Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Romimi to je mi moc líto, že to nedopadlo, ačkoli malinká naděje ještě ne…kdy ti řekli, že máš testovat? Většinou říkají až dva týdny po ET. Pokud nezačneš vyloženě krvácet, tak ještě neztrácej hlavu a zkus teď co nejvíc odpočívat
Vím přesně jak ti je, prošla jsem si tím…
Pokud jde o další IVF pauzu potřebuješ určitě. Doporučuje se počkat 2-3 cykly. Já jsem šla na první IVF v červnu a znovu jsem začala stimulovat v září (a pak v únoru
)
Každopádně jestli jsi přístupná i IUI, můžeš k tomu využít hned následující cyklus. Vaječníky budeš mít ještě nastimulované, takže je šance větší vyšší
Já sice nejsem ten správný příklad, ale mám dvě kamarádky, které navzdory PCO otěhotněly přirozeně právě v cyklu po neúspěšném IVF
![]()
Držím palce ![]()
Můžu se zeptat, co je u vás za problém?
@dendulina píše:Ďakujem za podporu
@Romimi to je mi moc líto, že to nedopadlo, ačkoli malinká naděje ještě ne…kdy ti řekli, že máš testovat? Většinou říkají až dva týdny po ET. Pokud nezačneš vyloženě krvácet, tak ještě neztrácej hlavu a zkus teď co nejvíc odpočívatVím přesně jak ti je, prošla jsem si tím…
Pokud jde o další IVF pauzu potřebuješ určitě. Doporučuje se počkat 2-3 cykly. Já jsem šla na první IVF v červnu a znovu jsem začala stimulovat v září (a pak v únoru
)
Každopádně jestli jsi přístupná i IUI, můžeš k tomu využít hned následující cyklus. Vaječníky budeš mít ještě nastimulované, takže je šance větší vyššíJá sice nejsem ten správný příklad, ale mám dvě kamarádky, které navzdory PCO otěhotněly přirozeně právě v cyklu po neúspěšném IVF
![]()
Držím palce
Můžu se zeptat, co je u vás za problém?
@Romimi též mě to mrzí a k té štítce, též se léčím se štítkou a teď beru Euthyrox - je to to samé jak Letrox a dr. mi povídala, že TSH by mělo být, když chceš otěhotnět do 2.5 a T4volný myslím do 22 ---takže já být tebou tak si jako první zajdu na endokrinologii a promluvím s dr… dlouho jsem toto řešila a je fakt, poprvé když se nám zadařilo, tak jsem měla nižší to TSH a další dva pokusy vždy vyšší a nevyšlo ani jednou a teď čtvrtý pokus TSH 1.93 myslím, což hodnoty super a zatím to vypadá nadějně, teprve budu testit…
netvrdím, že to bylo jen štítkou, ale má dost na to vliv, znám i holčinu, která měla vyšší TSH a též se jí povedlo otěhotnět…
@Slunicko81 píše:
@Romimi též mě to mrzí a k té štítce, též se léčím se štítkou a teď beru Euthyrox - je to to samé jak Letrox a dr. mi povídala, že TSH by mělo být, když chceš otěhotnět do 2.5 a T4volný myslím do 22 ---takže já být tebou tak si jako první zajdu na endokrinologii a promluvím s dr… dlouho jsem toto řešila a je fakt, poprvé když se nám zadařilo, tak jsem měla nižší to TSH a další dva pokusy vždy vyšší a nevyšlo ani jednou a teď čtvrtý pokus TSH 1.93 myslím, což hodnoty super a zatím to vypadá nadějně, teprve budu testit…netvrdím, že to bylo jen štítkou, ale má dost na to vliv, znám i holčinu, která měla vyšší TSH a též se jí povedlo otěhotnět…
Ahoj sluníčko, T4v mám v norme, pojdem teraz na krv, na kotrolu TSH a uvidím, letrox beriem už dva mesiace…endokrinologa mám len teraz, to objednanie trvá i niekoľko týždnov a pár ma tiež odmietlo, s tým že majú plno. Ale ak vieš niekoho odporučiť, tu v Prahe, budem len rada. V Iscare mi dr povedala, že to otehotneniu nebráni, ale v prípade, že sa to podarí, tak to musím riešiť..hm, možno som na IVF ani nemala chodit pokiaľ to nie je ok. Tažko teraz povedať, už je to jedno… Verím, že to vyjde nabudúce. A tebe veľmi držím palce a pevne verím, že budú dve // ![]()
@Shari81 píše:
tak dej zítra věděttaky si moc přejeme holčičku, ale na druhou stranu..hlavně ať je to zdravé
tak je to na 99% holčička
a prý vypadá v pořádku, už má 370g
![]()
@Romimi o psychice mi povidej, manzel je sice nejpozitivnejsi slunicko na svete, ale mne teda uz po 3 IVF a jednom IUI (s darcem) uplne do smichu neni ![]()
U nas je prusvih manzelova genetika…pocitam, ze ma tak max 15 let zivota, takze to me zene jeste vic dopredu a zaroven me neuspech pokazdy srazi do kolen, takze o tom, jak to mava s psychikou bych mohla napsat knizku
Strasne moc ti drzim palecky a fakt zkus to cekani na dalsi IVF treba prolozit tou inseminaci, ja verim ze to klapnout muze a dneska me zpetne mrzi, ze jsem to neudelala po kazdem IVF pokusu, mozna jich nemuselo byt tolik ![]()
@Luca89 gratuluji, už máš v bříšku velkou slečnu! To jsi teď byla na UTZ ve 20. týdnu?
@dendulina píše:Ďakujem za podporu
@Romimi o psychice mi povidej, manzel je sice nejpozitivnejsi slunicko na svete, ale mne teda uz po 3 IVF a jednom IUI (s darcem) uplne do smichu neni
U nas je prusvih manzelova genetika…pocitam, ze ma tak max 15 let zivota, takze to me zene jeste vic dopredu a zaroven me neuspech pokazdy srazi do kolen, takze o tom, jak to mava s psychikou bych mohla napsat knizkuStrasne moc ti drzim palecky a fakt zkus to cekani na dalsi IVF treba prolozit tou inseminaci, ja verim ze to klapnout muze a dneska me zpetne mrzi, ze jsem to neudelala po kazdem IVF pokusu, mozna jich nemuselo byt tolik
@Luca89 já mám za sebou NT screening v 1. trim. a zatím vypadá, že je vše, jak má být.
Jen mě ještě občas trápí špinění z toho pitomýho hematomu. Už se tedy asi před týdnem úplně vstřebal, ale v pondělí mě to zas trošku zlobilo. Takže se furt pohybuji mezi striktně ležícím režimem a volnějším polehávacím. Ale dle dr. už mám snad tento problém za sebou, teď jen, aby se nevynořil někde další. Stejně to děsně letí, nedávno si pamatuji, jak si hlásila // a teď už máš půlku za sebou. Zítra to bude měsíc, co jsem skončila na pohotovosti a taky mi to nepřijde, pocitově to vnímám tak jako 14 dní…
@dendulina máte toho za sebou hodně a vůbec nic jednoduchého, ale pevně věřím, že se na Vás také štěstí usměje. Budu držet pěsti! Myslím, že v Iscare jste ve správných rukou.
@f-l-e-a díky moc a přeju i Tobě, ať má všechno i nadále zdárný průběh ![]()
Ahoj holky,
tak krvácať som ešte nezačala, ale mám dosť veľké bolesti v podbrušku, je to ako pri Mku, ale oveľa intezívnejšie a hlavne je to dosť pichľavá návalová bolesť, ktorá po chvílu ustúpi, no neviem sa pri tom ani vystrieť. Ešte sa mi nič podobné nestalo, no predpokladám, že to súvisí s celým IVF a stimuláciou. Ak mi však nepomože odpočinok a lieky, asi zájdem na pohotovosť. Zatiaĺ si to len chladím a dúfam, že ďalší nával nepríde. Nemáte s tým niektorá skúsenosti? ďakujem.
Ahojky holky, tak jsem byla ve Středu v Iscaru. Pokud bude všechno v pořádku, naroste mi sliznice a mimi budou po rozmražení ok, jdu v druhé polovině na KET a tentokrát si necháme už zavést 2 mimísky
jinak napsali mi Acidum folicum a piju Korhyelový čaj, no, že by byl dobrý to se říct nedá, ale co bysme pro ty mimísky neudělali
jinak vítám tu další nové členky, i když já jsem taky relativně nová
a gratuluji k miminkám
Jen mám stále nejisto v tom, jak se mám po KET chovat
tak pá, zase se ozvu a moc vám všem děkuju za podporu… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.