Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky dekujeme moc a doufam ze tu zacnete taky hlasit uz dve carecky ![]()
@Luca89 ještě jednou moc moc gratuluju, jste krásná rodinka a malá je nádherná. Užívej si to, prý to uteče hodně rychle ![]()
@magdík123 Rovná se to jen přes řitní otvor
…jinak se ke kostrči a svalům pánevního dna nedostaneš
ale tak dá se to
a pokud to člověk má bloklé, tak pak je to fakt znát..
@Luca89 tak si pěkně užívej mateřství a doufám že tě budeme brzo následovat
![]()
@Shari81 @medmenka dekuji holky a madmenko, urcite budete nasledovat
tesim se na vase fotecky z utz uz ted ![]()
Ahojky, tak dnes kontrola na 1*
v pondělí jdu na cukrovku a 28.8. na další kontrolu a to se i objednáme na 3D ![]()
@merienka tak to jsem teda zvedava…to musi bolet jako kraaaaaa…:)…Promin, ze se tak ptam, a dekuji…
Tak dnes jsem byla na vyndání vajíček a mám jich 9 zítra si mám volat jak jsou na tom a kolik se jich chytí, holky mam dotaz, já si můžu vybrat jaký chci pohlavi ne? mě se totiž nikdo neptal, tak aby mi tam neudělali holky, ja chci totiž kluka… :-/ a vybrala jsem si metodu stříknutí spermie do vajíčka, že je tam prej větší šance na otěhotnění, ale zase není to tak šetrný jako když se to oplodní samo ve zkumavce, tak nevim, mám z toho divnej pocit… ![]()
@mi.miii tak o tom nevím, že by sis mohla vybrat to je blbost i kdyby to doktoři vědí neřeknou ti to musí to být proti lékařské etice.
@mi.miii u vás je nějaká genetická zátěž, která se přenáší na holčičky? Jinak se omlouvám, ale nějak nerozumím tomu, co píšeš… protože asi všechny tady by totiž byly rády za jakékoli pohlaví.
Jinak vy jste si platili PGD? Pokud ne, tak se pohlaví při běžném ivf nedá zjistit a naše zákony ani neumožňují určovat si pohlaví… i když pokud máš pgd, tak co jsem slyšela, mohou Ti říct, jaká pohlaví jsou mezi embryjkama a neoficiálně si můžeš říct, že chceš zavést xx nebo xy. A co se týká metody ICSI, také jsem ji měla a nelituji.
Edit: jen nevím, zda jsem tuhle možnost ohledně pgd a neofiko určení pohlaví slyšela v souvislosti s Iscare… myslím, že to byl jiný CAR.
@mi.miii píše:
Tak dnes jsem byla na vyndání vajíček a mám jich 9 zítra si mám volat jak jsou na tom a kolik se jich chytí, holky mam dotaz, já si můžu vybrat jaký chci pohlavi ne? mě se totiž nikdo neptal, tak aby mi tam neudělali holky, ja chci totiž kluka… :-/ a vybrala jsem si metodu stříknutí spermie do vajíčka, že je tam prej větší šance na otěhotnění, ale zase není to tak šetrný jako když se to oplodní samo ve zkumavce, tak nevim, mám z toho divnej pocit…
vybrat pohlaví si rozhodně nemůžeš, a metoda ivf bez ICSI neni šetrnější, jen „přirozenější“, tzn. že k vajíčku doputují jen některé spermie, ale je zase menší šance oplodnění
@magdík123 úplně v poho…ale nic příjemnýho to nebylo, dokonce mám jednu parádní modřinu ![]()
@mi.miii vybrat pohlaví nelze, jen pokud bys měla problém tohoto směru (např. nesmíš mít holčičku)…doktorka mi to nějak vysvětlovala, ze srandy jsme se ptali…takže určit to jde
ale myslím, že člověk by byl rád za holčičku i kluka ![]()
@mi.miii - ja bych byla rada, ze vubec jsem tehotna a aby se to narodilo zdrave po celem tom trapeni a kolobehu s IVF…
Pokud mate v rodine nemoc, ktera se prenasi na holky, tak to urcite chapu, to PGD hradi i pojistovna, kdyz je zdravotni duvod
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.