Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucinta jj, já bych klidně i Anežku, ale chlap chce vermomoci Natálku tak bude Natálka
@Majdasss gratuluji také k Natalce a dobrým výsledkům ![]()
Ahoj holčičky, tak já jsem včera málem zůstala po kontrole v porodnici
… nic moc zážitek teda… Když pominu to, že jsem se od 7:15 dostala zpátky domů v 11 a to jsem byla celou dobu jen v areálu nemocnice, tak jsem opravdu zvědavá na příští kontrolu, kdy mám v 7 odběry, pak můžu domu a v 11 kontrolu, to tam budu věčnost 😂 😂 😂.
Vyšla mi teď prvně zvýšená bílkovina z moči, tak jsem musela ještě na odběry krve a podle toho se rozhodovali co se mnou, naštěstí z krve dobrý 🙏🏻. Měla jsem časovku na 8, ale sestřička mě ubezpečila, že když přijdu dřív, půjdu na řadu dřív, že to je podle toho, jak přijdete… OK, byla jsem tam 7:37, sestřička si mě brala hned a pak jsem do 9:10 čekala na to, než mě vezme doktorka, mezi tím druhá doktorka vesele brala ženský, co přišly dávno po nás a my kozy blby, co jsme byly první 3 a přišly brzy, tak jsme čekaly takto dlouho
. Tak si myslím, že asi si braly karty jak je napadlo, pomalu od poslední příchozí. Tak jsem potom vylezla od doktorky a sestřička mě s úsměvem ještě posílá přes celou nemocnici, cca 1km na ty odběry, tak ji říkám, jestli stačí teda zítra? Vytřeští na mě oči a seřve mě, že to potřebuji vědět dnes, že hazarduji se svým zdravím i dítěte. Tak ji slušně řeknu, že jsem od 6:40 nic nepila, nejedla a už se ani necítím nejlépe, když jdu od doktorky v 9:30, id 7:30, co tam čekám… a necítím se moc na to, abych šla přes celý areal na odběry, že ani nevím, kde mi to vezmou, když jsem měla odběry na internu den před a na každou zkumavku mi praskla jedna žila = 5 modřin, holt teď ke konci už nic moc, jak jsou utlačene velké žily. Tak ji říkám, zda by se nemohlo zavolat do te laboratoře, aby se to dodělalo z toho, přeci jen 24h, to tam ještě moje vzorky měli… Tak že ne, že to musí byt tady v nemocnici, říkám, vždyť by se jim jen dopravila žadanka, že bych si ji tam klidně zavezla, navíc mají úplně stejné odberove zkumavky a sety/system… takže ne… vyfasla jsem ještě k tomu 2 zkumavky na moč.., s kterými jsem strávila minimálně 10 min na wc, abych vůbec něco nacedila alespoň do 1… a pak jsem plakala manželovi tu půlhodinku cestou na odběry… během toho jsem se snažila do sebe nacpat nějakou vodu a uklidnit se… ale řeknu Vám, úplně mě to totálně položilo, i to, že jsem nevěděla, co bude a jestli za par h nepojedu zpět na příjem a taky přístup té sestřičky… která byla akorát lina to řešit a zvednout sluchátko a zavolat do laboratoře, já jsem tohle řešila pomalu denně, obzvlášť, když měl někdo špatné žily a odběry byly u něj ztížené, nebo u dětí je to úplně běžné… Tak mě teda z těch mých modřin v labině nabrali, ty samé zkumavky, co den predtim a jela jsem domu… Jak jsem byla mimo, tak jsem nastoupila na špatný bus a dojela tím pádem domu oklikou cca 30 min navíc. Manžel mě jen ráno hodil, pak musel na meeting, chtěl sice ať půl hodinky počkám v nemocnici, že pro mě sjede, ale já “hrdinka” chtěla byt už konečně doma… tak jsem samozřejmě přijela domu ještě později, než on, že už měl zbytek dne home off, no a úplně jsem se složila jako domeček z karet a dobrou půl hodinku jen bulela a fňukala manžilkovi… Přišlo mi to všechno tak lito, tak člověk je tu par dni před porodem, sotva se vleče, nervy na pochodu a místo, aby Vás v porodnici sestřičky uklidnily a byly empatické, tak po teto zkušenosti jsem si říkala, že bych tam nejraději už ani nešla… Ještě, že je to ambulance, protože večer jsme měli poslední kurz a porodní asistentka opět úžasná ❤️️… Člověku to nejde do hlavy, jedna porodnice a na ambulanci sestry hrozné, drsné, neempatické a systém práce takový, že tam trávíte zbytečně jakou dobu jak za totáče a porodní asistentky a doktorky naprosto úžasné 🙏🏻 🍀 ❤️️… Tak jsem tak včera říkala manželovi, že bych snad raději porodila do toho tydne, ať už tuhle sestřičku nemusím potkat… protože jsem včera po jejím upozornění, že jednoduše na odběry hned musim a že hazarduji se svým životem i životem dítěte a ze to klidně muže byt k hospitalizaci s tím mým tlakem měla dojem, že jsem ta nejhorší budoucí matka na světě, přitom dobře věděla, ze zpráv z interny, ze mám syndrom bílého pláště a doma mám tlaky ukázkové, a upřímně, díky jejímu jednání musí mít každá žena vyšší tlak… Hlavně že oni svým systémem, kdy tam tehulka týden/dva před porodem sedí a čeká 2h, nehazardují s mým zdravím… Za ty 2h čekání na doktorku, jsem na ty odběry mohla dojít 2× tam i zpět.., než jít potom už unavená, vyprahla, hladová a uplakaná… No super den včera
… už ať je malinká s námi a nemusím už nikam 🙏🏻. Pozitivní je, že se beruška krásně dotahla a má už 2800g, dnes jsme začaly 38tt, tak už jen chvilku a bude tu ❤️️🍀 🙏🏻.
@Lucinta tedy, to je hrozný zážitek
, ale hlavně, že jste holčičky v pořádku ![]()
@Majdasss
Moc děkujeme
… muselo to ze mě ven, od včerejška mě to strašně štvalo 😇
. Myslím si, že takové sestry by s těhotnými vůbec do kontaktu přijít neměly… ![]()
@Lucinta mas pravdu… já jsem vždycky šťastná, když jsou na mě příjemný, to je vyhra ![]()
Hlavně u porodu, aby byla příjemná atmosféra ![]()
@Lucinta to si měla teda včera náročný den. Já jsem se dnes pustila ještě navečer do stavění nočního stolku a když jsem chtěla vysunout to po čem jezdí šuplíky tak mě to rizlo do palce a kousku nechtít na prostředníčku levé ruky, takže teď mi chybí kus nehtu… Ještě to bylo něčím promazané takže paráda
no nic vymyla jsem to a dala betadine a doufám, že se to brzo zahojí
když má někdo hold šikovné ruce… Manžel dělal jídelní stůl, tak jsem mu chtěla pomoc aspoň s tím lehčím ![]()
@Elkapelka
Hlavně se šetři holka zlatá a dávej na sebe pozor, ono se to nepo💩, i když to nebude hned 🙏🏻 🍀 😘. Ale co Ti budu zrovna já vykládat, já jsem na konci 7mes skládala postýlku, kolibku, malovala stěnu, dělala výzdobu, atd… a teď jsem měsíc před porodem vyprala a vyzehlila 4 ikei věcí pro Sofinku, chystali jsme si na chalupě pokoj, takže jsme stěhovali kopu věci pryč a pak jsem dělala generální úklid celého vrchu chalupy, který obýváme a minuly týden jsem doma skládala postýlku č.2, rostoucí, kterou tu necháme a tu předtím, menší jsme odvezli na chalupu… Navíc poslední 2 týdny jsem pomalu každý den od rána do večera vše uklizela, přerovnávala, uklizela uklizené v celém bytě, prostě hnízdím no
. Ale jsem šťastná, že to je a Sofinečka už klidně může za námi…❤️️🙏🏻 🍀
Posílám pokojíček a koutek v obýváku, té naší berušky ❤️️.
@Lucinta ta se bude mít krásně, také se těším až si to pořádně zařídím pro malou, v sobotu si už dovezeme část oblečku a příští sobotu postýlku ![]()
@Majdasss
Zo chápu… mám to podobně… u porodu to doufám bude fajn, jak říkám, zatím jsme tam narazili u kurzů jen na úžasné porodní asistentky a doktorky/doktoři taky moc příjemní, tak se uklidnuji alespoň tímto… Že holt musim vydržet poradny a pak už to bude za odměnu ❤️️🙏🏻 🍀.
@Majdasss ty jo, to to uteklo, už jsi v půlce
a gratuluji tedy k holčičce natálce taky ![]()
@Lucinta to si děláš legraci??? achjo, mrzí mě tvoje zkušenost a zážitek takhle těsně před porodem
to je fakt krá*a ta sestra! ale asi mě to tolik nepřekvapuje. Obvodačka co už je v důchodu, tak vždy každou hodinu chodila hulit, i když měla plnou čekárnu a bylo jí to jedno, sestra taky nepříjemná, že si prostě člověk přece musí počkat! no šílenost, ale bylo to na obvodě, já tam moc nechodila naštěstí. Ale takhle v porodnici? ta sestra si vůbec neuvědomuje co ti mohla způsobit a nedej bože, kdyby to s tebou někde seklo! to by si na triko nevzala.. máš to za sebou, odpočívej, nepřepínej se a já už se těším, až nám napíšeš, že máte Sofinku na světě ![]()
@Linusren
Děkuji, zlatíčko, trochu jsem z toho byla mimo…
Tak holčičky,
dneska opět nervy, poslední kontrola na interně, kvůli tomu mému kolisavemu tlaku a opět teda mazec 🙈 🥺. Už minule jsem prosila doktorku, že už to v 8. měsíci na ekg neuležim rovně jako placka na zádech… a když je dnes 2.6. a 8.6. mám první termín porodu, tak už to asi neuležim tuplem, no, když musim, tak musim… takže jsem se jako velryba mrskla na lehatko, začalo mi byt blbě téměř hned… takže jsem to sotva udýchala a vydržela… funěla jsem jak lokomotiva a doktorka se divila, že mám vysoký pulz a rychlejší ekg… Tak jsem ji s úsměvem řekla, jestli čekala, že to snad bude lepší, když mi na zádech není dobře. A hned jak jsem se “vymrskla” z lehátka, tak mi měřila tlak. Co je super, když je Ti blbě a když Ti doktorka řekne, že se ji to nelíbí a že nechápe, proč si mě už nenechají v nemocnici/porodnici pod dohledem. A že mám otoky, atd, takže ona by to viděla na hospitalizaci… Říkám, no vidíte a v porodnici to na hospitalizaci nedopadlo. Tímhle jejím “superuklidměníˇ” tlaky 160/100, 170/100, vysoký pulz, no nervy pracovaly, doma po příchodu 120/70, tak ji říkám a s těmi tlaky a u mě se syndromem bílého pláště, kdy překročim brány polikliniky, nebo nemocnice mi jako bude lépe tam, kde budu mít vysoký tlak, pulz, budu tam jak ve vězení a bez manžela, sama, zavřena jako lev v kleci? Tak si zavolala kardiologa na konzultaci. A ten ji doslova řekl, co asi tak čeká, když mě par dni před porodem nervuje, litam po všech certech a ona mě straší hospitalizací, ať mě nechá žít a byt v klidu… Díky bohu za nej. Řeknu Vám holky, ať už je malinká venku a máme od všech těch chytrých doktorů klid 🙏🏻 🍀 ❤️️.
@Lucinta ty si tedy ten konec uzivas…
já opravdu nechápu přístup doktoru…já jsem dnes byla shodou okolností taky na EKG, poslala mě moje obvodní jen o patro výš, no a sestra na mě vyjela, že nejsem objednana že budu minimálně půl hodiny čekat…prostě mi přijde, že neumí jednat s lidmi někteří doktoři… no a s těmi zády tě chápu…já jsem tedy 20+5tt, ale jakmile si lehnu na záda, tak se Natalka začne prevalovat a to je zážitek ![]()
Nicméně už to vydrž a bude klid ![]()
Ja příští týden dostanu zadanku na cukrovku, tak jsem zvědavá…