Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1677
8.12.22 21:45
@1Pears1 píše:
Hodnota IQ je vypovídající nejdřív od 12 let. Dřív je to spíš orientační, kam dítě zařadit. Celkově se od toho upouští. Popisují se hlavně funkční obtíže a dopady do vzdělávání. Většina našich malých dětí z SPC hodnotu IQ změřenou nemá. I Mensa ji měří až po tom 12. roce.
Intelekt dnes ustupuje do pozadí, důležité jsou jiné věci. A jak se člověk vyvíjí, převažují u něj jiné typy inteligence.Jsi hodně dobrý. Už o tom nepřemýšlej. Máš práci a potenciál na úplně normální život.

Já vím díky. To jsem se jen tak ptal že mě to zajimalo. Kdybycz byl hodně dobrý jak říkáš tak bych byl někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
8.12.22 22:31
@SAJ píše:
No vidíš, to nejsou vůbec špatné zprávy. Na maturu to není, ale na odpis taky ne. Už ses koukal, co by tě mohlo bavit dělat?

Zástupce vedoucího chci taky dělat v obchoďaku na to stačí vyucak určitě. četl jsem inzeráty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
9.12.22 08:20
@1Pears1 píše:
Hodnota IQ je vypovídající nejdřív od 12 let. Dřív je to spíš orientační, kam dítě zařadit. Celkově se od toho upouští. Popisují se hlavně funkční obtíže a dopady do vzdělávání. Většina našich malých dětí z SPC hodnotu IQ změřenou nemá. I Mensa ji měří až po tom 12. roce.
Intelekt dnes ustupuje do pozadí, důležité jsou jiné věci. A jak se člověk vyvíjí, převažují u něj jiné typy inteligence.Jsi hodně dobrý. Už o tom nepřemýšlej. Máš práci a potenciál na úplně normální život.

Mensa měří i děti, jen výsledkem nejsou body, ale percentil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.12.22 12:20

Já jsem už za zvláštní školu rád protože tam jsem měl dobrý známky a na základce bych měl horší známky už podle výsledků IQ. a možná bych tam opakoval ročník. Takhle jsem východil 9 trid uspešně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.12.22 12:57
@Roman18 píše:
Já jsem už za zvláštní školu rád protože tam jsem měl dobrý známky a na základce bych měl horší známky už podle výsledků IQ. a možná bych tam opakoval ročník. Takhle jsem východil 9 trid uspešně

A o to jde. Je lepší být na škole, kde tě učí specializovaní pedagogové podle toho co zvládáš, podle svých schopností, mozností, prostě individuálně a máš hezké známky, je to motivující, než být za každou cenu na klasické ZŠ, být outsider, mít čtyřky pětky a stejně se nic nenaučit.
A to není žádné chlácholení nebo lhaní, já to pro svého syna udělala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.12.22 15:45

@Anna766 a to mě tenkrát hodně vadilo že jsem tam chodil a vyčítal jsem to tenkrat rodičům a teď mě to mrzí protože jsem pochopil že jsem se tam měl vlastně dobře a docela dobrý známky a taky má člověk pak možnost se vyučit a zařídit si život podle sveho. Takze mě to vůbec nevadí a hodně mě to dalo a to jsem pochopil až zadlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.12.22 17:24
@Roman18 píše:
@Anna766 a to mě tenkrát hodně vadilo že jsem tam chodil a vyčítal jsem to tenkrat rodičům a teď mě to mrzí protože jsem pochopil že jsem se tam měl vlastně dobře a docela dobrý známky a taky má člověk pak možnost se vyučit a zařídit si život podle sveho. Takze mě to vůbec nevadí a hodně mě to dalo a to jsem pochopil až zadlouho

Zkus někdy rodičům poděkovat. Určitě je to potěší. Nikdy není pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
10.12.22 21:18
@Anna766 píše:
Zkus někdy rodičům poděkovat. Určitě je to potěší. Nikdy není pozdě.

To nevím to asi ne to je takoví blby. nebudu se před nima tímhle ponižovat mám svoji hrdost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
11.12.22 22:53

@Anna766 dík ale takovej mamlas nejsem abych jim zato dekoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
11.12.22 23:20
@Roman18 píše:
@Anna766 dík ale takovej mamlas nejsem abych jim zato dekoval

Však to nebylo míněno tak že jim řekneš „Milí rodičové, já vám mockrát děkuju za to, že jste mě dali do zvláštní školy.“
Ale dělej jak myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
11.12.22 23:45

@Anna766 tak rodičům bych určitě nedával nějak najevo že jsem rád za to že jsem tam chodil to bych se za sebe hodně styděl dělat zesebe blba.Tady se o to podělím to mi nevadí ale říkat to svým známým nebo rodičům že jsem rád za to tak to ať si říká někdo jinej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
12.12.22 07:15
@Roman18 píše:
To nevím to asi ne to je takoví blby. nebudu se před nima tímhle ponižovat mám svoji hrdost

Jenom hlupák si myslí, že se poděkováním rodičům ponižuje. Jsi ty snad hlupák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.12.22 07:58
@hanka.br. píše:
Jenom hlupák si myslí, že se poděkováním rodičům ponižuje. Jsi ty snad hlupák?

To nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.12.22 09:22
@Roman18 píše:
To nevím to asi ne to je takoví blby.nebudu se před nima tímhle ponižovat mám svoji hrdost

a blbý nebylo, když jsi jim to vyčítal? :think: jasně, tak je nech dožít v tom, že vychovali syna, co jim toto vyčítá, jj s tím se snadno žije. Chudáci rodiče :,(
Tak se hlavně před nikým neponižuj, máš přece svoji hrdost, a žij si dál svůj sobecký život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.12.22 09:27
@Roman18 píše:
To nejsem

Ale ukazuje to, že s tím nejsi stále srovnaný, kdybys byl a opravdu si pochopil, to, co ti tady ostatní píší, že to bylo pro tvoje dobro, že ti to pomohlo a že díky tomu jsi dnes tam, kde jsi (píšeš fakt dobře a klobouk dolů, jak ses snažil), tak bys takto nepřemýšlel. Takhle je vidět, že to pořád bereš jako křivdu a to je fakt škoda, hlavně pro Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze