Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulllu píše:
Alenka84 - povede se pristi IVF, ale urcite at Ti udelaji predtim imuno a genetiku. No Alenko ja jsem nepochopila moc postup, kterym u mne udelaji KET. Lekarka vi, ze mam OVU az cca25-35 den cyklu. Mam prijit 14 den cyklu, Estrofem mi nedala, myslela jsem, ze ho dostanu, kdyz je OVU tak pozde, to jako pak tam vlozi embryo a ja klidne budu za nekolik dnu ovulovat???
Tak to nevím, zas takové znalosti o tom nemám ![]()
Ale myslím že i kdybys ovulovala až po KETu tak to ničemu neublíží…jen stoupne progesteron, což je jedině dobře
Alenko, no to ja si nedokazu predstavit ten mechanizmus
jestlo OVU probehne kdyz se embryo zavrta anebo nezavrta…vsude ctu jenom, ze se bud nasadi estrofem anebo se to udela v prirozenem cyklu. Ja jsem si myslela, ze vysoke davky utrogestanu ovulaci zablokuji ![]()
@lulllu píše:
Alenko, no to ja si nedokazu predstavit ten mechanizmusjestlo OVU probehne kdyz se embryo zavrta anebo nezavrta…vsude ctu jenom, ze se bud nasadi estrofem anebo se to udela v prirozenem cyklu. Ja jsem si myslela, ze vysoke davky utrogestanu ovulaci zablokuji
no však ovulaci pro KET nepotřebuješ…estrofem se dává na sliznici, opkud ti roste sama od sebe, není důvod
@alenka84 píše:
no však ovulaci pro KET nepotřebuješ…estrofem se dává na sliznici, opkud ti roste sama od sebe, není důvod
pokud ovulaci nemáš (jako vůbec), tak ti většinou ani neroste ta sliznice, proto estrofem…pokud ovuluješ, tak sliznice roste, proto v přirozeném cyklu, ale ovulace jako taková není potřeba…tak jsem to pochopila já, ale kdo ví jak to je ![]()
No roste, ale zmatlo me to, ten postup, jeste jsem o tom nikde necetla.
Asi je to tak, jak pises Alenko. OVU mam jak jsem psala cca25-35 den cyklu a vyvvolavacku jsem nikdy nepotrebovala, tak asi nebude lekar cekat na OVU a pred KET mi da asi utros, lekaremi nedali k telefonu, meli tam fofr, dostala jsem od lekare jenom instrukce po recepcni
Alenko to je mi hrozně líto, že to nevyšlo a nechytlo se ani jedno miminko:(. Příští KET už snad bude úspěšné!!!
@MisTer píše:
Alenko to je mi hrozně líto, že to nevyšlo a nechytlo se ani jedno miminko:(. Příští KET už snad bude úspěšné!!!
Další KET asi ne, já už žádné zmražené nemám…
AHa, takže zase celé IVfko kéž by se ještě na testu ukázal na krev nejdeš???
@MisTer píše:
AHa, takže zase celé IVfko kéž by se ještě na testu ukázal na krev nejdeš???
nejdu…ještě testnu ten 14. den jak mám a vysadím utroš. Na IVF se teď vůbec necítím, ale stejně by se to do Vánoc nestihlo…a chtěla bych ještě nějaké to vyšetření - imuno, genetiku. Holky co jste na tom byly, kde jste byly a jak dlouho to trvalo? Objednání a čekání na výsledky?
@alenka84 Mne delali v Pronatalu u vstupni prohlídky imuno a z genetiky vim, ze delali trombo mutace-nastesti negativni a na výsledky jsem cekala asi mesic. Bez imuno a genetiky bych do 2.IVF urcite nesla….
@lulllu píše:
@alenka84 Mne delali v Pronatalu u vstupni prohlídky imuno a z genetiky vim, ze delali trombo mutace-nastesti negativni a na výsledky jsem cekala asi mesic. Bez imuno a genetiky bych do 2.IVF urcite nesla….
Taky by se mi právě nechtělo…ale tak Jaržembovská mluvila o dalších vyšetřeních v případě neúspěchu, tak s tím počítám
Alenko mě dělali imuno v praze v Syn-Labu, poslali mě tam po 1 neuspěšném Ivf přímo z Iscaru.Krev mi vzali asi 3 ampoulky a výsledky mají být do 3 týdnů ale já je měla asi za týden. a objednání trvalo asi měsíc.
Lullu utrogestan bys měla začít brát tak 4 dny před Ketem. alespon tak jsem to měla já. já jich beru 6 denně. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.