Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka.Tak ze začátku vztahu jsme trávili čas hodně spolu. Brzy jsem otěhotněla a už spolu nějaký ten rok jsme. Mezitím 2 roky coronavirus a přítel nastoupil do nové práce, kde prostě kolikrát neví, jak bude o víkendu doma, takže ono se to zase úplně plánovat nedá no. Ale mě jde i o blbý tento víkend pojedeme k našim/Vašíim/na procházku/na jídlo. Jak tu někdo píše, vim, že nejsme siamska dvojčata, chalp je dost v práci, já bez něj samozřejmě cas trávím, se svou rodinou, kamaradkami. Mně spíš víc štve, že řeší se svojí ségrou, že ja chci mít naplánovaný víkend a dělá ze mě bůhví co, raději to ani nechci vědět, protože vim, že me nemá ráda. Tak jsem chtěla vědět, jak to vnímá někdo jiný.
Je mi tě líto, z toho jak píšeš, na mě působíš jako fajn ženská. sice pozdě bycha honit, ale ono je opravdu důležitý (za mě) nejdřív někoho pořádně poznat, poznat jeho rodinu a pak s ním rodinu zakládat. Držím palce ať dojdete k nějakému zdárnému kompromisu.
Asi zalezi na povaze tech osob. Ty jsi evidentne planovaci typ, partner naopak neresi, co bude zitra, natoz v lete. Ja jsem taky planovac a pritel neni. Nicmene me v tom relativne chape a vychazi vstric. O tom, kam bychom se chteli podivat se prubezne bavime a z toho pak vznikaji jednotlive vikendy a dovolene. Obcas mi taky partner rekne, ze zitra vecer neco ma, ale tim, ze to je jednou za cas, tak to neresim. Kdyby mi kazdy vikend nekam takhle zdrhal, uz by me to stvalo a bud bychom nasli spolecnou rec nebo ne. Pokud to tobe vadi, rekni mu to s tim, ze je snad jedno, kdo si co o tom mysli, ze je dulezite, co si myslite vy dva a jak to hodlate spolecne resit. Kdyz by ignoroval me potreby, byl by to pro me zacatek konce.
Myslim, ze u vas hodne zalezi na mire jak moc chcete planovat a jak moc manzel neplanuje vubec. Zadny extrem neni dobry at uz je jakykoli.
Ja bych take nechtela mit naplanovane vsechny vikendy do konce roku a vadilo by mi, kdyby se me manzel porad ptal co kdy budeme delat, ale tez by mi vadilo, kdybych si nemohla naplanovat vubec nic a v patek mi oznamil, ze jede na vikend pryc ac uz to vedel dlouho dopredu a pod.
Mozna bych trochu slevila na tech planovacich pozadavcich a zacala si planovat sama bez nej. Vydrzte to a uvidite. Pokud to nezafunguje, zkusite neco jineho.