Informace ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
434
29.1.22 08:00

Je to dost sobecky… pokud máš dobre vztahy se svou rodinou, odebrala bych se častěji na víkendy k rodičům ať si užijí mimčo… a udělala bych to záměrně i v situacích kdy má přijet za dítětem přítelova rodina, tak aby byl nuceny jim říct že vnouče neuvidí, protože nejsou schopni se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.22 08:06
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem neměla vzor ve svých rodičích, ale v tetě a strejdovi. Vzdy jsem obdivovala, jak fungují jako partneři a rodina. Hodně planuji víkendy, prazdniny dovolenou, a tak nějak minz toho vypliva, že spolu hodně komunikuji.
Tak nějak jsem to očekávala i ve svém vztahu s chlapem, už máme jedno dítě. Ale prostě s ním se nedá domluvit na následující víkend natož na jine víkendy, nedej bože na to léto. Dost mi to vadí, spousta víkendu, které mohli být nějak využity, tak prostě u nás nebyly.
Chlap se o tom zřejmě bavil se svojí ségrou, kdy se přede mnou z ničeho nic začali spolu bavi o tom, jestli je normální si říkat ve vztahu, kdo co kdy dělá. Dost me to zaskocilo, nejvíc když jeho ségra řekla něco jako, no už jsme se o tom přeci přece bavili 8o. Tak já nevím, jak to máte ve vztahu Vy? Ja nechci být nějaká stíhačka, ale přijde mi dost fér, když třeba chlap dopředu řekne, že ten a ten víkend půjde někam pařit nebo ten a ten víkend nebude doma, abych si prostě dystak mohla ja vymyslet program, určitě uznáte, že kor s dítětem se musí plánovat dopředu. Navíc když mi chalp v pátek odpoledne oznámí, že jde pit, asi těžko budu obvolavat rodinu nebo kamaradky, zda náhodou nemají čas.
Trošku me to mrzí, jestli tohle chlap probiral s jeho ségrou. Nemáme se v lásce, takže bych se nedivila, kdyby mu radila tak, aby mi dopředu nic neříkal. :nevim:.

Dobry den, váš postup je naprosto normání, taky mám manžela a dítě na cestě už ted chci vědět co a kde dělá a nesouvisí to se stíhačkou, jsem v manželství a je naprosto normání, že chceme navzájem o sobě vědět. Takže se vám vůbec nedivím a manželství nebo vztah má být mezi dvěma lidmi a ne o radách třetích osob, kteří jsou mimo vztah a nemají právo do toho mluvit a ovládat váš vzah, taky to zažívám a nic příjemného to rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.1.22 08:14
@beruska9 píše:
Jenom když si ten program udělá i s ditetem :jazyk: Ale podle mě mu to spis netrkne, ale hodí je to buď do stavu trucpodniku a ještě větších hádek, nebo do toho, ze si už úplně každý bude řešit vlastní píseček. Ani jedno není pro vztah moc zdravé.
Řekla bych, že už to dávno tak nastavené mají. Jemu to vyhovuje a nehodlá na tom nic měnit a ještě z ní dělá stíhačku. To fakt není problém v komunikaci. Spíš ve výběru partnera sáhla trochu mimo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
29.1.22 08:39
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem neměla vzor ve svých rodičích, ale v tetě a strejdovi. Vzdy jsem obdivovala, jak fungují jako partneři a rodina. Hodně planuji víkendy, prazdniny dovolenou, a tak nějak minz toho vypliva, že spolu hodně komunikuji.
Tak nějak jsem to očekávala i ve svém vztahu s chlapem, už máme jedno dítě. Ale prostě s ním se nedá domluvit na následující víkend natož na jine víkendy, nedej bože na to léto. Dost mi to vadí, spousta víkendu, které mohli být nějak využity, tak prostě u nás nebyly.
Chlap se o tom zřejmě bavil se svojí ségrou, kdy se přede mnou z ničeho nic začali spolu bavi o tom, jestli je normální si říkat ve vztahu, kdo co kdy dělá. Dost me to zaskocilo, nejvíc když jeho ségra řekla něco jako, no už jsme se o tom přeci přece bavili 8o. Tak já nevím, jak to máte ve vztahu Vy? Ja nechci být nějaká stíhačka, ale přijde mi dost fér, když třeba chlap dopředu řekne, že ten a ten víkend půjde někam pařit nebo ten a ten víkend nebude doma, abych si prostě dystak mohla ja vymyslet program, určitě uznáte, že kor s dítětem se musí plánovat dopředu. Navíc když mi chalp v pátek odpoledne oznámí, že jde pit, asi těžko budu obvolavat rodinu nebo kamaradky, zda náhodou nemají čas.
Trošku me to mrzí, jestli tohle chlap probiral s jeho ségrou. Nemáme se v lásce, takže bych se nedivila, kdyby mu radila tak, aby mi dopředu nic neříkal. :nevim:.

Tak s tímhle jsem vždycky měl, do jisté míry problém i já, ale ne doma. Doma se domlouváme na víkendy, prázdniny dostatečně dopředu. Jinak to ani nejde, máme děcka a oba někdy chodíme do práce i v sobotu.
Ten problém s domluvou mám a vždycky jsem měl s kamarády. Já jako jeden z mála co jsem měl rodinu a děti jsem musel umět plánovat čas dopředu. A když se plánovala nějaká akce nebo výlet na hory, na motorky, víkend na chatě, tak to byl vždycky problém. Dospělí svobodní chlapi mi nebyli schopni říct jestli budou mít o víkendu za čtrnáct dní čas!!! 8o Prostě katastrofa. Oni jsou zvyklí žít ze dne na den a neví co budou pozítří dělat, takže nic neslíbí. Protože co když jim do toho vleze něco lepšího? A nebo to slíbí ale stejně se pak na to vys*erou. Takovou neschopnost naplánovat si čas z hloubi duše nenávidím a tohle je jen neschopnost opustit svůj bezstarostný mládenecký styl života a už konečně dospět.

• Citovat
  • Upravit
4974
29.1.22 09:03
@Jogrr píše:
Jsme rodina, planujeme spolu vsechno, vc. deti (mame tri), kdyz ma muz dopredu nejakou akci, obvykle vikend na moto, rekne mi to dost dopredu a udelam si vikend s detmi a s mamkou.
Kdyz chci nekam jet ja, reknu mu to, aby se podle toho zaridil.
My jsme stejne nejradsi spolu jako rodina, nekdy je to akce hodne narychlo, kdy najdu super ubytovani na bookingu a zeptam se, jedem na vikend a druhy den se vyrazi.
Lidi spolu musi mluvit, jak doma, tak v praci.

Přesně tak. Máme občas pracovní aktivity o víkendu, buď jeden z nás nebo společně. Takže si všechno píšeme do kalendáře.
Zase jsou tu komentáře typu „snad nejste siamská dvojčata, abyste museli dělat všechno spolu“. Nejsou, ale jsou RODINA, komunikace je základ. Zakladatelka přece jen chce vědět, jestli je nějaký plán, aby se podle toho mohla zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
29.1.22 09:26
@Anonymní píše:

Nechápu, my si doma říkáme všechno, nevidím na tom nic špatného. Ten tvůj tě má asi tak trošku na háku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
29.1.22 10:31
@Anonymní píše:

Mně taky přijde přirozené se domlouvat. Tomu tvému ne, ale asi mu to přece jen nějak leží v hlavě, když to probírá se ségrou.
Tobě bych poradila nečekat, jestli teda bude mít čas na vás, nebo odejde někam za svou zábavou, ale udělala bych si aktivně vlastní program a on se buď přidá nebo ne, nebo zůstane doma (pokud nebudeš chtít, aby se k vám přidal, i když by časově mohl a chtěl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.22 12:28

Tys asi neviděla Teorii tygra, viď…? Doporučuji.

Obecně vzato mám dojem, že mužům nerozumíš a jsi dobrá stíhačka. Jak jinak si vyložit, že takové téma tvůj partner probírá nejprve se sestrou, namísto s tebou. Šel na rozumy jinam, protože s tebou se asi mluvit nedá. Chlap, když je ve vztahu spokojenej, sám komunikuje kdy, kam, co, jak plánuje. Kór když je tu už dítě. Je to přirozené, partnerka se toho nemusí dožadovat, nemusí buzerovat ani dělat dusno. U vás to nefunguje a problém hledej u sebe.

Prosímtě, douška na závěr - mně přijde normální, že spolu bratr a sestra hovoří na životní/partnerská témata. To, že ty neumíš vycházet ani s partnerem, ani s jeho sestrou, opět vypovídá vice o tobě, než o nich. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 13:33

Tady zakladatelka.Tak ze začátku vztahu jsme trávili čas hodně spolu. Brzy jsem otěhotněla a už spolu nějaký ten rok jsme. Mezitím 2 roky coronavirus a přítel nastoupil do nové práce, kde prostě kolikrát neví, jak bude o víkendu doma, takže ono se to zase úplně plánovat nedá no. Ale mě jde i o blbý tento víkend pojedeme k našim/Vašíim/na procházku/na jídlo. Jak tu někdo píše, vim, že nejsme siamska dvojčata, chalp je dost v práci, já bez něj samozřejmě cas trávím, se svou rodinou, kamaradkami. Mně spíš víc štve, že řeší se svojí ségrou, že ja chci mít naplánovaný víkend a dělá ze mě bůhví co, raději to ani nechci vědět, protože vim, že me nemá ráda. Tak jsem chtěla vědět, jak to vnímá někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
7571
29.1.22 13:55
@Aduš8 píše: Řekla bych, že už to dávno tak nastavené mají. Jemu to vyhovuje a nehodlá na tom nic měnit a ještě z ní dělá stíhačku. To fakt není problém v komunikaci. Spíš ve výběru partnera sáhla trochu mimo

Presne tak. Ale srandovni je, ze takove „prkotiny“ ve vztahu resi naprosta vetsina zde zakladajicich zasadne vzdy az po prvnim nebo druhem diteti.

Chapu pred ditetem se urcite resily zasadni veci, napriklad jaky mit vztah k Tchajwanu, tak na tohle nebyl cas :lol:

Proste on to ma uplne jinak, nez zakladatelka a ted na nejake jeji vymysly a radikalni zmenu ve svem chovani se ji zvysoka vykasle, protoze problem ma s tim ted jen ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
29.1.22 15:08
@Pan Dan píše:
Tak s tímhle jsem vždycky měl, do jisté míry problém i já, ale ne doma. Doma se domlouváme na víkendy, prázdniny dostatečně dopředu. Jinak to ani nejde, máme děcka a oba někdy chodíme do práce i v sobotu.
Ten problém s domluvou mám a vždycky jsem měl s kamarády. Já jako jeden z mála co jsem měl rodinu a děti jsem musel umět plánovat čas dopředu. A když se plánovala nějaká akce nebo výlet na hory, na motorky, víkend na chatě, tak to byl vždycky problém. Dospělí svobodní chlapi mi nebyli schopni říct jestli budou mít o víkendu za čtrnáct dní čas!!! 8o Prostě katastrofa. Oni jsou zvyklí žít ze dne na den a neví co budou pozítří dělat, takže nic neslíbí. Protože co když jim do toho vleze něco lepšího? A nebo to slíbí ale stejně se pak na to vys*erou. Takovou neschopnost naplánovat si čas z hloubi duše nenávidím a tohle je jen neschopnost opustit svůj bezstarostný mládenecký styl života a už konečně dospět.

Ty jo, taky jsem taková byla a taky mi to bylo vyčteno. :oops: (nikoli partnerem, ale kamarádem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
29.1.22 15:22
@Pan Dan píše:
Ty jo, taky jsem taková byla a taky mi to bylo vyčteno. :oops: (nikoli partnerem, ale kamarádem)
@Kočka nedomácí píše:
Tys asi neviděla Teorii tygra, viď…? Doporučuji.

Obecně vzato mám dojem, že mužům nerozumíš a jsi dobrá stíhačka. Jak jinak si vyložit, že takové téma tvůj partner probírá nejprve se sestrou, namísto s tebou. Šel na rozumy jinam, protože s tebou se asi mluvit nedá. Chlap, když je ve vztahu spokojenej, sám komunikuje kdy, kam, co, jak plánuje. Kór když je tu už dítě. Je to přirozené, partnerka se toho nemusí dožadovat, nemusí buzerovat ani dělat dusno. U vás to nefunguje a problém hledej u sebe.

Prosímtě, douška na závěr - mně přijde normální, že spolu bratr a sestra hovoří na životní/partnerská témata. To, že ty neumíš vycházet ani s partnerem, ani s jeho sestrou, opět vypovídá vice o tobě, než o nich. :mavam:

Ale tohle není ten případ! (mmch, ten film je super a já hned od první chvíle stála na straně Bartošky v té roli ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.22 08:39

@Kočka nedomácí Film jsem videla. Jinak ja nikomu nezakazuju, aby chodil pít nebo něco, jen me přijde nefér, když jeden týden si jde teda někam s klukama neohlasene v pátek užít, v sobotu s ním není rec, v neděli jde do práce a další týden je v pátek večer dlouho v práci neřekne, kdy prijede, v sobotu si jede na fotbal a my musíme jet tak, protože jede k jeho rodičům a ti chtějí vidět vnouce, v neděli jde do práce a moje rodina je vzduch, víš. Jinak s jeho ségrou jsem si užila svoje, jednu dobu ze svyho brachy delala svyho kluka a z našeho dítěte svoje dítě. Všechno jsem ji odpustila, protože vim, jak si jsou s bráchou blízký. Ja se svym sourozencem taky o dosti věcech mluvím. Jenže pritelova ségra se v tom dost vyziva, bere me jako cizí, dělá mi naschvály, říká pritelovi, aby mi lhal, a to vsechno proto, aby s ní trávil víkendy, protože ona se nudí. Jednu dobu nám vybirala nabytek do bytu, urazela výběr meho nábytku včetně barvy, kterou jsem vybrala do obýváku. Mohla bych pokračovat.
Ale díky za tvůj online psychorozbor, asi přestanu utrácet za psychoterapeuta.

• Citovat
  • Upravit
7736
30.1.22 11:43
@Anonymní píše:
@Kočka nedomácí Film jsem videla. Jinak ja nikomu nezakazuju, aby chodil pít nebo něco, jen me přijde nefér, když jeden týden si jde teda někam s klukama neohlasene v pátek užít, v sobotu s ním není rec, v neděli jde do práce a další týden je v pátek večer dlouho v práci neřekne, kdy prijede, v sobotu si jede na fotbal a my musíme jet tak, protože jede k jeho rodičům a ti chtějí vidět vnouce, v neděli jde do práce a moje rodina je vzduch, víš. Jinak s jeho ségrou jsem si užila svoje, jednu dobu ze svyho brachy delala svyho kluka a z našeho dítěte svoje dítě. Všechno jsem ji odpustila, protože vim, jak si jsou s bráchou blízký. Ja se svym sourozencem taky o dosti věcech mluvím. Jenže pritelova ségra se v tom dost vyziva, bere me jako cizí, dělá mi naschvály, říká pritelovi, aby mi lhal, a to vsechno proto, aby s ní trávil víkendy, protože ona se nudí. Jednu dobu nám vybirala nabytek do bytu, urazela výběr meho nábytku včetně barvy, kterou jsem vybrala do obýváku. Mohla bych pokračovat.
Ale díky za tvůj online psychorozbor, asi přestanu utrácet za psychoterapeuta.

Hele a zrovna tady by to za změnu stálo v jednom bodě určitě. Máš se sama s dítětem jak dostat k vašim? Jak píšeš, že on jede na fotbal v místě rodičů, tak bych se na něj vyprdla (jasně, chceš trávit čas s celou rodinou, ale… :nevim:) a jela si za těmi svými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.1.22 12:11

Zkusila bych kompromis typu dva víkendy v měsíci naplánovat, dva nechat nějak plynout (pokud je to tedy reálné)..plus s předstihem naplánovat jednu dovolenou ročně

Taky stojím na Tvé straně a myslím, že nevyžaduješ nic přehnaného, když ti jde pouze o informace a ne o potřebu být neustále spolu, on je však nejspíš bohužel pohodlný a ani sám dopředu neví, co se mu bude chtít dělat, případně má kolem sebe kamarády, jaké ve svém příspěvku popisoval @Pan Dan a chce jim být pružně k dispozici.

Fakt, že vaše problémy probírá se sestrou, bych nekomentovala, obecně když má člověk ke svým rodinným příslušníkům dobrý vztah, bývá citlivý na negativní přístup k nim ze strany partnera (bohužel ne vždy mají lidé tuto empatii i opačně a neutnou rodinné příslušníky, kteří před nimi naopak partnery pomlouvají - asi proto, že „krev není voda“ :nevim: ). Pokud by tě sestra nějak konfrontovala a chtěla vám dělat vztahovou poradkyni (což je dost možné, když tu čtu, že se snaží vybírat nábytek :) ), mile a asertivně ji usaď, že jí děkuješ, že to s vámi určitě myslí dobře, ale budete to rozhodně řešit jen ve dvou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí