- ještě jsem zapomněla: přesný vzorec na výpočet aerobní TF je na netu, ale jestli je Ti cca kolem 30 let, tak neuděláš chybu, když budeš udržovat mezi 135 a 145
Ahojda, potřebuju poradit, jak to udělat se cvičením, když mám doma neposedné batole.
Moje 13m treperenda od 11m chodí, teď lítá jak zběsilá, na všechno leze. Máme malý byt 2+kk, kde je vše propojené, takže ji musím mít nonstop na očích, jinak je schopná se během minuty přizabít. Spí jen po obědě a to max půl hodiny. Během té doby akorát tak stihnu poklidit nádobí (a navíc jsem zrovna po jídle, což není na cvičení ideální). Večer chodíme spát lehce před 9. hod a budíme se kolem 6. Mezi tím je moje zlatíčko ještě tak 5× vzhůru, protože chce kojit. Takže je asi všem jasné, že pro mě režim přivstat si o půl hoďku dřív nepřipadá v úvahu - už tak spávám obvykle kolem 4 hodin, někdy i méně nebo vůbec ![]()
Když malá nechodila, ještě to šlo. Posadila jsem ji do křesílka, obložila hračkama a ona vydržela třeba 10 minut. Já mezi tím cvičila. A takových desetiminutovek jsem si udělala za den třeba 5. Teď to nejde. Taktéž procházky. Dokud vydržela v kočárku (a spávala v něm), dala jsem za den bez problémů 15 km. Taky jsem s kočárkem běhala. Teď vydrží sotva abych ji vyvezla na nejbližší hřiště a už řve, dělá luky. Takže den vypadá tak, že ji ráno naložím, jedem na hriště, do parku, lesa a pod., tam jsme do oběda. Pak domů, oběd, do půl hodiny spánek a zas vyrážíme ven. Malá je v pohybu furt, ale já ujdu tak 3 km maximálně.
V době, kdy jsem měla slušný pohyb (chůze, cvičení) jsem si váhu držela kolem 55 kg. Měřím 162 cm. Teď to jde rapidně nahoru, už jsem překročila magickou 60.
Děsím se toho, až přestanu kojit. Navíc mám v rodině všechny s nadváhou, takže mám k přibírání sklony.
Jídelníček se snažím mít slušný. Snídám většinou jogurt s cornflakes nebo vločkama, oříšky, sušené ovoce atd., svačím ovoce, obědvám to, co malá a večeřím plátek žitného chleba s pomazánkou, šunkou nebo sýrem a k tomu čerstvá zelenina, případně třeba těstovinový salát. Když chci mlsat, dávám si nízkotučné tvarohy a jogurty s ovocem nebo čokoládu >70%.
Jak to děláte vy? Ráda si nechám poradit. ![]()
Myslím si, že jíš málo, to se pak tloustne jedna radost.
A co tatínek, ten svoje dítě hlídat nehodlá?
@Linduš91 Zaprvé není jisté, že ti kojení (takto dlouhodobé) drží figuru, já to měla přesně naopak. Do půlroka jsem tím hubla, pak když už byly příkrmy a kojila jsem méně a méně (ale chutě na sladké a potřeba víc jíst zůstávaly) šla kila šíleně nahoru. Takže když jsme v roce odstavili, hrozně jsem si oddychla, začala běhat a cvičit (to kvůli průsom nešlo ), hlídat si s travu a za 3 měsíce mám dole 10kg.
Jinak ti teda dcerka strašně málo spí, to nevymyslíš. Takže jedině nějaký strollering, běhání s kočárem a pod., případně jí zapojit do cvičení, ale to asi dlouho nevydrží. A pak tedy zapojit manžela / babičku, jak už zde padlo.
Taky si myslim, ze malo jis. A ja se snazim sveho rocniho synka zapojovat do cvičení se mnou. Chodi mi od 9 m
a kdyz to nejde, tak v mezicase, kdy se honime udelam par squatu, par zabaku, prkno atd.. opakuje to po me, leze po mne, takze to mam se zatezi ![]()
Díky, babičky máme pracující a daleko a manžel je od nevidím do nevidím v práci plus často jezdí na služebky, takže hlídání nemám žádné.
Myslela jsem právě třeba nějaké cviky, do kterých bych zapojila malou a zároveň bych posilovala?
Zatím se akorát přitahuju na prolízkách na dětském hřišti - ale dám max 10-15 shybů za celou naši dopolední návštěvu. Plus si občas zaběhám s tím kočárem, ale jen kousek - jak jsem psala, malá v nem moc nechce být. Jak to vidíte se švihadlem? Já sice nejsem (zatím) žádná supertěžká váha, ale mívám problémy s kolenem. Můžu skákat? Nějaký jiný nápad hodící se na hřiště nebo do parku? Čili povrch dlažba, beton, tráva, písek, štěrk?
Napadlo mě cvičení maminek s dětma, ale to máme daleko a je to docela drahé, tak zvažuju. Má to opravdu nějaký efekt? Nějak si neumím představit tu organizaci, jak to udělat, aby si malá sama hrála a já cvičila. Aby to nedopadlo jako doma, kdy po mě začne házet hračky a štípat mě, abych už konečně přestala cvičit a začala si s ní hrát ![]()
Tak doporučuju například popelnici (lehneš si na záda, dítě se ti posadí na nárty skrčených nohou a na těch nohou jí zvedáš). U toho můžeš dělat i sedy-lehy. Nebo si jí vem do náruče a dělej různé shyby, dřepy, prostě zátěž. Zapoj fanzatii ![]()
Tak dámy, odzkoušeno po dobu jednoho týdne a dvou dnů a malou nic nebaví déle než dvě minuty :-/ Pak po mě začne lézt, štípat mě a házet hračkama
Akorát ty dřepy by ji možná bavily dýl, jenže z těch zase mě příšerně rozbolela kolena, takže ještě doteď cestou do schodů pajdám (nedřepuju od pondělka):D Ještě, že jsem nezkoušela to švihadlo, to by bylo! No nic, fantazie jsem bohužel víc nepobrala, dceru to nebaví, takže zkusím hubnutí „jen“ změnou jídelníčku
Už jsem totiž na 63 kg:cert:
Dobrý den,
moc Vám fandíme ve Vaší snaze dostat se do formy, hýbat se a jíst zdravě!
Proto připomínám, že na eMiminu právě finišuje soutěž Velká červnová výzva.
Přidávejte fotoalba, deníčky a hlavně recepty dokumentující Vaši cestu za vysněnou postavou.
Těšte se na skvělé výhry! ![]()
Krásný víkend za tým eMimino přeje ![]()
adminka Eliška
Taky bych ráda něco shodila, ale doma mi to vůbec nejde, nemám pevnou vůli :/
Ahojky pevnou vůli taky nemám, ale zvladla jsem to a za to vděčím světu zdraví ![]()
Já jsem cvičila s Jillian a pak jsem přešla na Insanity a zhodila jsem s Jill 10 kilo za měsíc a stravu jsem buhvi jak neupravovala ![]()