IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.21 10:20

@Ajajinka člověk vždy doufá, ale zase pak si říkám díky za ní…aspoň víme že nám dobře funguje…jinak taky planuji 3 pokusy a pak pujdu na IVF…jelikož jsem uz ho jednou podstoupila, tak můžu za sebe říct že co se týče průběhu tak mi to nepřijde o moc víc náročné jak IUI…ale zase si říkám když už jednou se to povedlo po IUI, tak chci tomu dát šanci…ono je to pak stejně na přírodě ať uděláme pro to cokoli…takže vše má přijít v ten správný čas.

• Citovat
  • Upravit
29
8.2.21 10:55

Ahoj všem,
jsem tu nová, diskuze jsem si vždy zatím jen četla a přispívám poprvé. Je fajn vědět, že v těch pokusech člověk není sám.
Snažíme se skoro dva roky a teď máme za sebou 2. pokus na IUI.
Jak to celé zvládáte? Máte někoho, s kým to můžete probírat? Mé kamarádky jsou těhotné nebo už děti mají a často na mé vyprávění reagují „jsem tak ráda, že jsem to nemusela řešit“… :? Což potěší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
8.2.21 10:56

Dobrý den / Ahoj, už to budou skoro 2.roky co se snažíme o mimi a stále nic.. Přemýšlíme čím dál více o IUI.. Manžel spermio 90% ok a já hormon. profil zatím nevím, páč předešlý Dr. mi jej dělal 17DC.. takže musím znovu.. Měla jsem na něj jít dnes, ale jelikož jsem se nedostala do auta kvůli ledovce, která u nás stále trvá, tak půjdu zítra…Holky, jak probíhá IUI? Kolik se za to platí? Ale ještě než podstoupím IUI, tak půjdu zřejmě na laparo…byla jste na tom některá? A to probíhá jak? Moc děkuji.. Jsem z toho trochu posera :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
8.2.21 11:02

Anonymní

Jo taky si říkam, že to příjde ve správný čas ale je to vyčerpávající běhat po všech těch vyšetřeních, za ty 3 roky.. no ještě že mám skvělého manžela protože bez něho bych nezvládla nic. IFV jsi podstoupila a uspěšně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.21 14:45

Tak už dorazila menstruace, tak teď se těšit na další IUI

• Citovat
  • Upravit
72
8.2.21 15:27

@Karolína117
Hezký den, také se už snažíme s přítelem přes 2 roky a nic, přítel byl 2× na spermiogramu, který vyšel v normě a u mě také v pořádku dochází k ovulaci.
Ve čtvrtek jdeme poprve na IUI ve středu si mám něco píchnout a pak od 3 dne po inesminaci si zavádět po dobu 5 dní nějaké čípky (omlouvám se za nepřesnost, ještě jsem si pro to nebyla v lékárně).
Byli jsme v Olomouci ve Fertimedu s tím, že zatím vše hradí pojištovna. Pokud se napoprvé IUI nepodaří tak půjdu na laparoskopii skrz neprůchodnost vejcovodů, ale doufám, že to ani nebude potřeba.

Kamča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
8.2.21 16:05

Ahoj holky, tak my jdeme zítra poprvé na IUI, doufám že vše proběhne bez bolestí a že za 14 dní uvidím na testu konečne // :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.2.21 16:13

@Kakamila94
Ahojky, nebute to utrogestan? Ten se dá i zavádět. Škoda že ta průchodnost nejde bez laparoskopie. Zkus se na to zeptat, nebo si zjistit, jestli není centrum kde to dělají jinak než laparoskopii. Až zbytečně nemusíš pod narkozku víš. Já jsem byla třeba na průchodnosti a testovalo se to tak, že mi do vaječníků vstrikli tekutinu, která na utz svítí, takže šlo krásně vidět jak to prochází. Za 5 minut bylo hotovo. Ale nehradí to pojišťovna. Platila jsem 2tis.
Za mě si Teda myslím, že je to lepší, než laparoskopie.
Ale třeba nic z toho nebude potřeba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.2.21 16:15

@Teruli03
Není se čeho bát, neprijemne to je jen trochu. A trvá to minutku. Není to taková radost, jako s partnerem 😄
Můj dr byl dokonce vtipný a omlouval se, že to nebylo příjemnější a delší 😄 🤷🏼‍♀️
Takže to bude určitě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
8.2.21 16:21

Karolína 117

Já byla pod narkózou na průchodnosti a byla to pohoda max 15. Minut a pak ještě 30 minut lezis. Brali mi i kousek sliznice na bakterie atd. A to nemusí být moc příjemné každopádně to doporučuju před tím než půjdeš do iui a také by nebylo na škodu udělat si genetické a reprodukční imunologie ať zbytečně neztrácíš pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
8.2.21 16:23

@Elbeth1 tak to je dobrý :D :D když jsem byla na vyšetření průchodnosti tak to pro mě byla teda dost velká bolest, takže doufám že tohle bude lepší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
8.2.21 16:24

Ahojky mě čeká v nejbližší době iui ve čtvrtek jdu na gynekologii na ultrazvuk a podle toho buď v pátek nebo až v pondělí inseminace jsem docela už vyklepaná jak to proběhne všem vám držím palce ať se to povede. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
8.2.21 16:31

Karolína 117

Já byla pod narkózou na průchodnosti a byla to pohoda max 15. Minut a pak ještě 30 minut lezis. Brali mi i kousek sliznice na bakterie atd. A to nemusí být moc příjemné každopádně to doporučuju před tím než půjdeš do iui a také by nebylo na škodu udělat si genetické a reprodukční imunologie ať zbytečně neztrácíš pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.2.21 16:49

@Ajajinka
A jo takhle. No tak to zas není tak hrozné. Já myslela že je to dýl. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak nevím, co by tam tak dlouho dělali 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
8.2.21 17:03

Elbeth1

Jo klidně bych šla do toho znovu nepříjemné bylo to špinění potom Což se u mě drželo dlouho ale to je proto že mám nízkou hladinu trombocytu a to mi právě zjistili na té imunologii. No jinak taky nevím co déle by tam dělali 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí