Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Karvaz22 píše:
Ahoj, no já mám také před porodem. 11 dníAle už teď jsme z té váhy hotová
minulý rok jsme ve 26 tt potratila. Měla jsme 10 kg více, ale tím smutkem a utrpením jsme to rychle dala dolů. A teď mám 19 kg a už mě vše bolí
Tak právě sbírám inspiraci abych věděla jak to dát dolů. Já jsme i normálně docela při těle
na svou výšku 168 cm mívám normálně tak 75 kg. A to jsme ale už od puberty na dietách. Tak uvidíme teď no
to jsi jak já, akorrát o 2cm větší ![]()
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat - máte někdo zkušenosti s rozestupem břišních svalů (cca 1 cm nad pupíkem na šíři jedné špičky prstu)? Přibrala jsem v těhotenství celkem 25kg a nyní jsem 4 a kousek měsíce po porodu a mám dole cca 18kg, ale samo šlo jen asi 8 kg, jinak všechno ostatní musím pracně hubnout cvičením a úpravou jídelníčku. Ráda bych zapojila i cviky na břicho, aby se mi hublo rychleji, ale nevím jak s tou diastázou… co myslíte?
@ivulka00 Rozhodně se vykašli na klasické cviky na břicho, tím se ten rozestup ještě zhorší. Vygoogli si Ivu Fiš, ta se přímo diastázou a cvičením po porodu zabývá, třeba tě to inspiruje.
@ivulka00 ja mam taky diastazu a fyzioterapeutka v porodnici mi rekla, ze nejprv se musi posilit sikme brisni svaly a az potom prime. Kdybych pry zacala cvicit prvne prime brisni svaly, tak bych si tu diastazu jeste zhorsila.
@blobfish @eviku-miluna holky moc děkuju
já zatím cvičím jen šikmé a pak se snažím posilovat pánevní dno, zadek a nohy, ruce teďka začínám taky. Ale ty kila jsou dolů opravdu pomalu, i když nekojím… tak tím pádem to člověka hrozně láká ![]()
Zdravím ![]()
jen připomínám, že na eMiminu funguje také Poradna pro zlepšení kondice a hubnutí po porodu. Nebojte se tu zeptat odbornic na vše, co se týká správného jídelníčku, cvičení a dalších dotazů ohledně zdravého hubnutí po porodu.
Také se můžete navzájem motivovat v soukromých skupinách:
Držíme palce! ![]()
adminka Eliška