Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, jsem tu dnes nová, ale podělím se o zkušenost v Iscare. My tam chodíme už rok, máme za sebou genetické vyšetření i komplet imuno (na obojí nás poslali automaticky hned po prvním pohovoru, na výsldky jsme čekali zhruba 3 měsíce). Podstoupili jsme na jaře 3×IUI a v červnu 1.IVF, prozatím vše neuúspěšně, teď mám dlouhý protokol a na konci října .IVF.
Co se týče lékařů a sestřiček, za ten rok už mám zkušenost se všemi, nemůžu si na nikoho stěžovat, mě osobně nejvíce vyhovuje doktor Hulvert, příjemný a soucitný chlapík a doktor Schmit, je to takový srandista. Sestřičky jsou suprové všechny. Po tříletém neúspěšném snažení anic moc péči mojí gynekoložky mám tady pocit, že se o mě někdo stará a ikdyž se zatím nedaří, pořád se něco děje. ![]()
ginac píše:
Ahoj,jakou skupinku?Nevim jak na to?Jak jste to dneska zvladli?Gina
Ahojky Gino, no zkusím to a dám vám vědět. Jinak dneska jsem byla na tom opu a měla jsem tam 8vajíček a zítra se uvidí, jak se chytli a jak se jim vede. No trochu mě bolí bříško, ale dá se to vydržet.
Vránička píše:
Ahojte holky, jsem tu dnes nová, ale podělím se o zkušenost v Iscare. My tam chodíme už rok, máme za sebou genetické vyšetření i komplet imuno (na obojí nás poslali automaticky hned po prvním pohovoru, na výsldky jsme čekali zhruba 3 měsíce). Podstoupili jsme na jaře 3×IUI a v červnu 1.IVF, prozatím vše neuúspěšně, teď mám dlouhý protokol a na konci října .IVF.
Co se týče lékařů a sestřiček, za ten rok už mám zkušenost se všemi, nemůžu si na nikoho stěžovat, mě osobně nejvíce vyhovuje doktor Hulvert, příjemný a soucitný chlapík a doktor Schmit, je to takový srandista. Sestřičky jsou suprové všechny. Po tříletém neúspěšném snažení anic moc péči mojí gynekoložky mám tady pocit, že se o mě někdo stará a ikdyž se zatím nedaří, pořád se něco děje.
Vráničko vítej tady a musím stebou souhlasit, že se tam starají dobře. Dr. jsou tam příjemní a sestřičky jak by jsme. No já mám dneska za sebou opu a je to moje druhé IVF. Jinak z prvního mám dcerku Terku. Také jsme na začátku podstoupili několik IUI. Budu ti držet palečky. A kdypak tam jdeš?
Ahojky, v pátek na kontrolu a doktorka mi napíše Menopury na stimulaci, prý musíme zvýšit dávky oproti prvnímu IVF, vaječníky prý moc nereagovaly, nakonec po PK mi zůstala dvě slabá embryjka, která se neujala. ![]()
Takže OPU až tak koncem měsíce,což mi připadá jako věčnost, tak snad to tentokrát vyjde.
Tobě budu držet pěsti, aby to druhé IVF znamenalo také druhé mimi.
Vraničko neboj ono to uteče velmi rychle, já jsem si také říkala, když jsem začla stimulovat a píchat si injekce, že je to věčnost. Jsem zvědavá kolik se jich ujalo, půjdu tam zachvilku zavolat. A čím si stimuluješ? Já jsem si píchala Gonal, pak mi dali centodine a nakonec Otrivile před odběrem. Na pátek ti budu držet palečky.
Ahojky,
tak já jsem stimulovala Menopurem, pak také Cetrotide a nakonec dvakrát Ovitrelle. Nakonec z toho bylo 7 vajíček, 5 oplodněných, po prodloužené kultivaci zbyli ti dva chudáčci. Teď na druhé IVF mám oproti minulému dlouhý protokol, píchám 11. den Decapeptyl a stimulovat budu zase Menopurem, jen mi zvýší dávky, prý špatně reaguju. Tak jsem zvědavá, už předtím jsem měla dávky vyšší, než je běžné, teď je prý dáme na maximum. Uvidíme v pátek, jedu na kontrolu.
Mám teď před druhým IVF mnohem větší strach, že to nevyjde, čekáme na mimi už skoro čtyři roky a možnosti jak konečně být těhu se stále ztenčují. Tak jsem si věřila u prvního IVF, že se bojím dalšího zklamání.
Ty napiš, kolik bylo vajíček a jak to vlastně vypadá, jseš už o krok napřed, tak to já to budu prožívat s tebou a hlavně držet palečky ![]()
Vráničko tak to koukám, že každému dávají něco jiného a to je dobře, že nedávají stejné. My jsme se o první mimi snažili tři roky a pak jsme přišli do Iscare. Je to fakt běh na dlouhou trať, ale neboj se ono to vyjde a pokud ti zvýší dávky na maximum, tak by vtom byl čert, aby ti to nepomohlo. Neboj se jsme tu od toho, abychom se podporovaly.
Tak já jsem dneska volala na výsledky a z mých 8vajíček se jich chytlo 5 a ve čt po ránu si mám zavolat, kdybych šla na transfér. Tak se mi trochu ulevilo, že se aspoň chytlo tolik a uvidí se.
Janusko, tak to je dobré, to bude ET tak v pátek nebo v sobotu. Pak tedy to dlouhé čekání, ale musí nám to teď vyjít! ![]()
Kdo ti dělal OPU? A jak ti je? Jseš doma nebo chodíš do práce?
Vráničko tak ve čt se dozví kdybych šla, jinak mi říkali, že buď ve čt a nebo v pá, to se uvidí podle těch vajíček jak se budou vyvíjet. Doufám jen, aby se držely všechny, ať máme když tak něco na další pokus, ale to se dozvím ve čt, ajk to vypadá a určo dám vědět.
jinak jsem poprosila admi, aby nám založil skupinu, tak až bude tak vám sem chodím odkaz, ať můžeme kecat ovšem možném, co vy na to? Přidáte se?
Tak holky skupina je vytvořená, pokud budete mít zájem pošlu Vám pozvánku a nebo si požádejte o vstup. Přijmeme každou holčinu, která si chce jen tak pokecat a nebo podpořit ve snaženíčku o mimi.
Schmidt je bezvadnej, taky jsem s ním byla spokojená.
To Januska:
To by bylo fajn, kdyby ti vyšla alespoň 4 embryjka, aby jste měli něco do mrazáčku. Jsem zvědavá, co ti ve čtvrtek řeknou. Jinak napiš tu novou skupinu, určo se připojím ![]()
Jinak mě naposledy doktor říkal, že ideální stav odběru je do deseti vajíček, když jich je méně, bývají kvalitnější.Nezáleží zde na kvantitě, ale kvalitě, takže se prý stává, že přebornice s dvaceti vajíčky má pak použitelné třeba jenom tři. Ale je to jen statistika. u každé to bývá samozřejmě jiné. Já N posledním ultrazvuku 3 dny před odběrem měla tři folikuly. Nakonec se jich odebralo 7, ale použitelných bylo 5. Tak koukám, že to máme podobné.
Jinak mě se na ruce udělal pásový opar, tak doufám, že to nebude ničemu vadit, antibiotika kvůli tomu nechci, tak mi doktorka doporučila jen alternativni medicínu. Snad to do odběru bude pryč ![]()
Příspěvek upraven 13.10.10 v 15:34
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj,jakou skupinku?Nevim jak na to?Jak jste to dneska zvladli?Gina