Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eveyy Ahoj, to mě mrzí. A seš si jistá, že je to MS? Není to jen nějaké špinění? Budete zkoušet další IUI v červnu? Já stále ještě čekám. Zkoušela jsem test ve středu a čtvrtek, ale nic tam nebylo, ale nejsem si přesně jistá dpo. Buď jsem byla 9/10 dpo nebo jen 8/9dpo. Mám teď i na podporu utrogestan, takže dokud ho nevysadím, MS nebude. Zkusím znovu testovat v pondělí, to už by mohlo být víc jasno.
Ahojky já absolvovala 5.5. 3.iui.
Docela teď prožívám masakr…18.5. jsem začala špinit přesně v den očekávané ms tak jsem vysadila utros jako 2× předtím.
21.5. se ms pořád nerozjížděla, tak jsem udělala test a slaboucce pozitivní…den na to už viditelný duch…nasadila jsem zpátky utrogestan a další den jsem začala krvácet. Charakter střední ms včetně kusů sliznice trvalo to 3dny a pak už jen půl dne špinění…teď v út 25.5. jsem šla do ivf centra na konzultaci a Dr mi pro sichr před dalšíma stimulace udělal HCG z.krve…ejhle 235…takže zpátky jet na utz nic vidět nebylo samozřejmě. Za 2dny znova HCG jen 354 takže nemocnice s podezřením na neprosperující nebo mimoděložni těhotenství…tam mě hned den na to nabrali na HCG a bylo 930. Na utz prý je prosvětlení ale nemůžou potvrdit že to je gestační váček je moc brzo…hospitalizace se tedy nekoná. Dneska špinění ráno, šup špitál kontrola vše v normě prosvětlení viděl i jiný Dr celkem rychle ale těhotenství nepotvrdil. Volná tekutina ani krev nikde takže mimodelozni zatím taky ne…další kontrola v po a tam se snad rozsekne. Dle doktora by v.po mělo HCG být kolem 1800 a to už by snad něco vidět. meli otázka kde a jestli to je vzhledem k té silné ms prospívající…
jako tolik stresu co zažívám tenhle týden jsem fakt dlouho nezazila
nějak po 2.5letech a téhle peripetií nevěřím že by to vyšlo spíš pokud ne chci už se zas moct snažit znovu a straší mě případnou revizi nebo lpsk pokud to nedopadne dobře…děsný!!!
@Ditakl píše:
@SnowCat5 už jsi vysadila utrous? Já to měla včera dostat taky trochu spinim a na testu taky nic tak už jsem ho dneska nebrala aby se mi neposunula menzes a neměla ji pak na svatbu pokud by nevyšel druhý pokus.
No, beru dvakrát denně duphaston. Ale doktor mi řekl, že mám vysadit v případě, že mi přijde MS. No, každopádně jsem v pátek byla na krvy, výsledek bude v pondělí a MS zatím nikde. Tak jako tak si ale zavolám, co teda dál a jestli mám vysadit nebo ne.
Holky já jsem dneska cca 17 dni po transferu
Byla jsem na dvou IUI bez úspěchu a pak jsem podstoupila punkci a embryotransfer
A dneska takhle
Nemůžu tomu věřit
Tak mi to nedalo čekat na 18 dní po IUI s testováním. Dnes jsem přesně dva týdny od první inseminace a test z dopolední moči vypadá takto… Moc bych si to přála
![]()
@Hledík to vypadá moc dobře, držím palce ať sílí a je to v pořádku ![]()
@sarah1618 gratuluji, já nemohla uvěřit, že se nám to povedlo nakonec přirozeně po 2 letech a 3 neúspěšných IUI
@sarah1618 gratuluju to je krása ![]()
@Hledík blahopřeju
to je pěkná čárka přeju ať je vše v pořádku
teď když jsem to viděla mi to dodalo odvahu a naději příští týden mě čeká taky první tak snad bude úspěšně, jako to tvoje ☺️️
@Elkapelka bohužel jsem v nemocnici po operaci. Dneska to potvrdili a oak už to svistelo, během hodinky jsem byla na sále. Bylo to mimodelozni těhotenství ☹️️ po 2,5letech snažení taková rána. Přišla jsem o pravý vejcovod no prostě úplně na prd ☹️️
@Nicol 89 to mě mrzí, držím palce, ať jsi brzy doma ![]()
Neboj, i s jedním vejcovodem se dá otěhotnět. Udělají ti různá vyšetření atd a určitě si k vám miminko cestu najde
![]()
@Lionly děkuji
já trošku tušila, že by tam mohla být. Nemám žádné příznaky, ale nějak jsem to cítila.
Musím ještě počkat do soboty na 18 dpo a uvidíme, jak to bude vypadat a v pondělí budu volat do CARu…
Nemůžu tomu pořád nějak věřit, že by se na nás usmálo štěstí
zatím jsme s manželem raději s tou radostí takoví obezřetní…
Budu Ti držet palce
![]()
@Nicol 89 tak to mě mrzí, je to k naštvání po takové době. Ale šance otěhotnět stále je. Moje mamka taky otěhotněla jen s jedním vejcovodem ![]()
@Hledík chápu vás, že jste ještě obezřetní, ale věřím, že to bude v pořádku
měla jsi tušení jo? ☺️️ Děkuju snad jsem z toho taková nervózní moc doufám, že to konečně vyjde, ale mám strach, že to nevyjde ![]()
@Lionly neboj se
… Samotný zákrok je v pohodě.. já si přečetla předtím, že šance je zhruba 10%, tak jsem to přestala řešit, protože jsem z toho byla fakt otrávená…
Prostě jsem brala léky, co mi napsali, chodila na utz, pichla si ovitrelle, pak dorazila s manželem (měl dobrý spermio, tak nám doporučili ještě doma snažení) a od té doby nasadila utrogestan a neřešila. Protože jsem tomu nevěřila. I po tom, co jsem si přečetla v diskuzích, že při prvním IUI je šance malá.
No a od pondělí se mi „něco“ nezdálo
…
I když teď jsem z toho tak vyplašená, protože v noci jsem byla venčit hafana a začalo mě hrozně bolet břicho jako pri ms, tak jsem taková nejistá pořád ![]()
@Hledík děkuju pokusím se být v klidu
no právě taky jsem četla, že šance je malá a málo komu to vyjde tak jsem z toho taková, jako nesvá protože nevím zas nechci si namlouvat, že to fakt hned vyjde i když si to obhajuju tím, že vlastně jsem v pořádku tak proč by to vyjít nemělo… mám smíšené pocity
doufám, že ti to opravdu klaplo a že je všechno v pořádku a mimí se ti tam zahnízdí
to by mě dost uklidnilo a dodalo naději a odvahu
prý jsou bolesti jako na ms běžné, ale nevím těhotná jsem nikdy nebyla říkala mi to kamarádka celé její těhotenství ![]()