Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já celkem postrádám zastání a podporu manžela
musíš být silná, tohle vše vydržet, já už bych tam dávno nebyla, buď s ním nebo bez něj, ale teď, když už máte děti, tak doufám, že se vzchopí a najdete si svoje bydlení a hooooodně daleko od ní.
Takže vydrž - odstěhujete se a určitě se to usadí. Buď ráda, že manžel stojí na tvoji straně.
Jinak proti pomluvám se bojovat nedá a hlavně to vysílí tebe a ty potřebuješ mít sílu pro rodinu. Asi se mi možná dobře radí, ale trvalo mi rok než jsem se sama s pomluvou srovnala a dnes to konečně neřeším. Říkám si, že kdo tomu chce věřit ať věří a lidi co mne mají rádi tomu věří a časem se do středu pomluv dostane někdo jiný a na tebe bude zapomenuto. A každý je strůjcem svého štěstí.
Důležitá bude jiná věc, že budete ve svém a klíče máte jen vy a vy budete rozhodovat kdo k vám kdy může přijít a kdy.
Držím pěsti ať to zvládneš a tvoji rodiče si určitě poťukaj po hlavě když ji slyší takže neboj, že by jsi v jejich očích ztrapnila.
Držte se a hlavně držte při sobě ![]()
@Bek No on se o tom moc nechce bavit, já taky někdy nevím na čem jsem, jestli je na mé straně nebo na její, rozhodně ho nenutím aby si vybral, odstěhovat se chce, kluky jí dávat nechce, nechce aby k nám lezla, ale nedokáže jí říct nic na rovinu a nikdy se mě nezastane, já mám pocit že se jí bojí, a nechápe proč to já vůbec řešim, na některý věci který mě rozhoděj mi odpoví že neví proč je to divný, nebo jestli on by to takhle udělal, nebo jestli je to normální, někdy jsem dost na vážkách, ale poslední dobou nás štve hodně a to co řekla o klukách to ho naštvalo, to na něm bylo vidět
Dočetla jsem, jako bys psala o naší domácnosti, jen u nás je takovýhle tchán
Hodně sil, máš podporu v manželovi, což já zrovna ne, bohužel ![]()
@Anonymní píše:
Dočetla jsem, jako bys psala o naší domácnosti, jen u nás je takovýhle tchánHodně sil, máš podporu v manželovi, což já zrovna ne, bohužel
Ježiš to je hrozný a jak to můžeš vydržet?
@Anonymní píše:
@Hanka79 Díky,no tchýně právě taky dost pije, možná má už vychlastanej mozektchán tvrdí že zamlada taková nebyla, že když mu manža řikal že je hrozná tak mu to nevěřil, než se sám přesdvěčil, ale stejně jí ty kecy žere, nechápu. Mě je fuk co si o mě myslí ona, ale s ostatními bych chtěla mít lepší vztah a to kvůli těm pomluvám nejde si ho vybudovat
Chlast je hrozna vec, tak to uz se nicemu nedivim, ze je takova ![]()
To vis, jestli s ni chce tchan vydrzet, tak ji to holt vsechno basti
asi to je takovy typ, co ji nedokaze rict „stop“ a trochu si ji srovnat… ![]()
@Hanka79 Oni spolu nejsou, jsou rozvedení už aspoň 20 let, vlastně je ona rozvedená 3×, už to o něčem svědčí, nikdo s ní nevydrží, ale ona se furt vyzdvihuje jaká je hvězda a nad ní neni. Naštěstí nejsme s manžou žádný svině, kdyby jsme chtěli, nahlásíme jí že roky obírala stát, pobírala plnej invalidní důcho a k tomu na černo pracovala a nikdo na ní nemůže a chudáci lidi který jsou fakt nemocný musej makat, už to mi připadá nefér ![]()
Tý jo, to je hrozny
Nevím, co k tomu dodat…vystřelit ji na druhý konec polokoule. Nezávidím Ti a přeji, ať se to uklidní, ať jste šťastná rodinka. Já to znám bohužel z druhé strany (od tchána) - nikdy nebudu pro jeho synáčka dobrá. Jsem líná, nic neumím, neumím se ani pěkně oblékat atd. atd. atd. Ale co jedním uchem
a druhým zase ven
Pomlouvání pokračuje. prej se s ní nebavim a ani jí nrepozdravim když jí vidim v okně, vážně směšný. Když jí vidim tak vždycky pozdravim, jestli dělá něco za žaluziema, to vážně nevim a nekoukam jí tam, jen ona nás pořád šmíruje. Přede mnou pomlouvala švagrovou a od ní jsem se včera dozvěděla jaký jsou to překroucenýn lži, tak promyšlený aby švagrová vypadala jak blbka která se neumí postarat o děti, vážně už jí má dost celá rodina. Zakl.
Já bych si o tom promluvila se všemi členy rodiny (kromě ní samozřejmě), všichni byste si mohli navzájem říct, co o těch druhých za jejich zády říká, načež byste si ji pozvali a veřejně ji s tím konfrontovali. By mě zajímalo, jak by se tvářila.
Kdyby na to přistoupil z rodiny aspoň někdo (třeba švagr se švagrovou, předpokládám, že tchán asi ne…), mohlo by to mít efekt, což?
@janees To by asi efekt nemělo, protože přístup rodiny, teda hlavně jejích synů (našich mužů) je takový že nám řeknou ať to neřešíme a tím je to vyřešené. Já jí vše vyčtu až se budeme stěhovat, ale zatim si myslim že bych měla akorát zle u manžela, protože se bojí že by nám dělala zle a on chce mít klid, až se budeme stěhovat, klidně se s ní rozejde ve zlém, nemá jí rád, protože ona nemá a nikdy neměla ráda jeho, pořád byl jen ten zlobivej neplánovanej syn, ten parchant ![]()
Zakladatelko, tak tohle já mám s tchánem. Bohužel se mě manžel nedokáže před ním zastat. Když se bavíme takhle sami, uvědomuje si, jaký jeho otec je, ale před mím mu nic neřekne, když na mě útočí. Takže chápu, jak Ti je.
Uplne jsem v tom videla svoji tchyni a i svagrovou, navic jsem porad sama a muz na cestach, docte to ten, kdo ma podobnou zkusenost a koho to nezajima at se laskave nevyjadruje, cist to nemusel! Diky za ten clanek, moc mi pomohl
@Deniel píše:
Já to dočetla úplně v pohodě, a upřímně si myslím, že tam není co na zkracovánímusíš být hoodně silná!! Držím ti pěsti, protože nejhorší je srážka s volem!! Na tuto situaci není jiného léku, než se hodně rychle někam hodně daleko odstěhovat a do tý doby se obrň trpělivostí, to jak se ona vyjadřuje je její vizitka ne tvoje!!! Trošku rozumný člověk pochopí, že je chyba na její straně
Taky jsem dočetla konec úplně bez problémů a rozhodně mi to nezabralo víc času, než kolik bych ho tady strávila i kdybych tohle nečetla. Takže poznámky typu: Promiň, ale na tohle nemám čas, jsou pro mě poněkud mimo. Když nemám čas, tak přece nešmejdím na e-miminu. ![]()