Informace ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marina28
30.1.22 13:08
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem neměla vzor ve svých rodičích, ale v tetě a strejdovi. Vzdy jsem obdivovala, jak fungují jako partneři a rodina. Hodně planuji víkendy, prazdniny dovolenou, a tak nějak minz toho vypliva, že spolu hodně komunikuji.
Tak nějak jsem to očekávala i ve svém vztahu s chlapem, už máme jedno dítě. Ale prostě s ním se nedá domluvit na následující víkend natož na jine víkendy, nedej bože na to léto. Dost mi to vadí, spousta víkendu, které mohli být nějak využity, tak prostě u nás nebyly.
Chlap se o tom zřejmě bavil se svojí ségrou, kdy se přede mnou z ničeho nic začali spolu bavi o tom, jestli je normální si říkat ve vztahu, kdo co kdy dělá. Dost me to zaskocilo, nejvíc když jeho ségra řekla něco jako, no už jsme se o tom přeci přece bavili 8o. Tak já nevím, jak to máte ve vztahu Vy? Ja nechci být nějaká stíhačka, ale přijde mi dost fér, když třeba chlap dopředu řekne, že ten a ten víkend půjde někam pařit nebo ten a ten víkend nebude doma, abych si prostě dystak mohla ja vymyslet program, určitě uznáte, že kor s dítětem se musí plánovat dopředu. Navíc když mi chalp v pátek odpoledne oznámí, že jde pit, asi těžko budu obvolavat rodinu nebo kamaradky, zda náhodou nemají čas.
Trošku me to mrzí, jestli tohle chlap probiral s jeho ségrou. Nemáme se v lásce, takže bych se nedivila, kdyby mu radila tak, aby mi dopředu nic neříkal. :nevim:.

Myslim, ze u vas hodne zalezi na mire jak moc chcete planovat a jak moc manzel neplanuje vubec. Zadny extrem neni dobry at uz je jakykoli.

Ja bych take nechtela mit naplanovane vsechny vikendy do konce roku a vadilo by mi, kdyby se me manzel porad ptal co kdy budeme delat, ale tez by mi vadilo, kdybych si nemohla naplanovat vubec nic a v patek mi oznamil, ze jede na vikend pryc ac uz to vedel dlouho dopredu a pod.

Mozna bych trochu slevila na tech planovacich pozadavcich a zacala si planovat sama bez nej. Vydrzte to a uvidite. Pokud to nezafunguje, zkusite neco jineho.

• Citovat
  • Upravit
335
30.1.22 14:09
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka.Tak ze začátku vztahu jsme trávili čas hodně spolu. Brzy jsem otěhotněla a už spolu nějaký ten rok jsme. Mezitím 2 roky coronavirus a přítel nastoupil do nové práce, kde prostě kolikrát neví, jak bude o víkendu doma, takže ono se to zase úplně plánovat nedá no. Ale mě jde i o blbý tento víkend pojedeme k našim/Vašíim/na procházku/na jídlo. Jak tu někdo píše, vim, že nejsme siamska dvojčata, chalp je dost v práci, já bez něj samozřejmě cas trávím, se svou rodinou, kamaradkami. Mně spíš víc štve, že řeší se svojí ségrou, že ja chci mít naplánovaný víkend a dělá ze mě bůhví co, raději to ani nechci vědět, protože vim, že me nemá ráda. Tak jsem chtěla vědět, jak to vnímá někdo jiný.

Je mi tě líto, z toho jak píšeš, na mě působíš jako fajn ženská. sice pozdě bycha honit, ale ono je opravdu důležitý (za mě) nejdřív někoho pořádně poznat, poznat jeho rodinu a pak s ním rodinu zakládat. Držím palce ať dojdete k nějakému zdárnému kompromisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
30.1.22 19:31

Asi zalezi na povaze tech osob. Ty jsi evidentne planovaci typ, partner naopak neresi, co bude zitra, natoz v lete. Ja jsem taky planovac a pritel neni. Nicmene me v tom relativne chape a vychazi vstric. O tom, kam bychom se chteli podivat se prubezne bavime a z toho pak vznikaji jednotlive vikendy a dovolene. Obcas mi taky partner rekne, ze zitra vecer neco ma, ale tim, ze to je jednou za cas, tak to neresim. Kdyby mi kazdy vikend nekam takhle zdrhal, uz by me to stvalo a bud bychom nasli spolecnou rec nebo ne. Pokud to tobe vadi, rekni mu to s tim, ze je snad jedno, kdo si co o tom mysli, ze je dulezite, co si myslite vy dva a jak to hodlate spolecne resit. Kdyz by ignoroval me potreby, byl by to pro me zacatek konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí