Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jita86 píše:
Ahoj holky, předem vám také přeju krásné Velikonoční svátky…
Nám první pokus nevyšel![]()
![]()
musela jsem se trochu srovnat. Máme tam ještě 8 mražáčků, musím doufat… Nechala jsem si 11 den po ket odebrat hcg, protože jsem od 7 dne špinila, a bylo negativní, v caru mi řekli vysaďte léky a… no, co se dá dělat…
Jinak chtěla jsem se holky zeptat, může se ket dělat za sebou, nemusí tam být mezi tím třeba jeden cyklus pauza? A ještě mám jednu otázečku, chtěly bychom si nechat s manželem zavést 2 embrya, můžu si nechat rozmrazit 4 najednou ( máme je zamražené po dvou ), mám strach, aby to ty dva po rozmražení zvládly. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju Jíťa
taktéž hezké svátky..
je mi to moc líto, že Vám to nevyšlo
já byla po KET v srpnu a když jsem potratitla v 7tt, tak nám doktorka řekla, že na další pokus můžeme až za 3 měsíce ne-li později. Ale myslím, že mezitím byste mohli zkusit IUI, to není tak náročné. Teď máš tělo „přepráškovaný“, tak by se to mohlo povést. Zeptej se doktorky, co ti poradí ona…
@Jita86 píše:
Ahoj holky, předem vám také přeju krásné Velikonoční svátky…
Nám první pokus nevyšel![]()
![]()
musela jsem se trochu srovnat. Máme tam ještě 8 mražáčků, musím doufat… Nechala jsem si 11 den po ket odebrat hcg, protože jsem od 7 dne špinila, a bylo negativní, v caru mi řekli vysaďte léky a… no, co se dá dělat…
Jinak chtěla jsem se holky zeptat, může se ket dělat za sebou, nemusí tam být mezi tím třeba jeden cyklus pauza? A ještě mám jednu otázečku, chtěly bychom si nechat s manželem zavést 2 embrya, můžu si nechat rozmrazit 4 najednou ( máme je zamražené po dvou ), mám strach, aby to ty dva po rozmražení zvládly. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju Jíťa
Ahoj Jíťo, to je mi moc líto, že Vámm to nevyšlo, ale máte v mrazáčku a to je hodně důležité…
Buď za to ráda… Myslím na tebe a na podruhé to určitě vyjde
![]()
Ahoj holky, moc vám všem děkuju za podporu, potěší to, jste vážně super. 11. 4 budu 12 den cyklu, jedu k Dr. Jaržembovské na sono, kvůli děložní sliznici tak uvidíme co mi poví. No, ja moc IUI nevěřím… Doufám, že čekat tři měsíce nebudu muset, to by me asi hrablo
chtěla jsem se zeptat, jak se chovat po ket? Ja teď dodržovala fakt klid, nezvedala nic těžkého atd. A stejně nic
je možný, že když jsme měly náhle rodinné problémy a ja byla ve stresu, že to nevyšlo i kvůli tomu? Nevím, co jsem udělala špatně. Holky ještě jednou děkuju a všem co se zadarilo moc gratuluju a ty co jsou na tom stejně jako ja či čekají držím moc a moc palecky
Jíťa
@Jita86 je mi líto, že to nedopadlo. Ale myslím, že by se v tvém případě nemuselo tak dlouho čekat. Ta delší doba asi byla způsobená spíš tím ZT, to už se tělo začalo chovat jinak. Ale u Tebe se nejspíš jen embryjko nechytlo a přišla klasická MS. U běžných IVF cyklů se snad pauza doporučuje, ale to je zase z toho důvodu, že je to hodně podpořeno hormony. U KETu ty hormonální dávky nejsou tak hrozné možná někdy nemusí být vůbec žádné, ne? Jinak já po ET měla ještě další 2 dny dovču a doma hezky ležela a pořád jsem si představovala, jak se tam to mé embryjko hezky zavrtalo, žádnou jinou variantu jsem si nepřipouštěla, prostě čisté pozitivní myšlení. Nakonec to tak i naštěstí dopadlo. Přeji sílu a hodně štěstí do dalšího snažení!
Ahoj holky, muzu k vam?
na doporuceni vasi lili a jejiho sebicka
se po 3 IVF a jednom aiui presouvam z gennetu do iscare
ve ctvrtek jdu na prvni konzultaci
jen nevim, jestli do te doby dostanu z gennetu svou dokumentaci, myslite, ze kdyz budu 5.den cyklu, ze by mi mohli rovnou nabrat i HP?
@Jita86 píše:špatně si nic neudělala, hlavně si nic nevyčítej. Podaří se to příště. Ber to tak, že asi embryjko nebylo dost silné. Lepší, že se neuchytilo hned v začátku, než aby se uchytilo a pak by si třeba potratila-to se stalo mě a vážně to není nic hezkého, když už se těšíš a pak potratíš. Věř tomu, že příště se to podaří. Já jsem začala brát Femibion 800 a podařilo se a po IUI…nevzdávej se, držím palečky
Ahoj holky, moc vám všem děkuju za podporu, potěší to, jste vážně super. 11. 4 budu 12 den cyklu, jedu k Dr. Jaržembovské na sono, kvůli děložní sliznici tak uvidíme co mi poví. No, ja moc IUI nevěřím… Doufám, že čekat tři měsíce nebudu muset, to by me asi hrablochtěla jsem se zeptat, jak se chovat po ket? Ja teď dodržovala fakt klid, nezvedala nic těžkého atd. A stejně nic
je možný, že když jsme měly náhle rodinné problémy a ja byla ve stresu, že to nevyšlo i kvůli tomu? Nevím, co jsem udělala špatně. Holky ještě jednou děkuju a všem co se zadarilo moc gratuluju a ty co jsou na tom stejně jako ja či čekají držím moc a moc palecky
Jíťa
@dendulina píše:
Ahoj holky, muzu k vam?na doporuceni vasi lili a jejiho sebicka
se po 3 IVF a jednom aiui presouvam z gennetu do iscare
ve ctvrtek jdu na prvni konzultaci
jen nevim, jestli do te doby dostanu z gennetu svou dokumentaci, myslite, ze kdyz budu 5.den cyklu, ze by mi mohli rovnou nabrat i HP?
Ahojky a vítej
také jsem přešla z Gennetu do Iscare-a bez dokumentace…myslím, že by ti HP mohli nabrat…držím palečky ![]()
@Shari81 tak máme toho za sebou docela dost, ale je fakt, ze do IVF uz asi nepujdeme, to bychom museli s PGD a to je prece jen draha sranda…jsem uz tak nejak smirena s inseminaci darcem, akorat gennet me znechutil ![]()
@Jita86 - to je mi moc líto!!! a neboj, pokud bude sliznice ok, tak se čekat nemusí, záleží jen an tobě! je otázka, zda po IVF nebudeš mít nastartované vaječníky a třeba tam nebude folík, zda nezkusit IUI, pokud by byl a byla super sliznice nebo můžeš jít rovnou do KET. Držím palečky!
@dendulina - budu na tebe moc moc myslet a držet zítra palce, ať jsi spokojená s přístupem a vymyslíte další AIUI… a konečně se zadaří!
Ahojky, tak dnešní kontrola asi ok, páč doktro nic neříkal, jen řekl, že mezi nožkama nic nevidí, takže na 90% máme holčičku
akorát TP mi změnil na 21.8 tzn, že je maličká menší o 6 dní, kdyby to byl problém tak by něco řekl ne? neříkal nic a pozval mě za měsíc…zítra screening, tak snad dopadne dobře, dneska se Natálka asi pěkně nudila, páč tam zívala ![]()
@Luca89 píše:
Ahojky, tak dnešní kontrola asi ok, páč doktro nic neříkal, jen řekl, že mezi nožkama nic nevidí, takže na 90% máme holčičku![]()
akorát TP mi změnil na 21.8 tzn, že je maličká menší o 6 dní, kdyby to byl problém tak by něco řekl ne? neříkal nic a pozval mě za měsíc…zítra screening, tak snad dopadne dobře, dneska se Natálka asi pěkně nudila, páč tam zívala
gratulujůůů
snad bude i nadále vše v pořádku ![]()
Ahojky, naše dnešní kontrola dopadla na výbornou
máme srdíčko!!! a tluče prý jako zvon
takže po velmi krátké době opouštíme Iscare a byli jsme předáni do ošetření na gyndu…další kontrola 18.4. ![]()
@dendulina píše:
@Shari81 tak máme toho za sebou docela dost, ale je fakt, ze do IVF uz asi nepujdeme, to bychom museli s PGD a to je prece jen draha sranda…jsem uz tak nejak smirena s inseminaci darcem, akorat gennet me znechutil
tak snad se ti v Iscare bude líbit, já tu jsem moc spokojená-i když po dnešní kontrole jsem tam byla naposledy…předali mě zpět na gyndu
budu držet palečky…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.