Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat, zda byste doporučili ISCARE v Praze 7.
S přítelem se snažíme o miminko přes rok a půl. Na gynekologii mi brali krev - výsledky jsem měla v pořádku. Spermiogram také vyšel dobře. Předepsala mi clostilbegit (tak nějak) a utrogestan na 3 měsíce. Nepomohlo to. Potom jsem podstoupila laparoskop. operaci kvůli testu na průchodnost vejcovodů - cesty mám průchodné. Dál jsem dostala doporučení do CARu. Na konzultaci jsem byla v ISCARE, ale moc dobrý dojem to tam na mne neudělalo. Doporučují mi první zkusit inseminaci. Mám k nim přijít 10. den cyklu s tím, že mi změří velikost vajíčka. Dál říkala, že mi vezme krev, pak zase řekla že ne (to bylo takový divný).
Nemohu říct, že by na mne byli v ISCARu zlí, ale nijak příjemní také ne. Navíc mě překvapilo, že nebudu v péči jedné lékařky, ale že se na mne budou „střídat“. I když možná je to tak lepší - mohla bych příště narazit na příjemnější lékařku. Jaké máte zkušenosti s ISCARE Vy?
Dál by mě zajímalo, jestli je inseminace bolestivá záležitost. Ani nevím, kolik pokusů hradí pojišťovna. Předem děkuji za vaše rady, dojmy, zkušenosti - za jakokoliv odpověď.
@Zrzanka píše:
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat, zda byste doporučili ISCARE v Praze 7.S přítelem se snažíme o miminko přes rok a půl. Na gynekologii mi brali krev - výsledky jsem měla v pořádku. Spermiogram také vyšel dobře. Předepsala mi clostilbegit (tak nějak) a utrogestan na 3 měsíce. Nepomohlo to. Potom jsem podstoupila laparoskop. operaci kvůli testu na průchodnost vejcovodů - cesty mám průchodné. Dál jsem dostala doporučení do CARu. Na konzultaci jsem byla v ISCARE, ale moc dobrý dojem to tam na mne neudělalo. Doporučují mi první zkusit inseminaci. Mám k nim přijít 10. den cyklu s tím, že mi změří velikost vajíčka. Dál říkala, že mi vezme krev, pak zase řekla že ne (to bylo takový divný).
Dál by mě zajímalo, jestli je inseminace bolestivá záležitost. Ani nevím, kolik pokusů hradí pojišťovna. Předem děkuji za vaše rady, dojmy, zkušenosti - za jakokoliv odpověď.
Nemohu říct, že by na mne byli v ISCARu zlí, ale nijak příjemní také ne. Navíc mě překvapilo, že nebudu v péči jedné lékařky, ale že se na mne budou „střídat“. I když možná je to tak lepší - mohla bych příště narazit na příjemnější lékařku. Jaké máte zkušenosti s ISCARE Vy?
Tak zkusit první iui mi přijde celkem fajn řešení, přeci jen je to míň invazivní řešení
Doktoři se asi budou střídat všude, kontroly se řídí podle tvého cyklu, a doktoři neordinují každý den 24 hodin denně…
Jinak iui hradí pojišťovna tuším v počtu 6 do roka, doplácí se jen za případné léky (max. desítky korun, pokud není potřeba nějak víc stimulovat), ivf, to už jsou bohužel jiné částky
Iui bolestivé není, takže já bych do toho určitě šla, pokud máte výsledky v pořádku…i když ta šance není nijak velká, tak je tady pár holek, co po iui otěhotněly ![]()
@belhana to jsou krásné zprávy!!! já jsem dnes 1.den po ET, byly jsme včera 3.den a při transferu už byl prďousek kompaktní morulka!!! včera jsem zbytek dne prospala a teď se flákám a odpočívám… tak ať jde vše tak hezky úspěšně i nadále! ![]()
@belhana to víš, že to bude v pořádku!!! opatruj se! ty jsi zůstala doma od ET bo si chodila do práce??
@Zrzanka odpovědi na Tvé otázky již zodpověděla Alenka, mohu jen souhlasit, že IUI nic není. Je to spíš jako běžná gyn. prohlídka a prakticky nic nestojí. Mohu se zeptat, u jaké lékařky jsi byla? Já si tam oblíbila jednu a byla jsem s ní moc spokojená. Musím říct, že se mi vždy podařilo na recepci objednávat jen k ní (a to jsem tam byla asi 20×) a nebo po dohodě s ní mě na nějaký termín ona protlačila. Jen jednou jsem byla u jiné dr. když ta má měla dovču. Ale každý to bere jinak a třeba by Ti systém střídání lékařů více vyhovoval a nebo si při tom střídání také někoho oblíbíš.
ahojky.mam dotaz.,dnes mam svetlo ruzovy vytok,3 den nezavadim ale polykam utrogestan. a navic dnes 5+1,cim to muze byt?
@Slunicko81 píše:
@belhana to víš, že to bude v pořádku!!! opatruj se! ty jsi zůstala doma od ET bo si chodila do práce??
já začala fungovat 4 den po ET, ale měla jsem to komplikované při OPu a za dva dny jem šla na ET tak jsem pomalu nemohla bolestí ani chodit, ale zvládla jsem to a doufám, že těch pár mm ve mě to zvládne i nadále…hodně trpělivosti při ekáni na //… ![]()
@Zrzanka píše:
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat, zda byste doporučili ISCARE v Praze 7.S přítelem se snažíme o miminko přes rok a půl. Na gynekologii mi brali krev - výsledky jsem měla v pořádku. Spermiogram také vyšel dobře. Předepsala mi clostilbegit (tak nějak) a utrogestan na 3 měsíce. Nepomohlo to. Potom jsem podstoupila laparoskop. operaci kvůli testu na průchodnost vejcovodů - cesty mám průchodné. Dál jsem dostala doporučení do CARu. Na konzultaci jsem byla v ISCARE, ale moc dobrý dojem to tam na mne neudělalo. Doporučují mi první zkusit inseminaci. Mám k nim přijít 10. den cyklu s tím, že mi změří velikost vajíčka. Dál říkala, že mi vezme krev, pak zase řekla že ne (to bylo takový divný).
Dál bě zajímalo, jestli je inseminace bolestivá záležitost. Ani nevím, kolik pokusů hradí pojišťovna. Předem děkuji za vaše rady, dojmy, zkušenosti - za jakokoliv odpověď.
já jsem byla ze všeho po první schůzce taky divoká, ale dneska jsem ráda, že tam chodím a byla ti nabídnuta ta nejlepší varianta, tak proč to nezkusit??? ![]()
@Zrzanka Ahoj, já nejdřív chodila do Gennetu a nemůžu si stěžovat. Jenže se nám stále nedařilo, tak jsme zkusili Iscare. Chodíme k Dr. Jaržembovské a ta je super, vždycky se snažím objednat k ní. Inseminace nic není, jak už řekly holky, je to jak běžná kontrola na gyn. Mě osobně hodně pomohlo, že beru Femibion 800 a nyní se nám po inseminaci podařilo otěhotnět, nyní jsem 5+0 a doufám, že všechno půjde dobře i nadále..ničeho se neboj, v Israce jsou moc hodný…držím palečky ![]()
@Slunicko81 moc držím palečky, hlavně se šetři:)
@Ali1988 nemusí to znamenat nic, snaž se být v klidu a snad to přejde..kdyby ne, tak bych zavolala pro jistotu DR. držím palečky a dej vědět…
@Shari81 děkuji!! však se šetřím, odpočívám a nic nedělám:-))),ale už mě to neba…a to byl ET včera:-))) no od středy bych chtěla normal jezdit do práce, sedím v kanclu a nic nezvedám a ani nic stresujícího nedělám, takže to pro mě a hlavnou mou mysl bude lepší:-)),ale šetřit se budu pořád - to jooo! tak ať se miminku u tebe líbí a má se hezky k světu!:-))
@Slunicko81 jj díky, též se snažím nic moc nedělat, naštěstí pracuju z domova, ale sedět 8h u PC není nic moc…hrozně se mi totiž ze začátku nafouklo břicho, tak to nebylo nic příjemného, ale snad už to teď bude lepší…
Bereš nějaké vitaminy?? Mě moc pomohl Femibion 800 a beru ho stále
tak se drž a dej vědět ![]()
@Shari81 no krom toho, že beru na tu pitomou štítku prášky, tak beru teď prednison, utrouš a z vitamínů zatím akorát samotnou listovku… a pak mám ještě bylinky čínské na vyživení sleziny atd…
@Slunicko81 listovku samotnou jsem taky brala, ale nepomohla mi. Dr mi říkala, že samotná listovka se v těle moc nerozpouští a tím pádem ji skoro celou vyčuráš bez efektu, proto mi radši doporučila ten Femibion, ten prý v sobě má něco, co pomáhá listovku rozpouštět a tím ti toho víc zůstane v těle a víc to pomáhá, tak uvidíme, zatím jsem s tím spokojená…o bylinkách moc nevím, jen jsem se dočetla, že bylinky v těhu nejsou moc dobrý, ale asi záleží na tom, co to je za byliny:) tak hodně štěstí a držím všechny palečky aby se povedlo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.