Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@holka_z_hor píše:
Hlavu v pořádku..co to je? Co to znamená?definuj. Hlava v pořádku je I s úzkosti, depresi, PPP, čímkoli co se léčí a pacient je stabilizovanéj. Stigmatizuješ, pže o problematice nic nevíš. A to je přesně ono.
Vím moc dobře o čem mluvím. Při studiu specky jsem měla už dvakrát předmět základy psychiatrie, zakončen zkouškou. Takový člověk ve školství nemá co dělat, terapii ať hledá jinde. Firmy na chraněném trhu práce lidi neizolují od zbytku společnosti.
Spíš Ty si to bereš osobně, protože sis něčím podobným prošla a nechceš si připustit, že některé pozice jsou prostě nevhodné.
@Lollitka píše:
Já si nemyslím, že by člověk s ID 3. stupně nemohl pracovat ve školství, ale záleží, jestli dostane potvrzení od lékaře na zdravotní prohlídce, záleží hodně na diagnóze… mám kamarádku, která s OCD dělá ve školství (asistentka pedagoga), je moc milá, k dětem se hrozně hodí. Já se taky léčím na psychiatrii (hraniční porucha osobnosti, schizofrenie, deprese, úzkosti) a když jsem měla trochu lepší období, tak jsem dělala v jedné neziskovce na zkrácený úvazek a na pracovně-lékařské prohlídce mi vyšetřující lékařka říkala, že je škoda, že jsem nedodělala medicínu a jestli nechci dostudovat všeobecnou sestru, že by mě hned brala k nim do zařízení. Ale já vím, že bych všeobecnou sestru nedala, že na to nemám nervy, ale tak potěšilo mě to, že mi to nabídla.
Přesně tak.
díky Loli ta tvůj a kamarádčin příběh.
@Pears206 píše:
Vím moc dobře o čem mluvím. Při studiu specky jsem měla už dvakrát předmět základy psychiatrie, zakončen zkouškou. Takový člověk ve školství nemá co dělat, terapii ať hledá jinde. Firmy na chraněném trhu práce lidi neizolují od zbytku společnosti.Spíš Ty si to bereš osobně, protože sis něčím podobným prošla a nechceš si připustit, že některé pozice jsou prostě nevhodné.
Ano beru si to osobně. A říkám že každej má dostat šanci.
@holka_z_hor píše:
Ale je to tak a můžu to použít, sorry. A ano, bývá to po dlouhodobé neefektivní léčbě. Ale je to kus od kusu. Ale právě ten návrat do známého prostředí, může hodně pomoci. Příklad, učitelka se zhroutí např kvůli rozvodu, prostě to nezvládne, skončí v léčebně, je jí přiznán po nějaký době přiznán ID, kvůli relapsu je jí zvýšen na trojku ale dostane šanci se vrátit na mini úvazek do školy, třeba zrovna ke svojí třídě a to jí může sakra pomoct získat z5 jistotu, pocit že můžu ještě něčím přispět, že jí nečeká jen plácání se v diagnóze a koukání dos tropů, že ještě není tak marná a odepsaná. A klidně se časem ten ID může snížit i na jedničku.
Tak jestli se trojka dava za opakovane zhrouceni, kde ale zustava psychicka odolnost na praci s kolektivem deti, tak ja si pripadam jako činskej bůh srandy, sorry no.
Asi jo, pod dohledem, v malotridce, hudebni vychova, asi proc ne
tak preju, aby nasla skolu dle jejiho gusta, to by bylo fajn každopadne ![]()
@holka_z_hor píše:
Holky já nevím. Netuším čeho je a není člověk s trojkou schopnej. Jak jsem spala kus od kusu. Ale pokud by to šlo a bylo posvěcený psychiatrem tak já bych paní šanci dala. Komukoli. Opakuji, pokud by to bylo možné. Vážně nejsou všichni s trojkou nepoužitelní. A je jedno v jaké profesi.
Treba letuška s uzkostma ![]()
@Pears206 a jo firmy lidi s ID izolují. Hlavně aby měli menší odvody. To jim vyhovuje. Ve světě to funguje úplně jinak, to jen naše republika je sto let za opicema v tomhle. Mimochodem proč asi některé země zavádí 4 pracovní dny. A fandí se zkráceným uvazkum a homeoffice? Kvůli stresu a tlaku, aby měl člověk víc času na sebe, rodinu. A nemusel se hroutit a skončit v ID kterej pak stát a daňový poplatníky stojí tolik peněz. ID na psychiku je jeden z nejčastějších. Proč asi…pze není zdravá společnost. Je potřeba to řešit do hloubky a nejen nás strkat do dílen. Ale právě dávat šance i jinde. Tečka, tím končím diskuzi. O tomhle se má cenu bavit jen s někým, kdo zažil.
@holka_z_hor píše:
Holky já nevím. Netuším čeho je a není člověk s trojkou schopnej. Jak jsem spala kus od kusu. Ale pokud by to šlo a bylo posvěcený psychiatrem tak já bych paní šanci dala. Komukoli. Opakuji, pokud by to bylo možné. Vážně nejsou všichni s trojkou nepoužitelní. A je jedno v jaké profesi.
Vsak ona sanci dostane, kdyz ji to odkyve jeji psychiatr. Ono muze byt ta prace nebezpecnejsi pro ni, coz by psychiatr mel zhodnotit, nez ze by byla ona nezecpecna detem. S karpalama taky clovek nesmi delat se sbijeckou, i kdyby chtel, a o sbijecku se nikdo neboji.
@FlorenceF Jenkins píše:
Treba letuška s uzkostma
Ale s jakýma úzkostma? Holky fakt tu píšete blbosti. Se nezlobte…a je to teda v dnešní době smutný.
@bobulka88 píše:
Vsak ona sanci dostane, kdyz ji to odkyve jeji psychiatr. Ono muze byt ta prace nebezpecnejsi pro ni, coz by psychiatr mel zhodnotit, nez ze by byla ona nezecpecna detem. S karpalama taky clovek nesmi delat se sbijeckou, i kdyby chtel, a o sbijecku se nikdo neboji.
Nerozhoduje o tom její psychiatr, ale lékař, který má smlouvu se školou a dělá zdravotní prohlídky(dřív závodní lékař). Měla by přinést výpis dokumentace, kde by měla být uvedena i případná psychiatrická diagnóza.
Tady jde o situaci, kdy byl ID nově přiznán nebo navýšen, musí k tomu smluvnímu lékaři znovu.
@holka_z_hor píše:
Ale s jakýma úzkostma? Holky fakt tu píšete blbosti. Se nezlobte…a je to teda v dnešní době smutný.
Blbosti píšeš ty, člověk s trojkou důchodem má závažnou psychiatrickou diagnózu a ve školství nemá co dělat. Tečka. Stát na důchodech šetří, nedávají to kdekomu.
@bobulka88 píše:
Ano to souhlas. Ať to zhodnotí její Mudr.
@Pears206 píše:
Blbosti píšeš ty, člověk s trojkou důchodem má závažnou psychiatrickou diagnózu a ve školství nemá co dělat. Tečka. Stát na důchodech šetří, nedávají to kdekomu.
Nesouhlasím.
@Pears206 píše:
To je taky blbost, moje kamarádka, jak jsem tu psala, tak s OCD ve školství dělá, měla nejdřív ID 3. stupeň, teď má 1. stupeň. Je moc svědomitá, pečlivá a děti ji mají rády. Takže to prostě záleží na lékaři, jak to vyhodnotí.
@Pears206 píše:
Nerozhoduje o tom její psychiatr, ale lékař, který má smlouvu se školou a dělá zdravotní prohlídky(dřív závodní lékař). Měla by přinést výpis dokumentace, kde by měla být uvedena i případná psychiatrická diagnóza.Tady jde o situaci, kdy byl ID nově přiznán nebo navýšen, musí k tomu smluvnímu lékaři znovu.
A ten zavodni lekar si vyzada vyjadreni psychiatra. Viz muj prvni prispevek.