Informace ve vztahu

Anonymní
29.1.22 00:47

Informace ve vztahu

Ahoj, nikdy jsem neměla vzor ve svých rodičích, ale v tetě a strejdovi. Vzdy jsem obdivovala, jak fungují jako partneři a rodina. Hodně planuji víkendy, prazdniny dovolenou, a tak nějak minz toho vypliva, že spolu hodně komunikuji.
Tak nějak jsem to očekávala i ve svém vztahu s chlapem, už máme jedno dítě. Ale prostě s ním se nedá domluvit na následující víkend natož na jine víkendy, nedej bože na to léto. Dost mi to vadí, spousta víkendu, které mohli být nějak využity, tak prostě u nás nebyly.
Chlap se o tom zřejmě bavil se svojí ségrou, kdy se přede mnou z ničeho nic začali spolu bavi o tom, jestli je normální si říkat ve vztahu, kdo co kdy dělá. Dost me to zaskocilo, nejvíc když jeho ségra řekla něco jako, no už jsme se o tom přeci přece bavili 8o. Tak já nevím, jak to máte ve vztahu Vy? Ja nechci být nějaká stíhačka, ale přijde mi dost fér, když třeba chlap dopředu řekne, že ten a ten víkend půjde někam pařit nebo ten a ten víkend nebude doma, abych si prostě dystak mohla ja vymyslet program, určitě uznáte, že kor s dítětem se musí plánovat dopředu. Navíc když mi chalp v pátek odpoledne oznámí, že jde pit, asi těžko budu obvolavat rodinu nebo kamaradky, zda náhodou nemají čas.
Trošku me to mrzí, jestli tohle chlap probiral s jeho ségrou. Nemáme se v lásce, takže bych se nedivila, kdyby mu radila tak, aby mi dopředu nic neříkal. :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
29.1.22 00:59

Tak snad máš i svoji hlavu, naplánuj si svůj program bez ohledu na něj. Každý nepotřebuje mít partnera jako siamské dvojče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
547
29.1.22 01:15

Nedá se úplně říct, že by jsme víkendy plánovali. Spíš, když se ho v práci ptají na pracovní víkend (není to běžné), tak zavolá, jestli máme něco v plánu, nebo má vzít tu práci.
Pokud se jedná o výlety, nechává plánování na mne, mít to na starosti on, sedíme furt doma. Ale zas co navrhnu, tak není proti a společně to ještě doladíme.
Jsme zvyklí moc neplánovat, obvykle musíme stejně vše přizpůsobit okolnostem. Takže naše domluva se týká pouze nadcházejícího víkendu a obvykle to moc neřešíme. Většinou se nám točí chata, zahrádka, společní přátelé.
Třeba jednou za měsíc výlet do zoo, herny, nebo tak něco. A pak události pevně dané - vánoce, rodinné oslavy a dovolená v létě
Oboum nám vyhovuje nic moc neplánovat, většinu času trávíme všichni spolu a pokud jde pařit, je to jen jeden večer a to přežiju. I když nadávám, že už bych si taky zasloužila hlídání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
29.1.22 01:17

Jsme rodina, planujeme spolu vsechno, vc. deti (mame tri), kdyz ma muz dopredu nejakou akci, obvykle vikend na moto, rekne mi to dost dopredu a udelam si vikend s detmi a s mamkou.
Kdyz chci nekam jet ja, reknu mu to, aby se podle toho zaridil.
My jsme stejne nejradsi spolu jako rodina, nekdy je to akce hodne narychlo, kdy najdu super ubytovani na bookingu a zeptam se, jedem na vikend a druhy den se vyrazi.
Lidi spolu musi mluvit, jak doma, tak v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.1.22 05:21

My máme na telefonech sdílený kalendář, kam manžel píše veškeré pracovní či volnočasové aktivity, které zasahují do našeho “společného času” - konkrétně všední dny večer a víkendy. Já tam zase píšu doktory dětí, aby se manžel mohl postarat o jedno, když jdu k lékaři s druhým. Jsme rodina a takovéto fungování nám vyhovuje. Když vím, že manžel jde v konkrétní večer posedět s přáteli, uzpůsobím si režim s dětmi podle toho (včetně třeba večerního koupání, které není s batoletem a miminkem úplně jednoduché, když jsem na to sama). Ano, výjimečně se stane, že manžel zavolá, že musí něco zařídit nebo že mu přijel kamarád z daleka, tak s ním půjde posedět, ale jinak oznamovat si předem, kdy kam jdu, mi přijde v manželství jako základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.1.22 05:54

Mně přijde, že u vás není chyba v komunikaci jako takové, ale v tom, že tě tvůj partner nebere jako partnerku. Dělá si co chce a kdy chce, bez ohledu na rodinu. Jo, je normální, že si člověk občas nějak zajde, ale aby se tomu přizpůsobila celá rodina pokaždé, normální není. Co bych dělala? Začala bych si plánovat víkendy bez něj. Záměrně, třeba každý týden. Pokud není natvrdlý, tak ho to trkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.1.22 06:35

Tak na otázku, jestli je ve vztahu normální si to říkat je odpověď jednoznačně ano. Samozřejmě, ne každý potřebuje všechny detaily, tj v tvém příkladu, když řekne, ze jde pít, nemusí treba hlásit, přesně v které hospodě, pokud nečeká, ze ho tam třeba vyzvedneš, ale je těžké žít s někým, kdo si neustále děla vlastní program bez ohledu na zbytek rodiny. Co když mu příště oznámíš ty, ze někam jdeš, a ať se zařídí jak chce?
U nás je to bohužel podobné a je to zdrojem neustálého konfliktu :( Jo, začala jsem si ten program dělat sama, ale už mi to pak tak nějak přijde, ze fungujeme vedle sebe a přehazujeme si děti, je to na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 06:36

Existují rodinné kalendáře. Tam piseme, kdo kdy co má, včetně děti…
Nebo sdílené kalendáře v mobilu/Outlooku.

A ano, plánování s dětmi je nezbytné. Už teď máme naplanovane celé prázdniny, protože prekvapive 8 týdnů dovolené přes léto dohromady fakt nedáme.
Pobytové dovolene plánujeme běžné již na podzim předchozího roku.
A ano, je to o komunikaci. U vás očividně nefungovala nikdy, máš doma sebestredneho sobce s nulovým smyslem pro time management, takže je mi trochu záhadou, proč s ním máš dítě, když tvé představy ohledně rodiny a společného času očividně nikdy nenaplňoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
29.1.22 06:38
@Aduš8 píše:
Mně přijde, že u vás není chyba v komunikaci jako takové, ale v tom, že tě tvůj partner nebere jako partnerku. Dělá si co chce a kdy chce, bez ohledu na rodinu. Jo, je normální, že si člověk občas nějak zajde, ale aby se tomu přizpůsobila celá rodina pokaždé, normální není. Co bych dělala? Začala bych si plánovat víkendy bez něj. Záměrně, třeba každý týden. Pokud není natvrdlý, tak ho to trkne.

Anebo bude rad, ze muze volne na pivo, protoze ona uz ma svuj program :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.1.22 06:57
@cecetka píše:
Anebo bude rad, ze muze volne na pivo, protoze ona uz ma svuj program :nevim:

Jenom když si ten program udělá i s ditetem :jazyk: Ale podle mě mu to spis netrkne, ale hodí je to buď do stavu trucpodniku a ještě větších hádek, nebo do toho, ze si už úplně každý bude řešit vlastní píseček. Ani jedno není pro vztah moc zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13228
29.1.22 07:16

Tak normální je i si to neříkat, když se na tom oba shodnou.
U vás je problém ten, že tobě to vadí, máte to každý jinak… Jasně, že mužovi to vyhovuje. Tak si něco domluv sama, dej mu včas vědět a bude hlídat on. Třeba zjistí, že si vzájemně říkat o časových plánech a možnostech je důležité…
Myslím, že tě na tom štve hlavně to, že se chodí radit se ségrou, s kterou nemáš dobré vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.1.22 07:21

Nemáme každý víkend volný, takže ano, plánujeme a bavíme se o tom, co budeme ve společném volnu dělat. Když někam plánuju jít, musím se domluvit, aby byl někdo doma se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 07:25

Mě se tudle kolegové smali, že se musím poradit s mužem a naším plánovacím kalendarem, zda ve zvolený termín s nimi můžu večer na pivo. :nevim: Někteří jedinci příště nechápou, že člověk nemá na starost jen sama sebe a ostatní členové domácnosti mají taky třeba své plány a závazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.1.22 07:38
@Svistice píše:
Mě se tudle kolegové smali, že se musím poradit s mužem a naším plánovacím kalendarem, zda ve zvolený termín s nimi můžu večer na pivo. :nevim: Někteří jedinci příště nechápou, že člověk nemá na starost jen sama sebe a ostatní členové domácnosti mají taky třeba své plány a závazky.

Já taky, když napíše nedětná kamarádka, zda nezajdeme někam, odpovídám, že se musím zeptat. Protože se jen tak jednoduše po práci nemůži sbalit a jít do hospody jako někdo. Ale ona mě chápe. A nemá problém přijít k nám, když má muž noční a já se prostě z domu nehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
29.1.22 07:54
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem neměla vzor ve svých rodičích, ale v tetě a strejdovi. Vzdy jsem obdivovala, jak fungují jako partneři a rodina. Hodně planuji víkendy, prazdniny dovolenou, a tak nějak minz toho vypliva, že spolu hodně komunikuji.
Tak nějak jsem to očekávala i ve svém vztahu s chlapem, už máme jedno dítě. Ale prostě s ním se nedá domluvit na následující víkend natož na jine víkendy, nedej bože na to léto. Dost mi to vadí, spousta víkendu, které mohli být nějak využity, tak prostě u nás nebyly.
Chlap se o tom zřejmě bavil se svojí ségrou, kdy se přede mnou z ničeho nic začali spolu bavi o tom, jestli je normální si říkat ve vztahu, kdo co kdy dělá. Dost me to zaskocilo, nejvíc když jeho ségra řekla něco jako, no už jsme se o tom přeci přece bavili 8o. Tak já nevím, jak to máte ve vztahu Vy? Ja nechci být nějaká stíhačka, ale přijde mi dost fér, když třeba chlap dopředu řekne, že ten a ten víkend půjde někam pařit nebo ten a ten víkend nebude doma, abych si prostě dystak mohla ja vymyslet program, určitě uznáte, že kor s dítětem se musí plánovat dopředu. Navíc když mi chalp v pátek odpoledne oznámí, že jde pit, asi těžko budu obvolavat rodinu nebo kamaradky, zda náhodou nemají čas.
Trošku me to mrzí, jestli tohle chlap probiral s jeho ségrou. Nemáme se v lásce, takže bych se nedivila, kdyby mu radila tak, aby mi dopředu nic neříkal. :nevim:.

Vy jste rodiče ale ne rodina…odpověď na tvou otázku je ano, je to úplně normální. Akorát vaši flow vztahu nepobírám a kor když máte už dítě. To ti to nevadilo již před miminkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí