Invalidní důchod a omezení v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66817
26.6.21 18:28
@Lollitka píše:
No já bych fakt ani učit nechtěla, ale umím si představit, že někoho to naplňuje, i když má ID 3. stupně. Naopak se cítí pak prospěšný a pomáhá to jeho zotavení, než kdyby v chráněné dílně lepil obálky. A věřím, že i někdo takhle nemocný může učit lépe, než jiný.

mas zkreslene predstavy. Nejde o to, jestli to cloveka naplnuje, ale o to, jestli je k tomu zdravotne zpusobily. Lide jako ty zdravotne zpusobili k profesi ucitele nejsou. To je podstatne, ne, jestli nekdo chce/nechce, naplnuje/nenaplnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.6.21 18:31
@bobulka88 píše:
@Lucka1111 jo, tak to je mozny, ze nemaji. I kdyz si myslim, ze jsem to na posudku uz videla :think:

no mě docela překvapilo, že ty učitelky z té praktické ZŠ mají jen jedničku. Ale zase školství určitě není práce v riziku psychické zátěže. Ale psychiatrické diagnózy určitě mohou být kontraindikací práce ve školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9220
26.6.21 18:35
@matkabagristy píše:
mas zkreslene predstavy. Nejde o to, jestli to cloveka naplnuje, ale o to, jestli je k tomu zdravotne zpusobily. Lide jako ty zdravotne zpusobili k profesi ucitele nejsou. To je podstatne, ne, jestli nekdo chce/nechce, naplnuje/nenaplnuje.

Ale může být zdravotně způsobilý a to záleží na lékaři a já bych věřila, že když lékař usoudí, že je to pro něj prospěšné, že děti ničím neohrožuje, že je schopný… tak mu to razítko dá. Já fakt učit nechci, ani o to neusiluji, s dětmi to moc neumím, ale třeba na VŠ bych si učení dovedla představit, kdybych čistě teoreticky šla na Ph. D. a učit musela. Prezentace jsem dělala ve škole na fyziologii nejlepší ze všech, vždycky jsem z nich dostala plný počet bodů, na rozdíl od spolužáků a myslím, že kdybych dělala obor, který mě baví, uměla bych to předat dál a rozhodně by nikdo k žádné újmě nepřišel. Já vím, že zakladatelka mluví o ZŠ, tam bych já nikdy nešla, ale jsou lidé, které to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.6.21 18:36
@hanka.br. píše: Školství nemá psychickou zátěž podle stejných tabulek, ze kterých i onkologicky nemocní pacienti vycházejí jako lidé bez nároku na podporu a zcela zdraví. Tabulky a realita jsou dva odlišné světy a těžko si budeme hrát na to, že ty tabulkové posudky nejsou jenom o penězích.

tak zdravotnictví taky nemá psychickou zátěž a i když to třeba někdy náročné je, tak si nemyslím že by tam riziko psychické zátěže mělo být. A tedy onkologiční pacienti téměř vždy dosáhnou na invalidní důchod, nemám jediného pacienta co by žádal a nedostal ho. Možná časem o něj přijdou, ale zase pokud je někdo vyléčený, tak většinou je schopen normálně práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
26.6.21 18:52
@Lollitka píše:
Ale může být zdravotně způsobilý a to záleží na lékaři a já bych věřila, že když lékař usoudí, že je to pro něj prospěšné, že děti ničím neohrožuje, že je schopný… tak mu to razítko dá. Já fakt učit nechci, ani o to neusiluji, s dětmi to moc neumím, ale třeba na VŠ bych si učení dovedla představit, kdybych čistě teoreticky šla na Ph. D. a učit musela. Prezentace jsem dělala ve škole na fyziologii nejlepší ze všech, vždycky jsem z nich dostala plný počet bodů, na rozdíl od spolužáků a myslím, že kdybych dělala obor, který mě baví, uměla bych to předat dál a rozhodně by nikdo k žádné újmě nepřišel. Já vím, že zakladatelka mluví o ZŠ, tam bych já nikdy nešla, ale jsou lidé, které to baví.

Uz je to unavne, je fuk, co chces. Chtelas byt lekarkou, sama vis, proc razitko dochtora nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9220
26.6.21 18:56
@matkabagristy píše:
Uz je to unavne, je fuk, co chces. Chtelas byt lekarkou, sama vis, proc razitko dochtora nedostanes.

No a co, tak razítko nedostanu, ale někdo jiný s duševním onemocněním ho dostat může (klidně na to učení), takže já bych neházela všechny do jednoho pytle, jako to tady děláte kromě holky z hor všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.6.21 18:59
@Lollitka píše:
No a co, tak razítko nedostanu, ale někdo jiný s duševním onemocněním ho dostat může (klidně na to učení), takže já bych neházela všechny do jednoho pytle, jako to tady děláte kromě holky z hor všichni.

S duševním onemocněním nemá u dětí nikdo, co dělat - bez ohledu na to, jestli jemu to pomůže. Tady jde totiž o děti v první řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
@Lucka1111 píše:
tak zdravotnictví taky nemá psychickou zátěž a i když to třeba někdy náročné je, tak si nemyslím že by tam riziko psychické zátěže mělo být. A tedy onkologiční pacienti téměř vždy dosáhnou na invalidní důchod, nemám jediného pacienta co by žádal a nedostal ho. Možná časem o něj přijdou, ale zase pokud je někdo vyléčený, tak většinou je schopen normálně práce.

napr. tridni ucitele jsou zarazeni do II. stupne psychicke zateze, nalezi jim za to priplatek 500-1300 Kc
Znam nekolik ucitelu s onko onemocnenim v ID, pracuji na castecny uvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127

Ja z te diskuze teda ziskala dojem, ze se bavime o uplne normalnich, fajn lidech, kteri jsou zpusobili vykonavat vlastne cokoliv a jen tupe úřady jim cpou třetí stupeň invalidity, čímž je vlastne diskriminuji na trhu prace, protoze zamestnavatele nechtej vychazet vstric se zkracenyma uvazkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
26.6.21 19:03
@hanka.br. píše:
S duševním onemocněním nemá u dětí nikdo, co dělat - bez ohledu na to, jestli jemu to pomůže. Tady jde totiž o děti v první řadě.

Neni dusevni onemocneni jako dusevni onemocneni. Nejakou dobu jsem byla na cilalecu, normalne jsem pracovala. Nebyl problem. Ale terapie praci ucitele pro tezkeho schizofrenika je jine kafe.
Tezko vysvetlit nekomu, kdo nezije realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9220
26.6.21 19:03
@hanka.br. píše:
S duševním onemocněním nemá u dětí nikdo, co dělat - bez ohledu na to, jestli jemu to pomůže. Tady jde totiž o děti v první řadě.

Není duševní onemocnění jako duševní onemocnění, znám spousty matek duševně nemocných, které se vzorně starají o své děti a naopak některé „zdravé“, které vychovávat neumí. Už se s vámi nebudu dohadovat, nemá to cenu, máte svůj názor, já si stojím za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9220
26.6.21 19:07
@matkabagristy píše:
Neni dusevni onemocneni jako dusevni onemocneni. Nejakou dobu jsem byla na cilalecu, normalne jsem pracovala. Nebyl problem. Ale terapie praci ucitele pro tezkeho schizofrenika je jine kafe.
Tezko vysvetlit nekomu, kdo nezije realitou.

Ale tady nikdo neříkal, že má jít učit těžký schizofrenik, ale stabilizovaná deprese, úzkost apod., tak proč ne. Spousty učitelů má syndrom vyhoření, úzkosti… berou léky a ti s úzkostmi někteří normálně pracují a nevidím důvod, proč by nemohli, dnes se v době Covidu s nějakým příznakem duševní poruchy potká každý třetí snad, tak asi těžko to nebude nikdo mezi učiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.6.21 19:07
@Lollitka píše:
Není duševní onemocnění jako duševní onemocnění, znám spousty matek duševně nemocných, které se vzorně starají o své děti a naopak některé „zdravé“, které vychovávat neumí. Už se s vámi nebudu dohadovat, nemá to cenu, máte svůj názor, já si stojím za svým.

Jenomže já nemluvím o matkách, které se starají jen o své děti, ale o učitelích, kteří ovlivňují osobnost dvaceti, třiceti cizích dětí a to je sakra rozdíl. Snad nemůžeš myslet vážně, že tohle srovnáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.6.21 19:09
@Lollitka píše:
Ale tady nikdo neříkal, že má jít učit těžký schizofrenik, ale stabilizovaná deprese, úzkost apod., tak proč ne.Spousty učitelů má syndrom vyhoření, úzkosti… berou léky a ti s úzkostmi někteří normálně pracujía nevidím důvod, proč by nemohli, dnes se v době Covidu s nějakým příznakem duševní poruchy potká každý třetí snad, tak asi těžko to nebude nikdo mezi učiteli.

Nepracují normálně - pracují špatně a u dětí by neměli vůbec být. Všechny děti, které takový učitel učí tím trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12954
26.6.21 19:10
@Lollitka píše:

Každý tvůj další příspěvek tady ukazuje, jak moc žiješ mimo realitu. Setkáváš se se skupinou lidí s podobnými problémy a naprosto bagatelizuješ situaci. Invalidní důchod na 3.stupeň s psychickými problémy nedostane někdo, kdo zvládá zátěž.
A právě proto nemá takový člověk ve školství co dělat. Protože je to na psychiku náročné zaměstnání a ne kvůli tomu, že by někomu ublížil.
Osobně by mě zajímalo, co si o tvých naprosto scestných představách o životní realitě opravdu myslí tvoje psychiatrička. Ne to, co ti řekne, ale co si opravdu myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová