Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17521
9.10.10 15:42

Tu imunošku tam nedělají, posílají na ní jinam.
Výsledky trvají měsíc. Často i objednání. Musíš si o ní sama říct.
Většinou to ale dělají až po 1-2 nepovedených pokusech… Pro imunology teda nepochopitelně, ale je to tak ve víc CARech. Snad jen v Motole ti to dělají hned a samy od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
9.10.10 16:05
Babe007 píše:
Tu imunošku tam nedělají, posílají na ní jinam.
Výsledky trvají měsíc. Často i objednání. Musíš si o ní sama říct.
Většinou to ale dělají až po 1-2 nepovedených pokusech… Pro imunology teda nepochopitelně, ale je to tak ve víc CARech. Snad jen v Motole ti to dělají hned a samy od sebe.

Aha, tak to ti mockrát děkuju za rady :) aspoň zase vím o něco více …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
9.10.10 18:15

Ahojky holky,

tak já když jsem se začínala snažit přirozeně o mimi a nešlo to nějakou dobu, tak mě můj gyndr. poslal na imunologii do Podolí, tam je pravda, že objednání trvalo měsíc a vysledky potom také, zjistili mi, že jsem alergická na sperma. Tak mi nasadili Prednison a pak jsem šla na laparoskopii a tam to bylo ok. Takže před prvním IVF jsem užívla Prednison 5mg a po transferu mi to snížili na 2,5mg. Takže nevím jestli tam posílají na imunologii nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
9.10.10 20:28
januska1 píše:
Ahojky holky,tak já když jsem se začínala snažit přirozeně o mimi a nešlo to nějakou dobu, tak mě můj gyndr. poslal na imunologii do Podolí, tam je pravda, že objednání trvalo měsíc a vysledky potom také, zjistili mi, že jsem alergická na sperma. Tak mi nasadili Prednison a pak jsem šla na laparoskopii a tam to bylo ok. Takže před prvním IVF jsem užívla Prednison 5mg a po transferu mi to snížili na 2,5mg. Takže nevím jestli tam posílají na imunologii nebo ne.

Ahojky Janusko … fakt jo ? Tak to já nechápu proč tedy někomu to vyšetření dělají a někomu ne :( . Je možný, že jsem tedy taky třeba alergická na sperma , ale jak to mám asi poznat jako ? Když to někde dělají a někde ne ??? Mám se asi v CARu na to zeptat, ne ? Děkuju moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
9.10.10 20:35

Jinak já jdu v po na odběr vajíček, tak jsem zvědavá kolik jich bude a kolik¨se povede oplodnit. Dneska ještě poslední injekce a pak injekce Otriville a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
9.10.10 20:38
Martina.Tina píše:
januska1 píše:
Ahojky holky,tak já když jsem se začínala snažit přirozeně o mimi a nešlo to nějakou dobu, tak mě můj gyndr. poslal na imunologii do Podolí, tam je pravda, že objednání trvalo měsíc a vysledky potom také, zjistili mi, že jsem alergická na sperma. Tak mi nasadili Prednison a pak jsem šla na laparoskopii a tam to bylo ok. Takže před prvním IVF jsem užívla Prednison 5mg a po transferu mi to snížili na 2,5mg. Takže nevím jestli tam posílají na imunologii nebo ne.
Ahojky Janusko … fakt jo ? Tak to já nechápu proč tedy někomu to vyšetření dělají a někomu ne :( . Je možný, že jsem tedy taky třeba alergická na sperma , ale jak to mám asi poznat jako ? Když to někde dělají a někde ne ??? Mám se asi v CARu na to zeptat, ne ? Děkuju moc za info

Já bych se na to zeptala a nebo bych se objednala na imunologii. Mé se dokonce ptali jestli jsem byla na imunologii, když jsem tam byla poprvé, nesla jsem jim tam i výsledky. A tvůj gyndr. tě tam neposlal? A jak dlouho se snažíte o mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
9.10.10 22:20
januska1 píše:
Martina.Tina píše:
januska1 píše:
Ahojky Janusko … fakt jo ? Tak to já nechápu proč tedy někomu to vyšetření dělají a někomu ne :( . Je možný, že jsem tedy taky třeba alergická na sperma , ale jak to mám asi poznat jako ? Když to někde dělají a někde ne ??? Mám se asi v CARu na to zeptat, ne ? Děkuju moc za info
Já bych se na to zeptala a nebo bych se objednala na imunologii. Mé se dokonce ptali jestli jsem byla na imunologii, když jsem tam byla poprvé, nesla jsem jim tam i výsledky. A tvůj gyndr. tě tam neposlal? A jak dlouho se snažíte o mimi?

Nene gyn. mě tam neposlal . No zkusím se na to zeptat. Máme tam jít koncem října na inseminaci ( pokud tedy bude v pořádku ovulka :) ) . No snažíme se skoro 2 roky :( .
Děkuju ti moc za rady, člověku to pomůže slyšet i jiné zkušenosti a rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
9.10.10 22:21
januska1 píše:
Jinak já jdu v po na odběr vajíček, tak jsem zvědavá kolik jich bude a kolik¨se povede oplodnit. Dneska ještě poslední injekce a pak injekce Otriville a uvidí se.

Jee tak to ti budu držet palečky :palec: :kytka: :kytka:  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
9.10.10 23:07

Marti doufám, že se Vám to podaří přes to IUI, moc ti budu držet palečky. My jsme také na první mimi čekali tři roky, dva jsme zkoušeli přirozeně a ten další jsme běhali po vyšetření a pak jsme došli do ISCARu a tam jsme měli několi IUI a pak nás poslali na IVF. Doufám, že nebudete na to dlouho čekat a povede se to. :wink:
A odkud jsi?
Neuděláme si diskuzi, ať si můžeme kecat o všem, co ty na to? A holky se určo také přidají, co holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
9.10.10 23:07
Martina.Tina píše:
januska1 píše:
Jinak já jdu v po na odběr vajíček, tak jsem zvědavá kolik jich bude a kolik¨se povede oplodnit. Dneska ještě poslední injekce a pak injekce Otriville a uvidí se.
Jee tak to ti budu držet palečky :palec: :kytka: :kytka: :kytka:

Děkuji ti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
9.10.10 23:16
januska1 píše:
Marti doufám, že se Vám to podaří přes to IUI, moc ti budu držet palečky. My jsme také na první mimi čekali tři roky, dva jsme zkoušeli přirozeně a ten další jsme běhali po vyšetření a pak jsme došli do ISCARu a tam jsme měli několi IUI a pak nás poslali na IVF. Doufám, že nebudete na to dlouho čekat a povede se to. :wink:
A odkud jsi?
Neuděláme si diskuzi, ať si můžeme kecat o všem, co ty na to? A holky se určo také přidají, co holky?

Napíšu ti do zprávičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.10 23:43
januska1 píše:
Babe007 píše:
ahoj, prosimtě a jak zjistili, že to vajíčko neprasklo? Oni to nějak zkoumali? Mě nikdy doktor neřekl proč to nevyšlo, více méně se o tom nechtěl bavit.
Zjistili to při umělém oplodnění, když mi vyndali vajíčka a pak tam dali k ní spermijku, tak to šlo bez pomoci, ale druhý den, se vajíčko nevyvíjelo dále a tak ho praskli. Nechala jsem si prodlouženou kultivaci, jinak by na to také nepřišli. Je to prostě alchymie. A tobě nic fakt neřekli?

Asistovaný hatching (AZH): mikromanipulační technika, narušení vnějšího obalu embrya, které usnadní uhnízdění embrya v děložní sliznici.
Popisujes to nejak divne, AH se dela tesne pred vlozenim embrya do delohy.Pokud by delali AH uz druhy den po oplodneni, tak by obsah obalu vytekl a bylo by to na nic, bunky musi v obalu zustat dost dlouho na to, aby se z nich stala alespon blastocysta, pak dochazi k zanoreni, proto se nesmi prodlouzena kultivace delat vic, jak na 5 dni. Po peti dnech uz by se to mohlo akorat vyhodit, protoze by praskl obal, vnitrek (shluk bunek) by se nemel kam zanorit a konec. Embryo se normalne v deloze zahnizduje, coz znamena, ze kdyz obsahuje dost bunek (zhruba po 5 dnech), praskne obal a vnitrek se zanori do delozni sliznice. Odbornici tvrdi, ze AH je zbytecny pri metode ICSI, protoze injekcnim vlozenim spermie do vejce se obal narusi.

Babe 07 oni opravdu vetsinou nevedi proc to nevyjde, tohle je jako pri prirozenem plozeni, proc pri stejnych podminkach jedna otehotni a druha ne? proc stejna zena ma styk v dobe ovulace nekolik mesicu a vyjde to proste nejaky mesic a ne ty predchozi?

mimochodem, prednison se da sehnat od holek, co ho uzivali jinde, takze se to da risknout a dlabat ho pred IVF, jako se to dava na jinych klinikach, nebo si ho muzete vydupat…

• Citovat
  • Upravit
5514
10.10.10 11:16

Anonimní děkuji za vysvětlení, ale nějak jsem si to vyložila po svém. Některým holkám co semnou byli tak to nedělali a mě to udělali. Asi to nedělají pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginac
10.10.10 13:01

Janusko,preji ti hodne stesti v pondeli.Urcite se pak ozvi,jsme vsechny moc zvedave.Ja jedu vve stredu na prohlidku a snad uz se dozvim neco vic.Co pojistovna atd.Gina :-)

• Citovat
  • Upravit
5514
10.10.10 20:56
ginac píše:
Janusko,preji ti hodne stesti v pondeli.Urcite se pak ozvi,jsme vsechny moc zvedave.Ja jedu vve stredu na prohlidku a snad uz se dozvim neco vic.Co pojistovna atd.Gina :-)

Ginac já ti děkuji a jsem na to zvědavá, dám ti pak vědět. I já tobě budu držet palečky. A neuděláme si skupinku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.