Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikca7
Ahoj zlatí, děkuji za zprávu a krásné fotečky ❤️️😘. Můžu Ti říct, že čím blíž mám porod, tím víc “zbožňuju” takové ty hlášky: no ke konci je to strašný, nebo, to si užiješ, ale to prostě musíš vydržet, nebo, no je to hrůza, ale patří to k tomu
… “Rady nad zlato”, když se snažíš sama uklidnit a děláš vše pro to, aby to bylo v pohodě a rady jsou od lidí, od kterých o to fakt nestojiš = tatova druhá žena mi vylíčila na fb svůj porod i porod její dcery, ona rodila před 37 a 30 lety, její dcera první před 12 lety, a tchyně rodila před 40 a 36 lety… Tak na fb jsem to ani nedočetla a protože dobře znám, jaký jsou obě hysterky a herečky ona i dcera, tak jsem ji slušně poslala někam, že nechápu o co ji jde, ale že 1) doba pokročila a přístup je dnes někde jinde a 2) hodně závisí na tom jak to prožívá maminka a ta když se snaží byt v pohodě a klidu, tak se tím směrem ubírá i porod, že si myslím, že mám rozhodně dobrý práh bolesti a ke konci už to je jediná smysluplná bolest na světě a kdyby náhodou, tak je dost možnosti, jak si nechat “ulevit”, nebo bolest zmírnit. Tchýni jsem taky řekla, že je celkem rozdíl rodit v minulém režimu a teď a že po tom všem čím jsme si za ty roky čekání museli projít a za tu spoustu bolesti a trápení “uvnitř” a na srdci, bude porod jediná bolest, která má smysl a po které nás čeká to největší štěstí a radost, začala mi tohle včera říkat u večeře v restauraci 😂 😂 😂, prostě zlatíčko
.
Ale s tím spánkem si radim i sama, říkám si, že se budou síly hodit právě na porod 😇 a první probdělou noc v porodnici, jak se nebudu moci vynadívat na tu naši princeznu 😍.
Jinak 5ty měsíc
, to snad ani není možný, jak to letí 🙈. Ono je jasné, že teď ze začátku je i pro miminko vše poprvé, nové a neznámé a neví jak jinak, než pláčem reagovat na situaci, např, že ho bolí pusinka a roste mu zoubek… potom už to bude lepší a lepší, neboj
. Najdete si spolu způsoby a možnosti úlevy a řešení bolístek a problémů a bude ❤️️.
A neboj, jasně, že dáme vědět, že už je Sofinka na světě 😇.
Ahojky, tak já mám cukrovku negativní, i když o fous
ale hlavně, že ještě v normě ![]()
@Nikca7 jeee to je fesacek, moc vam to obema slusi, maly ti roste do krasy :smiling_face_with3_hearts:
@Elkapelka skvele, gratuluji! Zavidim, ja az za 14dni chjo :/ ale vcera o pulnoci jsem si udelala radost - privezli jsme natrenou postylku po synovcich a uz si krasne lebedi v dětském pokoji. Prijde mi, ze na to, ze je to pokoj o 20m2, nejak rapidne se zmenšuje. Snad uz tech mimi kramu nebude tolik ![]()
@Babybabe děkuji, já si pro postýlku jedu o víkendu
taky se těším až ji chlap postaví a já už budu moc koupit matrací a zbytek věci ![]()
@Elkapelka Haha o matraci mi povidej. Koupila jsem ji uz nekdy v dubnu a modlila se, abych mela spravny rozmer, protoze postylka byla rozlozena u segry ve sklepe 😂 nastesti se vcera vesla Uf 😅jen s tim rostem si musim pohrat, nebyla jsem schopna to tam sama namontovat a manzel uz o pulnoci stávkoval 🤭
@Babybabe má to tam krásný, u nás bude postýlka v ložnici, tak pokojík ještě nevyzdobuji
a takhle pěkný koutek bych v ložnici neměla ![]()
@Babybabe ty jo, to je krása ten pokojíček
závidím ten balkon/terasu ![]()
@Elkapelka @Linusren diky holky, snad se bude malému take libit :smiling_face_with3_hearts: vlastne uz zbyva jen obsit postylku, coz mi ted o vikendu castecne udela maminka. Mam nakoupenou bilou latku se stříbrnými mickey mouse hlavickami a bude se to kombinovat s bilou a tyrkysovou minky. Neco takoveho jako je na obrazku jsem si vysnila, kdyz uz neni ta ruzova ze 😂
Ps terasa je super, ma 10m2, ale neni bohuzel zastřešena a je do rušné ulice, kam cely den pari slunicko. Takze na ni chodim v podstate jen zalivat kyticky nebo si tam v teplem veceru otevreme lahvinku ![]()
@Babybabe já sice čekám holčičku, ale nic růžového chystat nehodlám
včera jsem objednala set hnízdečka s polštářky a tak. Líbí se mi víc neutrální barvy. V tom samém provedení jsem koupila i mantinel. Ale čekat kluka, tak jdu do té tyrkysové minky taky, ale myslím, že v té tyrkysové mám už delší dobu koupenou dečku, jako první věc co jsem prckovi koupila ![]()
@Babybabe ježiš to je luxus ta terasa!
tam bych se slunila po práci vždycky, když tak svítí sluníčko
ale na večerní posezení je to moc příjemné
škoda tedy toho hluku no, ale tak člověk nemůže mít všechno ![]()
@Babybabe máte všechno moc krásné!!! ![]()
My na princeznu budeme mít set s hnizdem, mantinelem a zavinovackou bilo-zelený ![]()
I když by nám nejradši všichni kupovali vše růžové, já chci taky neutral spíš ![]()
@Majdasss
My to máme taky podobně, vše takové podstatné = kočárek, postýlka/ky s výbavičkou, koš/kolébka s výbavičkou, hnizdečko, vibrující lehátko, hrací deka, zavinovačky, vanička, dečky, a hooodně oblečků neutrál… bílá, šedá, béžová…
Přeci jen, rádi bychom se dočkali i kloučka a kupovat komplet vše podruhé, to by mě asi hráblo 🙈 😂.
@Lucinta mluvis mi z duše
My máme jednu zavinovacku růžovou, ale vibracni lehátko zelené, kočárek černý, prebalovaci podložku bílou. No a až v létě půjdeme už napevno kupovat potřebné oblečky, tak taky neutral
oni spíš ostatní nám kupuji vše růžové no ![]()
@Elkapelka jeee ti kolousci jsou roztomili
to jsi dobra, u nas by jelo vse v ruzove a bile, sama jsem na ni zatížena 😅
@Linusren Diiik 😚 to jsem si taky rikala pred lety, kdyz jsme byt kupovali, ale je tam opravdu vyhen a jsem lina porad přinášet slunecnik a otirat to sezeni. Jak je to u silnice, hodne se prasi. Navic neni ani cas, mame opodal jeste 500m2 zahrady se zahradním domkem a tam je stale nejaka prace😅
@Majdasss jeee moc pekne, koukam, ze minky jede vsude ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, byla jsem na prvním IUI v pondělí a dostala jsem zánět dělohy, myslíte že díky tomu je větší pravděpodobnost že se nepovede? Děkuji za odpověď