Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@merienka moc děkuji
ale asi je to tentokrát jasné, tak snad příště ![]()
Ahojdi holky, tak jsem dnes byla na kontrole u gynekologa a našel mi velký hematom za miminkem…no, to zase byla darda…bulela jsem jak želva. Ale dál už se nervovat nesmím, jen doufat. Prý mám být v klidu, ale ležet nemusim. Nemáte někdo s tím zkušenost?
@merienka jejej tak pěkně v klidu a odpočívej co to dá snad to bude v pořádku.
@merienka já měla hematom u Kuby, v 6 tt jsem začla doslova lejt, čůrala jsem krev, ale byl to hematom, který se postupně vstřebal, bývá poměrně častý po IVF. spíš ale buď v klidu, polehávej a bude to ok
@merienka tak buď kočko moc opatrná a kdyby něco, tak hned na pohotovost, ale ono to bude dobrý musí ![]()
Jinak nám to opravdu nevyšlo
tak hned příští měsíc jdu do dalšího KETu.
@MR ja zatim nekrvacim, ani nespinim, ale zitra jdu na ultrazvuk jeste jineho doktora…co mi rekne..preci jen me dnes vylekal muj gyn.
dekuju moc. chodim sice do prace, ale vsechna jednani jsem zrusila, takze m pohodu a makam jen na pocitaci..doma uz jen leharo…tak snad to staci
@medmenka tak to je mi moc lito
priste to uz urcite musi vyjit…
@MisTer @MR @medmenka Dekuju za podporu holky.. ![]()
@medmenka Ahojdi, děkuju moc
tak jsem tam dnes byla a doktorka mi řekla, ať vůbec nejančim, že je to malý hematom, pod miminkem, který se vstřebá, max mohu trošku špinit. Musí se to hlídat a být v klidu…do práce mohu, jen nic nezvedat, nesexovat. Nasadila mi Ascorutin. Vůbec nechápe, proč mě tak vyděsili, prý každá 3 těhu ho má…je to z prsknuté žilky, u IVF hodně běžné. Tak jsem moc ráda..bojím se, ale už se tak nenervuju…teď frčím ale dom a šupky k telce, odpočívat. Hlavně se nesmí zvětšovat. Ale „ocásek“, tak mu říkáme, je podle velký dle staří, parádně se už hýbe…a nejlepší bylo, když jsem se zasmála, tak přestal (to je asi ten reflex), strnul, a pak se zase pohupoval…pohoda jezz..byl to nádherný pohled ![]()
Příští měsíc dej vědět, budu držet moc moc pěsti, ať už Ti starosti pokročí dál…člověk se asi nepřestane bát nikdy
je dobře, že jdeš hned na další, teď jsi hezky rozhormonovaná, tak to půjde jak po másle…drž se!! ![]()
Ahoj holky, mám dotaz ohledně placení v ISCARE…chci se zeptat proč se tam platí záloha 16 000,– a asi to není vratná záloha nebo jo? děkuju za odpovědi ![]()
@Kačudis vratná je!!!Po ET se vyúčtuje vše a buď vrací nedo doplácíš. My dopláceli 200kč.
@merienka no tak to jsou moc pěkné zprávy
hlavně že je všechno v pořádku, hlavně se mamino šetři ať pěkně prospíváte. ![]()
Příští měsíc podám info a doufám, že to budou jen samé pozitivní věci ![]()
@MisTer píše:
@Kačudis vratná je!!!Po ET se vyúčtuje vše a buď vrací nedo doplácíš. My dopláceli 200kč.
takže je to v podstatě to co bych měla normálně doplácet, akorát si to berou jakože zálohu? že kdybych chtěla PISCI tak to je jakoby v tom? a doplatky za léky to je pak zvlᚍ že?
@Kačudis píše:
takže je to v podstatě to co bych měla normálně doplácet, akorát si to berou jakože zálohu? že kdybych chtěla PISCI tak to je jakoby v tom? a doplatky za léky to je pak zvlᚍ že?
z těch 16 000 se hradí výkony v embryo laboratoři, čili ICSI/PICSI, PK, mražení, atd. Prostě věci co nehradí pojišťovna…léky se hradí extra (ta záloha se skládá až před OPU, léky kupuješ už před začátkem stimulace)
@Kačudis PISCI je tušim dražší, takže bys doplácela, my měli ISCI+prodlouženou kultivaci a mražení to bylo za 16200. Léky jsem měla za 1000kč.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.