Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kackaaaa na UTZ jdu až 19.2., tak snad bude vše ok a bude i srdíčko.
Kdy jdeš Ty?
Furt přemýšlím, jestli mám jít na kontrolní odběr HCG, abych věděla, že stoupá a je vše, jak má být.. ale asi to nemá smysl. Když se dozvím opak, tak to už asi stejně nezastavím. Šla jste některá z vás na krev kvůli jistotě 2×?
A je mozne ivf si rovnou zvolit a pak treba IuI? Vetsinou se to voli opacne tak nevim..prave ze pritel o tese uvazuje, ale ja jsem zoufala ze to bude jen dalsi prodlouzeni casu a bez uspechu..Jeste ma jit na genetiku, vsechno to diky tomu bude asi hodne dlouho trvat
snazime se tri roky uz, tak bych rada aby se to hybalo uz..
@f-l-e-a já bych asi na kontr.krev nešla. Nemá cenu se v tom šťourat. Co se má stát… musíme věřit, že bude vše ok a užívat si to. Já jdu na UT 18.2. to je doba
Pak to teprve oznámíme rodině.
@charakterka - rozhodně bych ve vašem případě počkala ještě na genetiku a na to, co řekne androlog! za sebe bych se rozhodně rozhodla rovnou pro IVF, IUI je podle mě zbytečné prodlužování času. Ale na genetiku bych počkala u obou eventuelně u tebe na imunologii. Je lepší mít všechna vyšetření, ať se to pak rovnou povede…
Ahoj holky, hledala jsem odpovedi na sve otazky a nasla vas. Nemate prosim zkusenost s fragmentaci embryi 4 den kultivace. Minuly tyden jsem podstoupila sve 1. IVF
@kackaaaa no, doba to je neskutečná, ale ty budeš mít potvrzeno o den dřív než já
Já to rodině ještě určitě říkat nebudu, chtěla bych počkat do konce března. U mě to je docela jednoduché tím, že má rodina bydlí dost daleko, takže se nevidíme tak často a nebudu muset před nimi moc zapírat a vím jistě, že po telefonu to prostě neřeknu.
@f-l-e-a tak to máš výhodu, já mám rodinu ve stejném městě tak nevím, jak dlouho to utajím. Ví to akorát kolegyně z práce jinak nikdo. Ale ten čas vůbec neutíká. Kdybych apoň věděla, jestli je všechno v pořádku ![]()
Břicho mě bolí pořád a jsem nafouklá jak vzducholoď ![]()
@kackaaaa také odpočítávám dny do kontroly, ale vleče se to vleče.. mně právě furt nic není, jen to nafouklé břicho, jsem schopná nosit už jen jediné kalhoty, a pak zvětšená prsa a cítím větší únavu, ale nic strašného. Břicho mě vůbec nebolí, nevolnosti se zatím také nedostavily, proto se trošku bojím, zda jde vše tak, jak má.
@f-l-e-a taky mi to neutíká. V práci jsem dnes málem usnula ![]()
Už máme skoro týden za sebou
Mě vždycky rozbolí břicho, když v práci víc chodím. Včera jsem i trochu špinila, ale dnes už je to dobré. Trochu mě to vyděsilo
i když vím, že se to stává. Nafouklá jsem div neprasknu. Jinak nevolnosti taky nemám, ty jsem neměla ani při prvním těhu po ivf. Někdy na mě padne depka, ale měly jsme pěkné hcg tak věřím, že to bude v pohodě
![]()
@charakterka znám holky co šly na ivf a pak na IUI. Ale chce to mít všechny vyšetření, aby to nebyl zbytečný pokus. Já šla 2× na IUI a nic, pak na ivfn a to se povedlo. Zjistili, že IUI bylo zbytečné. Teď jsem po 2ketu a snad to bude ok. Začali jsem se snažit o mimi před 8 lety. Držím palce ať se ti zadaří co nedjřív ![]()
spiluska nam se embrya take hodne fragmentuji, neni to dobre, znamena to, ze nejsou moc kvalitni ![]()
Sedmitecka2- a nevis cim to je zpusobene? Nekvalitni vajicka nebo spermie. Mohu se zeptat jak to u vas dopadlo? My uz 4 IUI a nyni 1. IVF nakonec zavedli 1 blastoc.- kvality 2 a dnes jsem 9 den po ET, uz od 5 dne lehce spini… Tak nevim co to znamena???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.