Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Malvajs Zadnou zpravu jsem take nikdy nedostala, ale kdyz mi obas pujci moji kartu, projedu vse, co je v ni vlozeno. Ohledne vyvoje embryii tam jei specialni, docela podrobny protokol.
Ahoj holky, jsem tady staronova. Diskuze sleduji uz vic nez rok, ale k IVF jsem se odhodlala teprve ted. Od utery si picham puregon (200) a menopur (75). Zitra uz i cetrotide. Na uktrazvuk jdu v pondeli. Jenomze dnes me zacaly polet prsa a bojim se, ze mi do pondeli folikuly popraskaji. Mate s tim zkusenosti? Stalo se vam to?
@Monie21 píše:
Ahoj holky, jsem tady staronova. Diskuze sleduji uz vic nez rok, ale k IVF jsem se odhodlala teprve ted. Od utery si picham puregon (200) a menopur (75). Zitra uz i cetrotide. Na uktrazvuk jdu v pondeli. Jenomze dnes me zacaly polet prsa a bojim se, ze mi do pondeli folikuly popraskaji. Mate s tim zkusenosti? Stalo se vam to?
Neboj, bolest prsou bude spíš přemírou hormonů, mají to pohlídané
S cetrotide určitě folíky nepopraskají předčasně
Teda mela jsem na mysli, ze doufam, ze to v Iscare maji pohlidane. Jsem hodne zvedava, kolik tech folikul budu v pondeli mit..
@Vlaďka 27 Ahojky, děkuju moc
u nás to bylo na druhém IVF, první nám vyšla jen jedna blastoc. a druhá nakonec se nemrazila. Na podruhé vyšli 3 a 1AA se zavedla a pak jsou 2 béčkové a ty se zamrazila
Jak dlouho už se snažíte? Já vždycky říkám, že je důležité věřit, být v klidu a hlavně ten pocit, že se konečně něco s tím dělá
i když jsou to teda nervíky
ale teď musím jen zatím ťukat
Držím pěsti, ať Ti to jde co nejrychleji ![]()
@Monie21 mě taky šíleně bolela prsa
a poprvé jsem měla břicho jako v pátem, podruhé už lepší…
@merienka 1 bricho mam zatim ok, ale uz me to nejak zacina v podbrisku tlacit, a mam pocit, ze i nejak zespoda taky.
Mohu se zeptat, poprve se nepovedlo?
@Malvajs píše:
Holky, mam dotaz. 25.1. Jsem byla na ET a ted cekam na vysledky. Jen me dneska napadlo, ze jsem nedostala zadny papir z laboratore jak probihalo oplodneni jednotlivych vajicek. Kolik jich nakoec oplodnili metodou icsi a kolik normalne. Dostali jste treba pak nejakou zpravu zpetne?? Docela by me to zajimalo. Dekuji
Ahoj Malvajs. Byla jsem v Iscaru na prvním ET v úterý a taky jsem nedostala žádný dokument z laborky. Až půjdu na kontrolu řeknu si o něj. Přeji hodně štěstí.
@Monie21 …to je normální, není to nic příjemného
bude to ok
poprvé se nepovedlo, ale díky to spíše, že jsem dostala velký zánět močového měchýře, takže takovéto bacílky nejsou v počátku nif mof
takže hlavně nožky v teple a v klídku
a bude to ok
![]()
@merienka 1 Čauky, zapni si podpisy, tam mám vše napsané. Je toho celkem dost. Já pokaždé věřím že to vyjde, ale nějak se nedaří. Ale letos to určitě vyjde
.
@Vlaďka 27 Tak už to vidím, teda koukám, že už sis zažila svoje…ale určo jsi udělala dobře, že jsi vyměnila CAR. Teď už to určo musí jít
budu držet moc pěsti, to by bylo, aby nebylo
![]()
@merienka 1 Tak to me mrzi. Ty zanety jsou prusvih. Drzim palce, at se to konecne povede!
Tak jsem dnes byla na ultrazvuku a sliznici mam 8mm. Vlevo mam cca. 5 folikul, vpravo 2. Podle toho, co jsem tady cetla, ze nektere holky mely 20 a vic fol.,tak nevim, zdatech mojich 7 bude stacit… Ve čtvrtek jdu na odber tak uvidíme
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.