Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucinta to jsou super zprávy! jsem zvědavá, kdy bude chtít ven
budu napnutá jak kšandy!! ![]()
Ahojky holky. Jak se daří?
Tam mám v pátek testovat a zkusila jsem dneska a sněhobílo. Tak u nás to vypadá na další nezdar. Už mám pocity jak před MS. Začínám z toho být zoufalá. Tentokrát to vypadalo tak dobře. 😔
Nedá se nic dělat, asi dáme ještě jeden či dva pokusy a uvidíme.
@Destiny4974 úplně chápu tvé pocity, já já zažívala po každém IUI, vždy tomu člověk dával naději a pak to mrzelo víc. Držím palečky ať příště už je správně sehraná dvojka a povede se ![]()
@Elkapelka No tentokrát jsem si říkala prostě uvidíme, žádné upínání a stejně jsem zklamaná, snad ještě více, než poprvé. ![]()
Děkuji. Třeba to bude do třetice všeho dobrého a zlého.
Si říkám, zda nemám poblázněný tělo, když jsem bez hormonů krásně fungovala a měla ovulaci a teď mi to vše přijde nějaký rozhozený.
Ahoj holky, tak MS dorazila, ještě den před testováním, takže druhý pokus definitivně nevyšel. No, tak se pomalu chystám zase zobat Trozel a přemýšlím, zda ten třetí vyjde. Už jsem z toho docela unavená. Poprvé jsme tam byli už někdy v prosinci… A máme léto, neuvěřitelně to letí.
Jak se daří vám všem? ![]()
@Destiny4974 to mi je líto, ale určitě běžte jeste do jednoho!! Zvažujete pak IVF?
u mě to letí, už pomalu začínám 19tt a čeká nás 2.screening, tak jsem zvědavá
mozna prý čekáme holčičku, tak uvidíme ![]()
@Destiny4974
To mě moc mrzí, ale tady snad není z holek nikdo, které by to vyšlo poprvé, podruhé, většinou měly víc pokusů a často vyšel pokus, když bylo už naposledy před IVF, pauzou, atd… Tuším, co prožíváš, většina z nás se snažila, snaží o miminko opravdu dlouho, a podepíše se to samozřejmě i na psychice…. Je to na palici…
neustálé čekání na utz, na stimulaci, na ovulaci, na iui, na testování, na menstruaci… Na jednu ženskou stresu až až. Mě pomohla až “pauza” po posledním iui, které na chvilku vyšlo, ale nakonec jsem potratila. Potřebovala jsem od toho kolotoče klid, takže jsem si udělala prázdniny, užila si léto, dovolené, svatbu a libanky a potom nám hned vyšlo první IVF, pro které jsme se rozhodli, vzhledem k věku a také tomu, že nám 2× iui vyšlo, ale nedopadlo, tak jsem to brala i jako diagnostiku vajíček, zda jsou v pořádku… Oba jsme s manželem zdraví, já na svůj věk měla ovarialni rezervu dobrou, ale to nic nevypovídalo o kvalitě. Nakonec z 11 odebraných vajíček to do finále dotáhla jen 2, jedno mám u sebe v bříšku, jmenuje se Sofinka a už u mě pod srdíčkem bydlí 36 týdnů a za chvilku už bude s námi 🙏🏻 🍀 ❤️️. No a druhý bojovníček je sněhuláček a čeká na svou příležitost byt Sofince dobrým sourozencem. Dočkali jsme se po 3 letech snažení… Tak hlavu vzhůru, miminko už je na cestě k Tobě, jen Tě asi trošku zlobí, aby jsi pak byla ta nejšťastnější na světě, až to vyjde
. Držím palce 🍀
@Majdasss Jdeme do dalšího, určitě. Doufám, že do třetice všeho dobrého! ![]()
Ty jo to letí, držím všechny pěsti, ať je vše v pořádku. ![]()
Určitě, kdyby IUI nešlo, půjdeme do IVF, které mě teda upřímně děsí.
@Lucinta Přesně jak říkáš. Ten nekončící kolotoč všeho je tak úmorný a únavný. Cítím se psychicky kolikrát tak vyšťavená. Ale tomu přidávají i ty hormony. Já na ně vždy reaguji až moc.
Přemýšlíme, že teď dáme třetí pokus a pak možná pauzu do podzimu.
Tak to už se ti setkání se Sofinkou blíží.
Jsem moc ráda, že vám to vyšlo. Já furt doufám v to IUI, protože si nedovedu představit, jak bych reagovala na všechny ty hormony při IVF. ![]()
@Destiny4974 drzim pesti, at Vam to vyjde. Nam vyslo treti IUI a to uz jsem byla psychicky připravena na IVF, absolutně jsem byla presvedcena, ze to nevyslo, najednou zadne priznaky, predtucha, nic.. Takze jsem makala o 106 a vubec na to nemyslela a najednou 13DPO pidi duch
Ted uz tu mam skoro 5ti mesicniho budulinka. Vse prijde, neboj ![]()
@Destiny4974 Ahojda, moc me mrzi tve trapeni, ale ver, ze i na tebe ceka happy end! Mela jsem to uplne stejne jako @Nikca7 - take nam vysel 3.pokus IUI, do ktereho jsem vubec nevkladala nadeje. O 22tt a 2dny pozdeji jsem ta nejstastnejsi nastavajici maminka, ktere se klube v brisku chlapecek. Nevzdavej to, hlavu vzhuru, vse bude dobre
az budes v zápalu priprav na prichod miminka, na vse zle brzy zapomenes…posilam pro radost fotky naseho vikendoveho ladění pokojicku a oblecku do porodnice ![]()
@Babybabe Ahojky. Moc děkuji za milá slova.
Nádherný to máte! Je to jasný, člověk už pak zapomene, zas to čekání na každý ultrazvuk a vše. 😀 Ale stojí nám to za to. ![]()
Dneska jsem po UTZ, mám tři folikuly, 20mm, 16mm a 15mm. Večer píchnu Ovittelle a v neděli IUI. Snad to do třetice vyjde.
Máme zvažovat IVF.
@Nikca7 No já se právě nemůžu na IVF vůbec psychicky naladit. Mam z toho nervy. Samozřejmě bychom do toho šli.
Ale budu radši, když nám vyjde ten třetí pokus takto. Já na ty hormony přehnaně reaguji. ![]()
Utíká to viď? Rostou moc rychle. ![]()
@Destiny4974 presne tak, vsechno to pocatecni trapeni s planovanim, potom ty nevolnosti, vse za to stoji
IVF neni samozrejme nic, po cem by clovek toužil, ale jsou to jen necelé dva tydny stimulace a potom prijde uz to krasne
foliky mas krasne, moc na tebe budu myslet!!!
Ahojky holky. Tak mám za sebou třetí IUI a máme začít uvažovat nad IVF, kdyby to teď nevyšlo.
![]()
Kolik jste za IVF platily?