Interrupce v 10. Týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
30.12.18 16:56
@Petrunka87 píše:
@Evulina zázemí mám úplně dokonale…pomůžou všichni..ale když proste porad miluju bývalého? :zed:

Pro mě by bylo při rozhodování určující zázemí, ne chlap a už vůbec ne bývalej chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
30.12.18 17:06

@werajsik Já z tvých příspěvků pochopila, že mluvís o sestře a jejím synovi, ale ty jsi mluvila o sestře a tvém synovi 8o . Tak samozřejmě, že k tvému synovi nemůže mít mateřský vztah/cit a je dost mimo usuzovat z jejího vztahu k synovci, že nemá mateřský cit. Jstl jste všichni poprdění z tvýho syna (a podle toho divadla ohledně jídla očivdně jste), se jí nedivím, že ji to irituje a navíc v 25; to třeba pro mě byly všechny děcka nesnesitelný. A teda nechápu, proč by šestiletej! kluk musel být první jídle 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
30.12.18 17:08

@rozand
Ale tak to opravdu není.
Když vidím jak se v mém okolí chovají tetičky/strýčkové ke svým neteřím/synovcům, tak tam rozdíl je.
No nic stejně už budu jezinka co nemá ráda svou sestru, ať napíšu co napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.12.18 17:12
@werajsik píše:
@rozand
Ale tak to opravdu není.
Když vidím jak se v mém okolí chovají tetičky/strýčkové ke svým neteřím/synovcům, tak tam rozdíl je.

Nebudeš, ale hodně to přeháníš. Taky jsem myslela že mluvíš o jejím dítěti 8o ono to taky může být tak, že tvůj syn je mazánek kolem kterého se točí svět a tvoje sestra se toho nehodlá zúčastnit. Ale to si žádný rodič nepřizná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
30.12.18 17:16
@werajsik píše:
@rozand
Ale tak to opravdu není.

A co, ze se tak chovaji? Moje sestra odmalicka deti zboznuje, dela chuvu… Ja cizi deti odmalicka nesnasim, synovce a netere respektuju, ale nehraju si s nimi atp. A s mym materskym citem to nema nic spolecneho, nejsem jejich matka. Sve dite miluji bez jakychkoli obtizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
30.12.18 17:18
@rozand píše:
Ja to docela chapu. Bydlela jsem u mamy, ktera ale uz casto hlidala vnoucata. A ta vnoucata mela proste prednost pred potrebami mne a sestry, prestoze my tam bydlely… To clovek nese spatne, kdyz nema kam pred tim utect. Kdyz si chces po skole/brigade doma odpocinout, ale nemuzes, protoze ti do pokoje lezou deti sourozencu, je to fakt narocne. A kdyz jejich rodice odmitaji svym detem vysvetlil, ze potrebujes klid a svuj prostor pro sebe, muze to snadno vytvorit averzi.

Proto je na miste, aby dospeli (rodice ci prarodice) ty male srovnali. Mam to doma, 24lety prijde z nocni a 7mi leta ma zakaz do pokoje (maji kazdy svuj, ale vedle sebe) dokud bracha nevstane. Ukocirovat se to da, ale je to na palici pro vsechny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
30.12.18 17:19

@werajsik A tady preci nejde o jednu epizodu, ale tu epizodu jsi ty sama vybrala, takze pro tebe je skutecne podstatne, aby tva 25leta sestra jednala podle toho, co si preje tvuj 6lety syn. Ber to jako moznost videt druhou stranu… Tvi rodice nejsou objektivni, jde o jejich vnuka. My vztah k sestre ani synovi nemame a situaci vidime tak, jak ji popisujes. A je to proste smesne. Kdyby me nekdo nutil jist tak, aby „vyhralo“ 6lete dite, natruc to snim co nejrychleji taky, protoze si myslim, ze to pro to dite bude prospesnejsi, nez kdyz kolem nej budu tancovat.

Kdyz ho v pokoji nechce, mas mu to vysvetlit, sestra ma na to plne pravo. Nechavat ho za ni lezt, abys ho nasledne litovala, je uplne nesmyslne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
30.12.18 17:24

@rozand
Ano samozřejmě, že má právo na svůj klid a taky že ho má. Není to litovaní. Jen si prostě vzpomenu jaké jsme byly my, když byly malé… To je vše.
Ale říkám o mě tato diskuse přece není… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
30.12.18 17:24

@werajsik Zkusim to jeste takhle - nemusis odpovidat, ale napadaji me otazky: Proc jste sestru zadali, aby syna nechala vyhrat? (Tedy jste ji urcovali, aby se chovala podle toho, co si preje tve dite.) Proc ji rodice nadavali, kdyz toto odmitla? Pripada ti to v poradku, sama bys to v jeji situaci snasela dobre? Proc za ni syna nechas chodit, kdyz vis, ze je urazena ve svem pokoji?

Vysvetlit synovi, ze ho teta nema rada, je samozrejme tezke… Nicmene priznat si, ze ho nema rada proto, ze ji ho furt cpes a nutis ji se kvuli nemu omezovat, prestoze jeji dite to neni, je asi jeste mnohem tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
30.12.18 17:27
@werajsik píše:
@Petrunka87
Dám ti příklad (mou sestru), kdy se ženě může o mateřském citu jen zdát. Jen pro začátek, mé sestře je 25 let a bydlí ještě s našima. Docela nedávná situace. Byli jsme u našich a večeřeli tam. Můj syn a sestra měli stejnou večeři. Syn, jak už to u šestiletého dítka chodí, chtěl v jídle vyhrát. Takže jsme všichni slušně sestru požádali, aby ho nechala vyhrát. Ona na to že má velký hlad a že si stejně přidá. …
Když jsem se ze začátku ptala jestli nemůže 5 minut počkat, dělala že neslyší. Pak se do toho vložili i naši a začali jí nadávat.
A takových situací u nás nepočítaně. Pokaždé, když sestra dostane vynadáno za své chování k synovi, vylévá si pak na něm zlost. Většinou to ale nikdo nevidí, protože uražená zaleze do svého pokoje a malý to samozřejmě nechápe, tak jde za ní a to je na něj ještě hnusnější. Ale vysvětlete šestileťákovi, že ho teta nemá ráda :nevim: :( :zed:

Vypichla jsem to, co me na tom sokuje.

A porad jsme nedosly k jadru - proc si myslis, ze ze vztahu k synovci posoudis matersky cit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
30.12.18 17:38
@rozand píše:
Ja to docela chapu. Bydlela jsem u mamy, ktera ale uz casto hlidala vnoucata. A ta vnoucata mela proste prednost pred potrebami mne a sestry, prestoze my tam bydlely… To clovek nese spatne, kdyz nema kam pred tim utect. Kdyz si chces po skole/brigade doma odpocinout, ale nemuzes, protoze ti do pokoje lezou deti sourozencu, je to fakt narocne. A kdyz jejich rodice odmitaji svym detem vysvetlil, ze potrebujes klid a svuj prostor pro sebe, muze to snadno vytvorit averzi.

Chápu to z toho důvodu že byl celé dětství a vlastně i potom mámou upřednostňován.A zvykl si na to.Prostě to byl její skvělý,vytoužený syn s velkým S a já jen ta druhá,nehezká a ještě ke všemu „jenom“ holka.
A pak jsem měla děti, rodinu a brácha ne.No a pro mého taťku ty moje děti byly všechno.Miloval je.
A bratr se najednou cítil jaksi odstrčený že…co na tom že dosud byl doma bůh,co na tom že nemít ženu a rodinu si jaksi vybral sám…co na tom že pro naši matku byl první a jediný i přesto že měla ještě dceru a vnoučata.
Takže to chápu,ale zároveň i nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.19 00:46

@Petrunka87 tak jak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.1.19 12:30
@werajsik píše:
@Petrunka87
Nevím, ale u tebe si myslím, že to je jen obyčejný strach. A to je v pořádku. Kdybys v sobě neměla mateřský cit, nediskutuješ tady s námi 20 stránek a prostě půjdeš a uděláš to.

Dám ti příklad (mou sestru), kdy se ženě může o mateřském citu jen zdát. Jen pro začátek, mé sestře je 25 let a bydlí ještě s našima. Docela nedávná situace. Byli jsme u našich a večeřeli tam. Můj syn a sestra měli stejnou večeři. Syn, jak už to u šestiletého dítka chodí, chtěl v jídle vyhrát. Takže jsme všichni slušně sestru požádali, aby ho nechala vyhrát. Ona na to že má velký hlad a že si stejně přidá. Tak o.k. - šla si přidat a jídlo tak neskutečně hltala, jen aby byla první ona. Když jsem se ze začátku ptala jestli nemůže 5 minut počkat, dělala že neslyší. Pak se do toho vložili i naši a začali jí nadávat. Ona se rozbrečela (v 25 :zed: ) že má hlad a je unavená a chce jít spát, proč to jako nikdo nechápe. Když ji pak naši od stolu vyhodili, cítila se ukřivděná a na syna házela vražedné pohledy. Kdyby byla malé dítě, neřeknu. Ale chovat se takhle v pětadvaceti :zed: :zed: :zed:
A takových situací u nás nepočítaně. Pokaždé, když sestra dostane vynadáno za své chování k synovi, vylévá si pak na něm zlost. Většinou to ale nikdo nevidí, protože uražená zaleze do svého pokoje a malý to samozřejmě nechápe, tak jde za ní a to je na něj ještě hnusnější. Ale vysvětlete šestileťákovi, že ho teta nemá ráda :nevim: :( :zed:
Manžel tyto situace většinou zlehčoval, ale jednou byl i on u toho, jak se má sestra chová a nevěřil vlastním očím a uším. A dal mi za pravdu.
Sestra se k našemu synovy chová jako desetiletý rozmazlený smrad, kterému vezmou jeho hračku…
Trhá to srdce mě, trhá to srdce mamce, ale s ní to ani nehne.

Ale pokud jsi opravdu žena bez mateřských citů (osobně si to ale nemyslím) tak je potrat na zvážení. Než aby ses dala „překecat“ nejít na potrat a pak dítěti třeba dávat sežrat svůj „zpackaný“ život (nebýt tebe, kde bych dneska mohla být), to je opravdu lepší si stát za svým, i za cenu, že na tebe všichni budou zlí.

Ale jak říkám osobně si myslím, že bez mateřských citů nejsi. To bys tu s námi nediskutovala a prostě šla. Ty máš jen obyčejný strach, jestli to zvládneš bez chlapa a tak. Ale to je celkem normální a přirozené.

no nevím..z tvého popisu mi nepřijde nenormální..spíše teda vy..
jinak já teda cizí děti taky nemusím..syn od mé sestry je rozmazelý až hrůza ( to je ta jejich nevýchova )…ale hold toleruju ho, když jsou s ním i oni..sama bych ho nehlídala, což ani nejde, on se bez nich ( teda sestry ) nikam nehne..ani naši rodiče ho ještě neměli samotného ( synovec má tři )..a taky po tom nepasou..ty sceny co dokáže dělat..no škoda mluvit..mám k němu zatím averzi, ale nedávám to samozřejmě najevo..každý at si vychovává děti jak chce, ale nemůže čekat že bude jejich dítě pro ostatní středobodem vesmíru..

• Citovat
  • Upravit
18304
3.1.19 13:05
@dalmatinka 123 píše:
@Petrunka87 tak jak? :think:

Dnes je čtvrtek že…je na dnes objednaná… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.1.19 13:56

@werajsik, promin, ale z te historky o tve sestre a tvem synovi mi je spis lito tve segry. Nevim proc by mela delat tajtrliky kolem tveho syna. On je sice dite, ale pokud si na to sestra hrat nechce, melo by se to tolerovat a ne opruzovat dospeleho, ktery na blbinky tohoto typu nema naladu.

A asi je to dlouhodoba zalezitost, ze se vse toci kolem tveho synka a sestra toho ma uz plne zuby. Zavani to totiz nerespektem vuci jeji osobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí