Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elkapelka gratuluji k předběžné holčičce
a důležité je, že je vše v pořádku ![]()
@Babybabe je dobře, že jsi nadšená a spokojená s novou paní doktorkou
a gratuluji teda ke klukovi
![]()
@Lucinta no panečku, to už může přijít kdykoliv teda
jsem zvědavá, kdy se té vaší princezně bude chtít ven
.. jinak super, že jsi stále tak aktivní!
hlavně na sebe dávej pozor, je už celkem teplo ![]()
@Majdasss @Elkapelka
Holky, já mám placentu taky vepředu a pohyby cítím od první chvíle, co se tam ta naše potvůrka začala pěkně mrskat a teď, teď už mám x videí, že moje bříško vypadá jako před příchodem vetřelce na svět 😂 🙈. Takže ani placka vpředu neznamená, že si tyhle okamžiky nebudete užívat ❤️️
. Většinou méně cítí pohyby holky s větším bříškem už před těhu/baculky, co tak čtu ve skupince porod červen/červenec.
@Babybabe
Zlatíčko, ještě jednou moc a moc gratuluji k chlapákovi ❤️️😘. Hlavně ať už teď je všechno v pořádku a můžeš si těhulkování užívat na 100%
.
@Lucinta děkuji za uklidnění ![]()
Já si myslím, že pohyby budu už snad začátkem června cítit m, I když už teď mám pocit, že se tam něco občas hne ![]()
Holky já jsem teď vytočena. Včera mi doktorka smskou zrušila termín a nenabídla jiný, že mám zavolat. Tak jsem volala, ale nedovolala. Dnes jsem volala znovu a nebrali to, ta jsem volala na recepci a tak mi další termín nabídli až na 30.5. a doktorka, že má teď dovolenou do pátku. Ten den nemůžu a byla bych už 23+4. Tak řekli, že mám zavolat přímo sestřičce a domluvit se s ní, ale to až v pondělí. Takže když to nepůjde tak bůhví kdy mě pak vezme. což teď jsem měla screening to by nevadilo, ale nekontrolovali čípek ani jestli je v pořádku uzavřený nebo tak, plus jsem tam mela tu mrchu bakterii a navíc nemám žádanku na oggt, tak abych se pak stihla do 28tt objednat. Chtěla jsem jít co nejdřív, protože už tak jsem měla hodnotu cukru 5,2. Tak doufám, že se v pondělí dovolám a že mi sestra dá nějaký mimořádný bližší termín nebo aspoň napíšou tu blbou žádanku, abych už mohla jít 24tt nebo 25tt na ten test.
@Elkapelka to jsou tedy peripetie…moc dobře to znám…ani ne s doktorkou ale se socialkou a nemocenskou ![]()
Nicméně nechápu, že se musíš takhle doprosovat, když ty jsi zákazník a těhotná, že… to už se vůbec nesmí nic zanedbat…
Každopádně mně třeba cipek nekontroluje a to ho mám od puberty flekaty vlivem dospívání…
Neboj, určitě se vše vyřeší, hlavně zkus vše s chladnou hlavou, ať ti mimisek nedělá v bříšku kotrmelce
vše bude v pořádku
i když tě moc dobře chápu…
@Linusren
Ahoj zlatí, no jo
, dnes začínám 35tt a už si to teda začínám nějak víc uvědomovat, že už jen chvilinku 🙈. Včera mi přišel podpůrný těhu pás na bříško a já jsem ještě víc ožila 😂 😂 😂, od rána tu litam okolo chalupy a manžel mi před chvilkou říká : jako fakt?, 9ty měsíc jo? A to jsi v pondělí říkala, že už to není ono, že už jsi pomalá, víš, že za měsíc +/- rodíš?… No holky, řeknu Vám, na začátek 9teho měsíce se citim opravdu moc fajn
a doufám, že to vydrží co nejdéle 🙏🏻 🍀 ❤️️. Každé bych to přála mít to takto na pohodu až do porodu 🙏🏻 🍀.
@Elkapelka
Jejda holka, koukám opět peripetie 🥺, mě od ledna po přeléčení trichomonazy taky nikdo dole nic nezkoumal… pokud necitis dole nějaký diskomfort, nebo netrpis aktuálně na vytok, který Te obtěžuje a nejsi si jistá, ze je to OK, tak se to v těhu moc neřeší… Přeci jen, hlenová zátka miminko a dělohu před vším možným chrání… Ale chápu Tvé obavy a i naštvanost, když Ti zrušili termín a nemáš zatím náhradní a nic, co jsi potřebovala… Je fakt, že alespoň tu žádanku budeš potřebovat. No někdy se to “hezky” sejde, hlavně, že byl screening v pořádku a to ostatní už se doladí, neboj
, ono to dopadne, i když teď se to zda na 💩. Držím palce, ať Ti vykouzlí brzký termín i úsměv na tváři
.
@Majdasss díky, já jsem z toho vždy strašně rozhozená a mám ráda vše rychle vyřízené. Takže čekání do pondělí bude děs ![]()
@Lucinta děkuji, no případně aspoň poprosím sestru zda by mi s doktorkou nedali žádanku dřív ať se můžu v klidu objednat
klidně si pro ni dojdu extra. Tenkrát jsem byla jen pro výsledky na játra a pozvala si mě dovnitř jak na kontrolu
tak by to třeba taky takhle vyšlo, ale jak píšu výše, mám ráda vše vyřízené a nemám ráda nejistotu ![]()
Budu se muset uklidnit a víc si to užívat ![]()
@Majdasss
Ono už to klidně může být, já jsem si myslela, že citim spíš střeva/peristaltiku a druhý den jsem měla kontrolu, co to začalo a na ni mi doktorka řekla, že ty moje střeva spíš budou pohyby, při tom tělocviku, co tam předvádí a to byl přelom 17/18tt, takže klidně můžeš cítit pohyby i jako prvorodička dříve, jen to asi zaměňujeme za něco jiného, jak to ještě neznáme 🤭 ❤️️🍀.
@Elkapelka
To naprosto chápu, mám to úplně stejně a jakékoliv komplikace, obzvlášť v těhu mě dokázaly stoprocentně rozhodit
. Neboj, nejsi v tom sama, takové ty stavy beznaděje, nejistoty nám holt v těhu, ani jindy na klidu nepřidají… Já tohle zažívala při covidu, miminko jsem viděla před tím jen 1× a poprvé v caru a pak jsem měla jít už na svou gyn, jenže jsem chytla covid a další termín se mi prodloužil pomalu o 3 týdny, takže jsem malinkou viděla v caru v 7tt a pak snad až 12tt 🙈, to byly nervy… Ty jsi alespoň čerstvě po screeningu, na kontrolu se normálně chodí ā měsíc, některé holky ā 6tydnu, ale vědět ze tam mimi bylo a pak místo za 14 dni jít na kontrolu za 5 týdnu, když ještě vůbec nevíš, jestli to dopadlo, jestli je vše v pohodě atd atd, to jsem byla úplně na prášky. No a zvládla jsem, holt musela jsem, i Ty musíš, nic jiného nám stejně nezbývá…
![]()
@Lucinta jasný, to bych se asi picla, přece jen po tom zamlklém v 9tt bych delší kontrolu než po 14 dnech nezvládla
jako jo fakt mi asi nejde o tu kontrolu jako takovou, jako o tu žádanku na oggt. Tu mi snad dá kdyžtak dřív.
Jinak plánuješ jít na předporodní kurz?
@Elkapelka
Já Tě chápu, obzvlášť u nás, co nám to parkrat nevyšlo je ta psychika pěkná potvora… ![]()
My prosím Tě chodíme na předporodní kurzy do FTN/Tomayerky, kde rodim. Už nám zbývá jen poslední… Byla jsem na 2 sama (kojení, cvičení v šestinedělí) a 3 s manželem (porod a vše okolo, manipulace a péče o novorozeně) a poslední budeme mít koncem května, jestli teda neporodim a stihneme 😂, tak první pomoc a nejčastější dětská onemocnění… Vždy je to na 2h, přednáší přímo porodní asistentky, nebo laktační poradkyně/kurz kojení. A samozřejmě spoustu toho člověk ví, takže si něco osvěžíš, ale spoustu toho taky pochytíš nového…