Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulllu píše:
Jasne lilia, to beru, ja jsem taky koukala, kdyz jsem to cetla, navic s IVF osobni zkusenost nemam…uz jsem si tady vsimla, ze nektere lzou, tak nevim. Proto jsem alence psala, ze je jeste brzo na truchleni…
však já netruchlím kvůli negativnímu testu, já ještě ani netestovala (teda jen ten pregnyl)
Já jsem nervózní kvůli tý možný borelióze v kombinaci s tím, kdyby se zadařilo ![]()
Neboj se, nemas boreliozu, ale urco tam mas mimino
Taky jsem po ovitrelle vic dnu testovala, abych vedela, kdy uz je pryc a opravdu za par dnu nebyl na testu ani duch, slo to rychle.
Dobré ráno,
tak dneska jdeme konečne pro výsledky z dubna ze spermiogramu, tak jsem na to zvědavá. Stejnak ale počítám, že ho naženou ještě jednou.
Jinak co tak koukám, tak hodně holek bude brzo testit, tak přeji konečně ty //
těm co mají před IUI/IVF, tak hodně štěstí ![]()
Ten Ilic je fakt podes oodle toho co pisete… nejsem si jista, jestli v pondeli na kontrolu 10DC + rozbor z HP nejsem objednana k nemu - jak jsem se snazila s recepcni vybrat nejlepsi cas, tak jsem nejak nakonec nezachytila, ktery lekar teda je volny…
Prece jen je to jeste dulezita konzultace - a nez nesmyslne vysledky, radsii prosvihnu ovu jak uz tu nekdo rikal ![]()
@Timshel tak si tam brnkni a zjisti, ke komu jsi, kdyztak se preobjednej, uvidis ![]()
Holky všimly jste si také těch změn cen v Iscare??Vím, ještě že v květnu když mi Jaržembovská dávala ceník a zaškrtávala mi co se mě týká bylo např. ISCI za 7500kč nyní 8000kč IUI pro nehrazené pojištovnou-to už teda není najednou slevnili na 3000kč 4500kč. Takže místo nějakejch 16tis co mi spočítala v květnu mi vyšlo 16tis a ted 18700kč musíme na miminko víc šetřit:)
@MisTer - oni nějak měnili ceník, takže já dostala taky nový před IVF, ale 8000,– za ISCI myslím bylo! ne? já už se tehdy orientovala dle nového ceníku… ale máš pravdu, že ho měnili…
Já mám teda v tištěném ceníku od ní 7500kč tak já nevím:) jen jsem tam jukla tak mě to zarazilo trošku, snad nebudou zdražovat dál!
Ahoj všem,
tak spermiogram máme špatný. Z 5 mil. máme 2 mil. pohyblivých a až 75% patologických
Bylo nám doporučeno ICSI, máte někdo zkušenost? Já bych chtěla zkusit nejdříve šetrnější variantu IUI, protože jsem už jednou těhotná byla a pak teprve IVF. Jsem zvědavá na dnešní konzultaci v Iscare a doufám, že paní doktorka bude příjemně naladěná ![]()
Paja my mámeživých jen jednou tolik 4mil a 50%, také nás tlačej do IVF, ale je jen na tobě co si vybereš, mě Jaržemobovská říkala zkusíme ještě jednou IUI a pak asi IVF minule jsem jí to neřekla, ale příští týden jí to řeknu, že chci do konce roku IUI pak klid pauza a pak za rok třeba IVF.
@MisTer
Já jsem chtěla hned do IVF, ale pak se v dubnu povedlo přirozeně, tak nám svitla naděje. Chtěla bych taky do konce roku zkusit IUI a od ledna to rozjíždět na IVF. Přítel mi v tomhle nechává docela volnou ruku, ale s tím IVF jsme shodneme, že až příští rok. Tak se třeba od příštího roku můžeme vzájemně podporovat ![]()
Paja01: my jsme ISCI měli a jsem moc ráda.. z 10ti dělaných metodou ISCI se nám oplodnilo 9, 3 vajíčka co byly dělány klasicky se nepovedlo oplodnit ani jedno. Takže za mě.. pokud IVF tak určitě s ISCI.. je otázkou, zda opravdu nejdřív nezkusit IUI, ale nám ho ani kvůli spermiu nenabízeli a stejně bych chtěla rovnou IVF.. nechtěla jsem už ztrácet čas, ale to ty vzhledem k věku řešit nemusíš ![]()
@HanHa
Děkuji za sdílení zkušeností s ISCI. Kolik tě prosím tě stálo celý IVF s ISCI?
@Paja01 - já teda projevím jiný názor ohledně ISCI, ale ověř si mou teorii u dr. - pokud jsi otěhotněla už přirozeně, znamená to, že obal tvého vajíčka jsou schopny manželovy spermie narušit, tudíž pokud budou s vajíčkx ns misce, tak tx dobré by se do vajíčka měly bez problémů dostat. Nevím, jak to přesně funguje, zda když jsou takhle spolu, je varianta, že by se tam prokousla i špatná, to se zeptej DR., ale podle mě by Vám to mohlo vyjít i bez ISCI. Ale nechci radit, je to pouze můj teoretický názor, který by musel prakticky potvrdit nejlépe embryolog, jinak radši pro jistotu ISCI
Holcinky, hlasim u nas potvrzeni srdecni akce, byla to nadhera, cipisek ma 3mm i s posteli, ale srdicko mu busilo krasne jako trepot motylich kridilek ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.