Invalidní důchod jako výhra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.17 18:41

Znám taky pár lidí dokonce jednu které vůbec nic není a ID má! Ona se tím ani netají říkala to už když byla na mateřské že potom dopráce nepůjde že už se jí nechce! Má známou doktorku. Stejně ale i tak jak je to možné, snad to musí posoudit víc lidí?

• Citovat
  • Upravit
9880
25.5.17 18:51

Třeba moje mámá má částečný a normálně ji každý měsíc ženou na pracáku hledat si práci..
Myslím, si, že je v tom bordel.. Samozřejmě se zastanu mámy, ale máma měla dvakrát mozkovou mrtvičku, a přesto ji každý měsíc otravují a někde posílají- stejně tam pracovat nemůže…
NO a pak mám okolo sebre lidi co mají plný a opravu běhají jak srnky, a ještě si přivydělávají..
Nevím, jak se to posuzuje co je nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:01
@Janasas píše:
Třeba moje mámá má částečný a normálně ji každý měsíc ženou na pracáku hledat si práci..
Myslím, si, že je v tom bordel.. Samozřejmě se zastanu mámy, ale máma měla dvakrát mozkovou mrtvičku, a přesto ji každý měsíc otravují a někde posílají- stejně tam pracovat nemůže…
NO a pak mám okolo sebre lidi co mají plný a opravu běhají jak srnky, a ještě si přivydělávají..
Nevím, jak se to posuzuje co je nejdůležitější

A proč je teda na ÚP? Táta má taky částečný invalidní důchod a dělat už taky nemůže, ale na plný nárok nemá..ale tak je prostě doma s tím částečným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.5.17 19:05

@Paola21 s částečným se právě pracuje.. je tam hromada lidi s částečným, ale neni to o tom, že nemůžeš vůbec nic.. Právě te´d měli sezení tito lidi a mají možnost sedavé zaměstnání, zrovna teď máma čeká, jestli ji vzali…

Příspěvek upraven 25.05.17 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.5.17 19:07

NO máma nemá odprac 10 let do důchodu a prostě pracovat musí.. je to jenom částečný, kdyby měla plný, tak nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@Janasas píše:
@Paola21 s částečným se právě pracuje.. je tam hromada lidi s částečným, ale neni to o tom, že nemůžeš vůbec nic.. Právě te´d měli sezení tito lidi a mají možnost sedavé zaměstnání, zrovna teď máma čeká, jestli ji vzali

No táta nemůže dlouho sedět, dlouho stát a dlouho chodit..takže by ho to asi zabilo spíš no.. jestli není lepší se na pracák vykašlat a zkoušet si hledat práci kdyžtak na vlastní pěst, pak se člověk právě vyhne té buzeraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Bordel v tom je a ti co ho potřebují a mají odpracováno 30 roků tak musí do práce a na nic nárok nemají a když už tu práci nezvládnou tak musí sami odejít na úp. Od těchto vyžírek je to výsměch těmto lidem!

• Citovat
  • Upravit
9880
25.5.17 19:09

@Paola21 ty nevím.. moje máma dostavá necelých 5 tis za živobytí, takto by si platila - to zdrav, soc. nebo jak by to měla, moc by jinezbylo..
Ale prostě na tom uřadu je hodně těch lidí… prostě mají na něco ulevu, neni to, že nemůžou vůbec pracovat..
Spíš mi přijde divné, když má někdo plný, že může :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:10
@Tute píše:
Můj příbuzný má taky částečný upba taky je registrovaný na UP.
I s ID může pracovat, pokud nemá pkny

jo jasný že může, ale jestli není lepší se vykašlat právě na tu měsíční buzeraci ÚP a nošení potvrzení, kde lidi nutí chodit na míst, kde je jasný, že to pro dotyčného není a hledat si práci sám. Nevim no, ale tak táta má odpracováno 33 let, takže ten má na důchod nárok i kdyby už nepracoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:12
@Janasas píše:
@Paola21 ty nevím.. moje máma dostavá necelých 5 tis za živobytí, takto by si platila - to zdrav, soc. nebo jak by to měla, moc by jinezbylo..
Ale prostě na tom uřadu je hodně těch lidí… prostě mají na něco ulevu, neni to, že nemůžou vůbec pracovat..
Spíš mi přijde divné, když má někdo plný, že může :nevim:

Nj, taky znám někoho, kdo simuluje, že je na hlavu a má důchod a je vysmátej..přitom mu nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:16
@Janasas píše:
Spíš mi přijde divné, když má někdo plný, že může :nevim:

Jinak k info k tomu pojištění u invalidního důchodu (i částečného): Pokud se částečně invalidní občan rozhodne nepracovat a žít pouze ze svého důchodu, ani tomuto jeho postupu nic nebrání. Stát za něj v takovém případě platí zdravotní pojištění jako za každého jiného důchodce. Doba pobírání částečně invalidního důchodu se ale nepovažuje za dobu pojištění pro nárok na starobní důchod.
Zdroj: http://www.penize.cz/…-jako-duchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
25.5.17 19:18
@Paola21 píše:
jo jasný že může, ale jestli není lepší se vykašlat právě na tu měsíční buzeraci ÚP a nošení potvrzení, kde lidi nutí chodit na míst, kde je jasný, že to pro dotyčného není a hledat si práci sám. Nevim no, ale tak táta má odpracováno 33 let, takže ten má na důchod nárok i kdyby už nepracoval…

Vykašlat se na to nelze, protože jim ÚP platí zdr. a soc. pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:20
@bejbyn píše:
Vykašlat se na to nelze, protože jim ÚP platí zdr. a soc. pojištění.

Zdravotní platí stát i bez evidence na ÚP a sociální není povinné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
25.5.17 19:28
@Paola21 píše:
Zdravotní platí stát i bez evidence na ÚP a sociální není povinné

Jo, máš pravdu, už jsem na to koukla, akorát u 1.a 2.stupně pak nemá odpracovaný roky na starobní důchod, pokud nepracuje, v tom je ta nevýhoda no. Takže fakt na pracáku být nemusí a radši si shánět práci sám, ale zas na pracáku by měli mít přehled o místech pro invalidy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.5.17 19:30
@bejbyn píše:
Jo, máš pravdu, už jsem na to koukla, akorát u 1.a 2.stupně pak nemá odpracovaný roky na starobní důchod, pokud nepracuje, v tom je ta nevýhoda no. Takže fakt na pracáku být nemusí a radši si shánět práci sám, ale zas na pracáku by měli mít přehled o místech pro invalidy :think:

Já to právě taky docela tohle studovala, protože jsem to taky potřebovali zjistit. Táta byl právě taky na ÚP (v Praze) a tam právě to byla jen buzerace a nijak mu to nepomohlo..třeba je to na jiných ÚP jinak, ale osobně bych na to moc nespoléhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová