Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, radu nemám, jen možná podobnou zkušenost…Kdysi jsem chodila s jedním chlapem, mě bylo asi 22 jemu asi 32 let…Chodili jsme spolu 4 měsíce, byla s ním sranda, výletili jsme, líbali, hladili, ale za celou tu dobu k ničemu nedošlo…Což mi přišlo u dospělýho „normálního“chlapa nenormální. Nikdy předtím sem to takhle nezažila. Dost jsem se natrápila…Celý ty roky jsem si myslela, že to bylo mnou, ale po letech jsem se dozvěděla od kamarádky, že se rozvádí a důvodem bylo právě to, že se svou manželkou nespal…Mimochodem ještě předemnou měl jednu a ta to s ním skončila chvilku před svatbou, asi tuším proč…Důležitý je, že s tím chce on něco dělat…
Tak na jedné straně, víš to od začátku, takže očekávat nějaké vášnivé záchvaty asi reálné nikdy nebylo. Pokud je s tím ochotný pracovat, tak asi bude nutné konzultovat s odborníkem, ale otázka je, co je tím důvodem a jestli se to někdy změní. Muže mít nějaký blok v hlavě, s tím by se asi něco dělat mohlo dat, může to být hormonální (asi, já odborník nejsem, jen tipuji)….Sexuolog asi nebude špatná volba. Bude schopen stanovit diagnózu lépe než internetová diskuze. Držím palce.
Co chces resit, on Ti rekl, ze to tak ma uz na zacatku. Jste nekontabilni. On se nezmeni a ty se budes trapit.
Asexuál neasexuál. To je jedno.
Prostě sex pro něj nikdy nebude.
Projdi si zdejší diskuze jak se mají frustrovaní lidé po letech takového vztahu.
Ideálně je projdi s ním.
On nikdy opravdu nepochopí jak důležité to pro tebe bude. A je špatné ho do něčeho nutit.
Chodila jsem pul roku s muzem, jemu v te dobe 34 let, mne 30. Nemel se vubec k nicemu, ani k poradnemu libani. Neustale me nekam tahal, predstavoval rodine, kolegum, znamym… ale k nicemu nedoslo. Prislo mi, ze me nejradsi proste jen tak okukuje a travi se mnou cas. Meli jsme spolecne hobby, casto vyrazeli na vylety, za sportem… i kdyz jsme vedle sebe spali, o nic se nepokusil. Pokud jsem s necim zacala ja, vzdy byla vymluva typu, ze je bychom druhy den byli moc unaveni na sport, ze uz je pozde, ze je na to jeste brzo, ze se mu chce spat. Nakonec nechal on me, ze mu prijde, ze jsme jen kamaradi
Od jeho byvale jsem se po case dozvedela, ze se ji ani nedotkl a to same pry bylo s holkou pred ni… ![]()
On o tom ale odmital mluvit a vzdy zahlasil, ze v tom nevidi jediny problem.
Myslim, ze u vas je vyhoda, ze o tom dokazete komunikovat…
U zakladatelky bude problém v sestěhování - to vždy sráží chuť na sex, ve srovnání se vztahem „mileneckým“ (ve smyslu nebydlení u partnera). Co se týče dalších příspěvků, část jich zřejmě „žila“ s homosexuálem.
@pouzitychlap píše:
Asexuál neasexuál. To je jedno.
Prostě sex pro něj nikdy nebude.
Projdi si zdejší diskuze jak se mají frustrovaní lidé po letech takového vztahu.
Ideálně je projdi s ním.On nikdy opravdu nepochopí jak důležité to pro tebe bude. A je špatné ho do něčeho nutit.
Jak taková témata tady najít? Také bych si rada přečetla, ale moc se mi nedaří najít.
Objevují se tu nárazově.
https://www.emimino.cz/…ydny-452703/
https://www.emimino.cz/…neni-452620/
https://www.emimino.cz/…uvod-452571/
Tohle jsem našel při procházení historie příspěvků
Ahoj holky, ženy, děvčata.
Už pár měsíců řeším/e s přítelem takový problém. Asi začnu úplně od začátku ale pokusím se aby to nebylo moc zdlouhavé.
Je mi 22 let, přitelovi je 23. Jsme spolu 2,5 roku. Ze začátku byl náš sexuální život bez problému. Když jsme spolu ještě nebydleli a já za ním jezdila na víkendy tak byl sex skoro každý den co jsme se viděli. Je to také můj první sexuální partner. Už na začátku vztahu, když jsme narazili na téma sex, tak se mi svěřil že sex úplně nevyhledává a že ho mít ani nemusí ale když na to dojde tak že si ho užívá. Nijak jsem to neřešila a řekla si, že já taky občas nemám náladu, tak to nechám být.
Jenže už asi skoro rok mě to dost trápí. O sex si v podstatě musím říkat. Jakékoliv náznaky nefungují. Sám od sebe nic nezačne a nejradši by šel ihned na věc a hlavně aby to bylo rychle. V podstatě za celý vztah jsem nezažila takové to jak se po vás chlap vrhne nebo když vás pomalu začne líbat a přehoupne se to k sexu.
Mazlíme se, líbáme se, hladíme se ale tam to končí.
Už několikrát jsme o tom mluvili, přítel už přečetl spoustu článků o tom co asi taková nechuť na sex může být a jak se toho zbavit. Já už taky začínám být zoufalá protože sex je pro mě důležitý. Je to pro mě zážitek, důkaz lásky, hra. A mrzí mě, že když něco naznačím, hezky se obléknu, nebo něco řeknu, tak to s ním nic neudělá.
Nakonec jsme došli k tomu, že přítel může být asexuál. Tak se chci zeptat, je tu někdo takový, znáte někoho takového? Co s tím?
Jsem ochotná (i on je) to nějak řešit pokud to půjde. Přítele miluji a nerada bych o něj přišla.