IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4349
11.5.22 07:20

@Elkapelka gratuluji k předběžné holčičce :mrgreen: a důležité je, že je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
11.5.22 07:20

@Babybabe je dobře, že jsi nadšená a spokojená s novou paní doktorkou :potlesk: a gratuluji teda ke klukovi :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
11.5.22 07:22

@Lucinta no panečku, to už může přijít kdykoliv teda :lol: jsem zvědavá, kdy se té vaší princezně bude chtít ven :mrgreen:.. jinak super, že jsi stále tak aktivní! :hug: hlavně na sebe dávej pozor, je už celkem teplo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 08:40

@Majdasss @Elkapelka
Holky, já mám placentu taky vepředu a pohyby cítím od první chvíle, co se tam ta naše potvůrka začala pěkně mrskat a teď, teď už mám x videí, že moje bříško vypadá jako před příchodem vetřelce na svět 😂 🙈. Takže ani placka vpředu neznamená, že si tyhle okamžiky nebudete užívat ❤️️ :kytka:. Většinou méně cítí pohyby holky s větším bříškem už před těhu/baculky, co tak čtu ve skupince porod červen/červenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 08:42

@Babybabe
Zlatíčko, ještě jednou moc a moc gratuluji k chlapákovi ❤️️😘. Hlavně ať už teď je všechno v pořádku a můžeš si těhulkování užívat na 100% :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
11.5.22 09:27

@Lucinta děkuji za uklidnění :srdce:
Já si myslím, že pohyby budu už snad začátkem června cítit m, I když už teď mám pocit, že se tam něco občas hne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
11.5.22 10:06

Holky já jsem teď vytočena. Včera mi doktorka smskou zrušila termín a nenabídla jiný, že mám zavolat. Tak jsem volala, ale nedovolala. Dnes jsem volala znovu a nebrali to, ta jsem volala na recepci a tak mi další termín nabídli až na 30.5. a doktorka, že má teď dovolenou do pátku. Ten den nemůžu a byla bych už 23+4. Tak řekli, že mám zavolat přímo sestřičce a domluvit se s ní, ale to až v pondělí. Takže když to nepůjde tak bůhví kdy mě pak vezme. což teď jsem měla screening to by nevadilo, ale nekontrolovali čípek ani jestli je v pořádku uzavřený nebo tak, plus jsem tam mela tu mrchu bakterii a navíc nemám žádanku na oggt, tak abych se pak stihla do 28tt objednat. Chtěla jsem jít co nejdřív, protože už tak jsem měla hodnotu cukru 5,2. Tak doufám, že se v pondělí dovolám a že mi sestra dá nějaký mimořádný bližší termín nebo aspoň napíšou tu blbou žádanku, abych už mohla jít 24tt nebo 25tt na ten test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
11.5.22 10:18

@Elkapelka to jsou tedy peripetie…moc dobře to znám…ani ne s doktorkou ale se socialkou a nemocenskou :D
Nicméně nechápu, že se musíš takhle doprosovat, když ty jsi zákazník a těhotná, že… to už se vůbec nesmí nic zanedbat…
Každopádně mně třeba cipek nekontroluje a to ho mám od puberty flekaty vlivem dospívání…
Neboj, určitě se vše vyřeší, hlavně zkus vše s chladnou hlavou, ať ti mimisek nedělá v bříšku kotrmelce :andel: vše bude v pořádku :srdce: i když tě moc dobře chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 10:26

@Linusren
Ahoj zlatí, no jo 8o, dnes začínám 35tt a už si to teda začínám nějak víc uvědomovat, že už jen chvilinku 🙈. Včera mi přišel podpůrný těhu pás na bříško a já jsem ještě víc ožila 😂 😂 😂, od rána tu litam okolo chalupy a manžel mi před chvilkou říká : jako fakt?, 9ty měsíc jo? A to jsi v pondělí říkala, že už to není ono, že už jsi pomalá, víš, že za měsíc +/- rodíš?… No holky, řeknu Vám, na začátek 9teho měsíce se citim opravdu moc fajn :dance: a doufám, že to vydrží co nejdéle 🙏🏻 🍀 ❤️️. Každé bych to přála mít to takto na pohodu až do porodu 🙏🏻 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 10:51

@Elkapelka
Jejda holka, koukám opět peripetie 🥺, mě od ledna po přeléčení trichomonazy taky nikdo dole nic nezkoumal… pokud necitis dole nějaký diskomfort, nebo netrpis aktuálně na vytok, který Te obtěžuje a nejsi si jistá, ze je to OK, tak se to v těhu moc neřeší… Přeci jen, hlenová zátka miminko a dělohu před vším možným chrání… Ale chápu Tvé obavy a i naštvanost, když Ti zrušili termín a nemáš zatím náhradní a nic, co jsi potřebovala… Je fakt, že alespoň tu žádanku budeš potřebovat. No někdy se to “hezky” sejde, hlavně, že byl screening v pořádku a to ostatní už se doladí, neboj :kytka: :hug:, ono to dopadne, i když teď se to zda na 💩. Držím palce, ať Ti vykouzlí brzký termín i úsměv na tváři :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
11.5.22 10:57

@Majdasss díky, já jsem z toho vždy strašně rozhozená a mám ráda vše rychle vyřízené. Takže čekání do pondělí bude děs :zed:

@Lucinta děkuji, no případně aspoň poprosím sestru zda by mi s doktorkou nedali žádanku dřív ať se můžu v klidu objednat ;) klidně si pro ni dojdu extra. Tenkrát jsem byla jen pro výsledky na játra a pozvala si mě dovnitř jak na kontrolu :lol: tak by to třeba taky takhle vyšlo, ale jak píšu výše, mám ráda vše vyřízené a nemám ráda nejistotu :roll:

Budu se muset uklidnit a víc si to užívat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 10:57

@Majdasss
Ono už to klidně může být, já jsem si myslela, že citim spíš střeva/peristaltiku a druhý den jsem měla kontrolu, co to začalo a na ni mi doktorka řekla, že ty moje střeva spíš budou pohyby, při tom tělocviku, co tam předvádí a to byl přelom 17/18tt, takže klidně můžeš cítit pohyby i jako prvorodička dříve, jen to asi zaměňujeme za něco jiného, jak to ještě neznáme 🤭 ❤️️🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 11:05

@Elkapelka
To naprosto chápu, mám to úplně stejně a jakékoliv komplikace, obzvlášť v těhu mě dokázaly stoprocentně rozhodit :hug: :kytka:. Neboj, nejsi v tom sama, takové ty stavy beznaděje, nejistoty nám holt v těhu, ani jindy na klidu nepřidají… Já tohle zažívala při covidu, miminko jsem viděla před tím jen 1× a poprvé v caru a pak jsem měla jít už na svou gyn, jenže jsem chytla covid a další termín se mi prodloužil pomalu o 3 týdny, takže jsem malinkou viděla v caru v 7tt a pak snad až 12tt 🙈, to byly nervy… Ty jsi alespoň čerstvě po screeningu, na kontrolu se normálně chodí ā měsíc, některé holky ā 6tydnu, ale vědět ze tam mimi bylo a pak místo za 14 dni jít na kontrolu za 5 týdnu, když ještě vůbec nevíš, jestli to dopadlo, jestli je vše v pohodě atd atd, to jsem byla úplně na prášky. No a zvládla jsem, holt musela jsem, i Ty musíš, nic jiného nám stejně nezbývá… :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
11.5.22 11:13

@Lucinta jasný, to bych se asi picla, přece jen po tom zamlklém v 9tt bych delší kontrolu než po 14 dnech nezvládla :zed: jako jo fakt mi asi nejde o tu kontrolu jako takovou, jako o tu žádanku na oggt. Tu mi snad dá kdyžtak dřív.

Jinak plánuješ jít na předporodní kurz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.5.22 11:20

@Elkapelka
Já Tě chápu, obzvlášť u nás, co nám to parkrat nevyšlo je ta psychika pěkná potvora… :hug:
My prosím Tě chodíme na předporodní kurzy do FTN/Tomayerky, kde rodim. Už nám zbývá jen poslední… Byla jsem na 2 sama (kojení, cvičení v šestinedělí) a 3 s manželem (porod a vše okolo, manipulace a péče o novorozeně) a poslední budeme mít koncem května, jestli teda neporodim a stihneme 😂, tak první pomoc a nejčastější dětská onemocnění… Vždy je to na 2h, přednáší přímo porodní asistentky, nebo laktační poradkyně/kurz kojení. A samozřejmě spoustu toho člověk ví, takže si něco osvěžíš, ale spoustu toho taky pochytíš nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí