Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
chci se zeptat, ve čtvrtek jsem si aplikovala injekci Ovitrelle okolo 13hodiny, večer kolem 21-22 jsme se s manželem posnažili a dnes jsme měli sex kolem půlnoci. Myslíte, že už se uvolnilo vajíčko a mohlo by to vyjít?
Děkuji za názory a rady. ![]()
@Anka97 píše:
Ahojte holky,
chci se zeptat, ve čtvrtek jsem si aplikovala injekci Ovitrelle okolo 13hodiny, večer kolem 21-22 jsme se s manželem posnažili a dnes jsme měli sex kolem půlnoci. Myslíte, že už se uvolnilo vajíčko a mohlo by to vyjít?
Děkuji za názory a rady.
Ahojky, ja si take pichla injekci ve ctvrtek okolo 11h, dle rady doktora. Sex vecer okolo 22h a vcera zase okolo 23h.
Me doktor rekl, ze po pichnuti Ovitrelle budu mit ovulaci za 12 hodin a rekl mi kdy mame mit sex. Doporucil teda jeste i ve stredu, ale to jsme s muzem spolu nebyli, tak uvidime.
@RuckayJ no nám v CARu právě řekli, že máme mít pohlavní styk ten den aplikace, pak v pátek a klidně i v sobotu, ale že většinou dochází k uvolnění do 36hodin. Včera mě dost bolelo břicho po stranách a měla jsem hustější hlen.. tak uvidíme, co jsem tak četla někomu nepomohlo a někdo otěhotněl
.. trochu se bojím si pak udělat těhotenský test, aby nebyl falešně pozitivní ještě vlivem injekce
@Anka97 ano, take mi rekl doktor, ze v den aplikace mame mit sex. A pak urcite druhy den.
Naprosto chapu, take se bojim. Ja si zkusila udelat ovulacni test a jeste nikdy jsem ho nemela pozitivni.
S partnerem jsme se shodli, ze sex jeste zkusime dnes a treba pozitri, spermie se udrzi i 72hodin, tak snad ta injekce tomu pomohla.
Ja tedy beru jeste Gynprodyl. Pan doktor byl optimista a rikal mi, ze u nas je velka sance, ze to zabere, tak snad se nemylil.
@RuckayJ noc držím palce a dejte pak určitě vědět!
Já brala Etruzil, ve čtvrtek mi dělali USG a měla jsem folikul 20mm
tak kéž by! ❤️️
@RuckayJ nemá smysl si dělat ovu test po aplikaci ovitrelle. Je to 10 000 jednotek hcg, takže ten test bude pozitivní vždy. A trvá cca 7-10 dní než to z těla vyprchá (v extrémních případech klidně i 12 dní). Držím palce.
@BrnackaM aha, dekuji, to jsem nevedela. Ovitrelle jsem mela poprve.
@Anka97 me ve stredu a folikul jsem mela 25mm, ale pan doktor mi dal takovou nadeji, tak snad ![]()
Take moc drzim palce, jen ted vydrzet tech par dni ![]()
@RuckayJ a kdy si budete dělat těhu test? 😍 Já jsem ráda, že dorostl aspoň do těch 20mm, protože já mám tak nepravidelnou menstruaci, že beru jako úspěch už jen to, že jsem teď měla ovulaci 😊 🙏🏼
@Anka97 mam si delat test pristi sobotu a v pondeli. Zkusim jeste i pockat, prece jenom ta injekce muze test zmast.
Ja mam dlouhe cykly, nekdy 35 a ted naposled 46. Myslela jsem, ze uz mam po ovulaci, kdyz jsem sla k dr. a on mi rekl, ze ne a proto mi dal tu injekci a ze je velka sance.
A kdy vy si budete delat test?
@RuckayJ právě nevím, ale asi nejdřív za 10 dní, aby to bylo už bez přítomnosti toho HCG
měla bych mít menstruaci za 11 dní, tak uvidíme. Byla bych ráda, kdyby to vyšlo.
@Anka97 ja priblizne za 9-10 dni, mam to ruzne.
Mam to jak s tou ovulaci, absolutne nepoznam, ze ji mam. Myslela jsem, ze uz mam po ovulaci a dikybohu, ze jsem sla k novemu gynekologovi.
Beres ted nejake leky/vitaminy?
@RuckayJ já jsem brala spíš už hormony.. respektive Norethisteron, Etruzil na dozrání folikulů a teď tu injekci.. ale my už chodíme přímo do centra. Můj gynekolog mi dával akorát vyvolávací včelku, protože jsem měla zpoždění 54 dní 🤷🏼♀️
@Anka97 aha, ja teda zatim chodim jen ke gynekologovi. Kdyby to ted nevyslo, tak jdu opet na vysetreni, jestli mam pruchodne vejcovody, uz jsem to podstupovala pred 3 lety a muz by sel opet na spermiogram.
Jinak beru Gynprodyl a kyselinu listovou.
Predtim jsem mela Utrogestan, to je vlastne na stejnem principu jako Gynprodyl