Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lilia81 Díky za reakci.
Já jsem z toho našeho vydařeného IVF nebyla tak úplně špatná, ale stres to zřejmě byl větší, než jsem si připustila. Člověk si tak nějak chce najít nějaké důvody, proč to nevyšlo a někoho vinit.
A ty koukám jsi měla úspěšný pokus?
@Mslunicko - ano ano, akorát z mrazáčků, protože ET nebyl, ležela jsem v podolí se zánětem na antibiotikách a taky se středním OHSS, který sice transferu nevadil, ale ten zánět a teploty jo, takže ET nebyl a následný KET proběhl úspěšně
proto si nemyslím, že by schválně něco nezamrazili, když mě mrazili vlastně 18 embryek! (9 po PK a 9 ve fázi dvojbuněčných)
@Mslunicko ahojky, tak tomu také moc nevěřím, nám naopak po stimulkách doporučili snažit se doma, že prý máme šance a opravdu, kdyby byly na peníze, tak by mě přeci hned hnali na ivf a nedali by nám tuhle šanci…každopádně moc držím pěstičky, ať brzy najdeš vytoužené dvě // ![]()
@Mslunicko Já mám v Iscare kamarádku embryoložku a určitě to schválně nedělají, ono pro mražení musí být ta embrya opravdu hodně kvalitní…a dost často se to láme právě ten 5., 6. den ten vývoj…mně taky z osmi zbyly jen 3
@lilia81 To je krásné, to moc gratuluju!
Já taky doufám, že se nám to jednou povede. Manžel už by prcka moc chtěl, tak je mi to líto i kvůli němu, že to nevyšlo. A navíc čas utíká, nejsme nejmladší.
Tos měla fakt hodně embryek, to je super!
Já měla jen 7 vajíček, z toho 5 bylo embryek, po ICSI. Nechala jsem si zavést 2 a pak nezbylo nic. Doufám, že náš další pokus bude lepší.
@alenka84
Tak to ráda slyším. Díky žes napsala. Nechtěla jsem propadat beznaději ![]()
@Mslunicko - děkuju, taky nejsme nejmladší a manžel bude otcem ve 40, takže jsme rádi, že se to povedlo! jinak já měla 30 folíků, z toho 26 vajíček a oplodnilo se jich 23 klasicky bez ISCI, měli jsme ohromné štěstí! a to i pak, že to vyšlo! tak držím palce i tobě a myslím, že Iscare je dobrá volba!
@Mslunicko Ahoj, já jsem s Iscarem nad míru spokojená. Opravdu jsou tam super!! Já jsem po prvním úspěšném IVF a ještě máme 5 mrazáčků. Jinak se mi i líbí, že né vždy tlačí do IVF hned. Nejprve pomůžou při domácím snažení a když to nikam nevede, tak IVF. My měli 6× IUI než jsme šli do IVF. To, že se embrya nevyvíjí je docela časté. Myslím, že rozhodující je ten třetí den kultivace a pak pátý. Jinak přeji hodně štěstí
@Luca89 Tak jsem byla dnes na kontrole a byla jsem dost vystreslá. Před třemi lety, když jsem přišla k MUDr do ordinace, tak jsem trošku špinila krví a byl to zamlklý potrat. No a dnes, když jsem přišla do ordinace a šla na záchod, opět krev. V tu chvíli si nedovedeš představit, co to pro mě bylo. Už jsem měla takové řeči "situace se opakuje " Pak jsem šla na UTZ a MUDrovi a zrovna mu ten ultrazvuk zlobil a nemohl najít srdíčko a bylo to celé takové rozmazané. Nevěděl proč, ale říkal, že to bude zřekmě tím, že mu jede nějaký přístroj a proto je to takové. No, nakonec řekl, že mimi roste a že vidí i srdíčko. Uf… tak snad je vše v pořádku. Na kontrolu jdu opět příští týden ve středu.
@včelička78 jeee, tyjo hlavně, že to dopadlo takhle, tak teď hodně odpočívej a opatruj se…uvidíš, že to dobře dopadne!!! mohlo to být třeba stresem
a říkalas to lékaři??věřím, že to bude ok, já doma taky každou chvíli plaším, ještě že přítel je nad věcí a uklidnuje mě
@Mslunicko me v iscare dr řekla ze ze me nechce tahat penize, jinak by mi řekla ze všechny ty drahy metody jsou super! A to ona neudelala.. Takže ja tomu také nevěřím…
@Luca89 píše:
Ahojky, zrovna jdu z ISCARE-těhu potvrzeno na UZ 4+5, je vidět krásná dutinka 3-4mm, za týden kontrola, doufám, že vše půjde tak, jak má
Tak vstupní konzultace 6.12. byla hned i s prohlídkou, což mě překvapilo
Současně mi bylo ale i oznámeno, že se mi endometrioza opět probouzí-na levém vaječníku začíná růst cysta, ale byla jsem uklidněna, že to IVF neohrozí(nemusím před tím na laparku).Jinak jsme byli u dr. Ďurechový-mooc příjemná slovenka
Zítra mě ještě čekají odběry na hormonální profil(vše ostatní už máme) a hned v lednu se začíná se stimulací-jen co dojde schválení z pojišťovny. Jde to opravdu vcelku rychle ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.