Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj ![]()
Začala jsem bojovat se svojí váhou a ráda bych našla někoho, kdo by chtěl třeba sdílet jídelníček, abychom se inspirovali navzájem, co se dá dobrého, ale zároveň zdravějšího ukuchtit.
Potřebuju zhubnout docela dost kg
Nemám si o tom v reálu moc s kým pokecat.
Nastavila jsem si příjem na 7000kJ, zapisuji do kalorických tabulek. Teorii hubnutí mám zmáknutou, i jsem jednou výrazně zhubla. Nemám problém jíst pravidelně, zdravější jídla mi chutnají, ALE děsně ujíždím na večerním „prasení“ - víno, k tomu oříšky, brambůrky, pak si objednáme pizzu.. Jsem schopná jíst celý den předpisově a pak si večer dáme KFC
Přítel mě v tom bohužel docela podporuje. Zbavit se těchto zvyků pro mě bude největší problém ![]()
Přidáte se ke mně někdo?
Lee
Vkládám rovnou jídelníček svého prvního dne (dnes).
SN shake z banánu, s proteinem a arašídovým máslem v prášku (často obědvám brzy po snídani, tak nemívám snídaně obří)
OB čočka na kyselo zahuštěná rozmixovanou čočkou a kyselou okurkou, na sucho opečené moravské uzené
SV mugcake podle Břicháče Toma z tvarohu, vloček s citronovou šťávou
V kuřecí buď se salátem a asi trochou bulguru nebo hranolky z trouby z brambor a celeru.
Zatím jsem na 6000kJ, B splněno, mám rezervu v tucích a sacharidech.
Doporučuji si koupí knihu Břicháče Toma - plán na 29 dní. Dnes jsem ho ukončila a bez cvičení mám dole 5,5kg a 7cm před pás i boky.
@Petra607 píše:
Doporučuji si koupí knihu Břicháče Toma - plán na 29 dní. Dnes jsem ho ukončila a bez cvičení mám dole 5,5kg a 7cm před pás i boky.
Děkuju za tip, já už na ní koukala. Jeho přístup se mi líbí. Nejsem fanynka low carb a různých jiných striktních omezování. A gratuluju k pěknému výsledku ![]()
Muj tip na ty vecery -zdravy to neni. Ale ja mam taky veceni chute a pomaham si zero kolou. Ucucavam sklenicku s ledem a citronem, mam pocit, ze „neco tlaskam“ kaloricky to je zanedbatelny. A pak hrst slunecnicovych seminek. Ale jist po jednom, kazdy zvlast rozkousat… vydrzi na dlouho. Kaloricky silena bomba, ale vyzivove myslim docela prijatelny.
Když si dáš občas Fast food tak není problém, dieta je úspěšnější když si sem tam dopřejes tot moje zkušenost. Dají se udělat i řízky zdravé a vše co ti chutná, je to jen o menších porcich a kvalitních surovinach.
@sakota Ja zkousim treba i hummus a macet v nem zeleninu nebo v lidlu maji „chipsy“ - hodne tenke ryzove chlebicky a to mi docela chutna a ma to o dost mene tuku. Ja bych se rada ale toho zlozvyku zbavila
Uz je to takovy skoro ritual. Svalime se vecer u telky a neco objedname. Vime, ze je to spatne, ale jsme oba tak vyzdimani z prace, ze neni nejmensi chut jit na nakup a s necim se patlat ![]()
@Anonymní píše:
Když si dáš občas Fast food tak není problém, dieta je úspěšnější když si sem tam dopřejes tot moje zkušenost. Dají se udělat i řízky zdravé a vše co ti chutná, je to jen o menších porcich a kvalitních surovinach.
Jojo, zkousela jsem treba stripsy v cornflekas z trouby, mne to chutna, ale casto bojujem s casem. Sejdem se doma v 8 a nez jit varit objedname KFC. No a tam je pak problem, ze nesnim 2 kridylka, ale snim jich 5 a cibulove krouzky navrch. Pak je mi blbe a vycitam si proc to zeru
Ale ja tedy obecne s prejidanim problemy mam od detstvi, resila jsem to i s odborniky… No ale je to bij, no
@Lee87 píše:
@sakota Ja zkousim treba i hummus a macet v nem zeleninu nebo v lidlu maji „chipsy“ - hodne tenke ryzove chlebicky a to mi docela chutna a ma to o dost mene tuku. Ja bych se rada ale toho zlozvyku zbavilaUz je to takovy skoro ritual. Svalime se vecer u telky a neco objedname. Vime, ze je to spatne, ale jsme oba tak vyzdimani z prace, ze neni nejmensi chut jit na nakup a s necim se patlat
Tak si navarte před sichtou.To nejde?
V čem je problém s KFC? Dej si menší porci, započítej to do příjmu a je to
Já byla před pár dny v Mekáči a výčitky nemám… Měla jsem po půl roce chuť sníst umělé jídlo plné éček a rakovinotvorných látek, tak jsem šla. Kdybych hubla, omezím něco málo k večeři nebo to prostě jeden den nebudu řešit. Když to budeš jíst denně, jasně, to už špatně je. Ale jednou za čas?
Přidej pohyb, jez pravidelně, radši častěji a po menších porcích. Ať to jde ![]()
Jo a víš co ještě pomáhá taky jsem závislá na jídle, a pomáhá mi koukat na YouTube na jste to co jíte, nebo zhubni nebo priber, neuvěřitelne proměny to mě spolehlivě odradí
@Lee87 rice cakes maji mrte sacharidu. To fakt radsi ty seminka.
Než jsem slila brambory a dopsala příspěvek, je tu vysvětlení ke KFC… Tady nepomůže nic jinýho, než se kousnout a vydržet
Za každé vydržení malá odměna. Kousek čokolády? Hlavně ne další KFC ![]()
@Anonymní píše:
Tak si navarte před sichtou.To nejde?
Ja vim jak je to s tim kdo chce hleda zpusob… Ale poslednich par mesicu jsem odjizdela do prace kolem 5-6 rano a vracela se mezi 17-22
Kazdy den, od pondeli do patku. Denne najeto min 350km. A i kdyz jsem prijela v tech 17 tak posledni na co jsem mela chut bylo letet do kramu a varit. Mozna lenost, ale fakt jsem padala na hubu. Pritel to ma dost podobny. V praci jsem zrovna skoncila, hledam neco klidnejsiho i kdyz za mensi kacky a prave ze mam cas, tak bych rada se sebou neco delala ![]()
@Lee87 píše:
@sakota Ja zkousim treba i hummus a macet v nem zeleninu nebo v lidlu maji „chipsy“ - hodne tenke ryzove chlebicky a to mi docela chutna a ma to o dost mene tuku. Ja bych se rada ale toho zlozvyku zbavilaUz je to takovy skoro ritual. Svalime se vecer u telky a neco objedname. Vime, ze je to spatne, ale jsme oba tak vyzdimani z prace, ze neni nejmensi chut jit na nakup a s necim se patlat
No tak především je důležité si uvědomit, že tuk není škodlivý. Vyhýbat se tučným potravinám je nesmysl. Mnohem horší je rýžový chlebíček - což jsou jenom čisté sacharidy. Jinak, pokud nezměníš své večerní rituály, tak to je potom těžko, no. Já nesoudím, já mám taky své - víno, klobáska, sýry… ![]()