Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Destiny4974 uvidíš, už to neovlivnis ![]()
Já se mám dobře, naše holčička už má skoro 400 gramu a 25 cm
. 30.6.jdu na tehotenskou cukrovku, tak jsem zvědavá ![]()
Jinak jak jsem na neschopence, tak to už ne mě doma kolikrat všechno padá a řeším blbosti ![]()
Tak se snažím odpočívat a chystám se na Natalku ![]()
Ahojda vespolek, tak se hlasim po dnešní kontrole. Malicky je v poradku, dnes mi merila jen obvod briska a pekne odpovida, čípek mam take v poradku. Pristup perfektni, s novou dr jsem moooc spokojena
prtousek dneska nemel fotici naladu, ale zamaval a tukal si na celo, proc ho budime
za dva tydny OGTT brrrr a 3tydny dalsi kontrola. Krasne nam to vyjde pred odjezdem na tydenni dovcu ![]()
@Babybabe gratuluji, já jdu na ogtt už zítra a vůbec se mi nechce…mám furt chuť na sladké a dnes už se mám teď navečer krotit a od půl osmé nejíst vůbec
ale musím to vydržet, doufám, že testy dopadnou dobře a nevyberu si vše co jde ![]()
Ahoj holčičky, tak dnes v porodnici úplně jiná zkušenost 🙏🏻 😇 🍀. Sestřičky jiný než před týdnem a super příjemný, milý a během 40 min jsem byla vyrizena jak u sestřiček, tak u teda echt krásného doktůrka. Byla jsem rada, že mi dělal jen utz a nekontroloval čípek, přeci jen končím 38tt a už si fakt případám jako kosatka dravá 😂 🙈. Malinka je v pořádku, u mě taky vše v pořádku, odběry lepší než minule, tak za týden nemusím a už jen čekat kdy to naše štěstí bude chtít za námi ❤️️🙏🏻 🍀.
Přesně tak. Břicho zas pobolívá a dneska mi bylo děsně zle od žaludku. Fakt nechápu, co moje tělo šílí. Možná to dělá progesteron.
Tu cukrovku ti nezávidím. U malého sem se jí vyhnula. A jsem ráda. Kamarádky vždy vyprávěly, jak jim bylo zle.
![]()
Tak to krásně roste. Jen ať prospívá. ![]()
Hlavně, ať ti test dopadne dobře. ![]()
@Elkapelka Jee to ti zavidim, tady nebyl bohuzel volny zadny drivejsi termin. Taky uz bych to mela rada z krku :/ mam tam byt na 6.30, tak to bude neco na me, nejsem ranni ptace
jinak ted koukam, ze ma mrnousek 20cm, coz je v porovnani s vami asi mene, ale obvod briska ma v poradku, takze neresim. Ja i manzel jsme take mensi, ma to mit po kom
o tom sladkem mi ani nemluv, jsem ted jak jata, hrozne si na nem pochutnavam 😅 kolik kilo mas nahore? ja predne 4kg, nejak se mi to vyhouplo…Ps na fotce z dnesniho utz mam psáno 3.trimestr, ale Vzdyt to jeste 24+3 zdaleka neni 🙈
@Babybabe já zatím od zhubnutí 2 kg nahoře, začínala jsem na 80kg a mám 77
u mě doktorka neměří, jen váží a měla minulý týden 23+6 kolem 600g. Naštěstí tady mě na cukrovku vzali hned za týden a jsem ráda, aspoň to budu mít za sebou a případně podchytim včas ![]()
@Lucinta to je moc dobře
Už se můžete jen těšit ![]()
Luci, prosím, hlásila si na pojišťovnu, že jsi na nescholemce nebo když jsi státní zamestnenec, tak si nemusela??? Já jsem to v podstatě nehlasila nikam, jen samozřejmě zaměstnavateli a doktorce, tak se raději ptám ![]()
@Majdasss
Ahojky Majdi, moc děkuji
, no proti minule zkušenosti to bylo moc fajn 🙏🏻, až mě to zaskočilo…
Já jsem nikam nic nahlásila, kromě práce a MUDr., tohle si hlásí určitě z práce 😘, respektive ani covid jsem nahlásila a tohle sice není nemoc, ale přeci jen je to PN.
A jakpak se Ti daří? Jak se cítíš? ![]()
@Lucinta paráda, moc děkuji za info
Já jak jsem státní zamestnenec, tak neřeším papíry, úřady, dane a neschopenku jsem nahlásila samozřejmě Mudr a zamestnatelovi, takže to stačí
. Říkám, veškeré tohle úřadování šlo vždycky mimo mě, brigády jsem nikdy neresila a jako státní zamestnenec díky Bohu taky nic nemusím…znáš to
![]()
Jinak mě se daří dobře, malá Natálka už má skoro 400 gramu a 24 cm
.občas mě trochu bolí kyčle a kope mě hlavně dole ![]()
Jinak už se pomalu na prcka připravujeme
. Občas to na mě už doma trochu vše padá, tak už se těším, až budu mít miminko tady ![]()
@Majdasss
Mám to podobně, zatím jsem vždy byla v zaměstnaneckém poměru, ať už ve státním, nebo v soukr. sektoru. Teď už víc člověk uvažuje, co dělat a čím se živit s dítkem/dětmi, tak uvidíme, jak mi/nám ty plány půjdou. Nápadů mám spousty, jen to zkusit a nebát se, že to třeba nevyjde…
No to jsou krásné zprávy, to už je také krásný kus človíčka
, je to až neuvěřitelné, když si člověk vzpomene, že ještě před chvilkou to byla malinká a vymodlená fazolka 🙏🏻. Jéeee, Natálka, tohle je krásné české jméno, takové mazlivé ❤️️, teď se pro něj rozhoduje čím dál tím víc rodičů, určitě letos převálcuje roky vládnoucí Emu/Emmu, myslím si, jestli si dobře pamatuji, že vyhrává i u @Elkapelka. Jen si to pěkně užívej a nezapominej “do zásoby” odpočívat
. Já jsem teda byla hooodně akční, až teď ten poslední 9ty měsíc už občas potřebuji zvolnit a poslední týden se mi obnovila siesta po obědě, kterou jsem potřebovala i v úplném začátku. Tak bych řekla, že už se to fakt blíží a hormony si opět dělají své. Naštěstí máme už naprosto vše nachystané, připravené a už čekáme jen a jen na to, až poprvé budeme držet v náruči tu naši krásnou princeznu a koukneme se na sebe a stejně tak, jako s manželem, to bude láska na celý život 😍 ❤️️. Bude to mít narozdíl od něj asi o dost lehčí a bezpodmínečné
, potvůrka naše. Mě včera pan doktor v porodnici říkal, že max 14 dni. Ani tomu nemůžu uvěřit
, že už je to tu 🙈. Tak si to hezky užívej, uteče to úplně neslutečně a bude tu i Natalka 😘.
@Lucinta přesně
já jsem na základce nesnášela matiku, pak na pedagogické škole skoro nebyla a pak jsem nastoupila do státního zaměstnání a vždy jen podepíší, co mi ředitelka dá a je to
. Jiné přivydělky nemám, když nepočítám jednu brigadu, takže v podstatě ani daně, díky Bohu
ale máš pravdu, teď jde o to užít si miminko a nebát se nových vyzev ![]()
Děkujeme
.mně se Natalka líbila vždycky
a ano, je to neuvěřitelné, jak to letí ![]()
Tyjo, 14 dní, to je neuvěřitelné… jen také hezky odpocivej, ať je Sofinka co nejvíce pohodářka ![]()
Máš pravdu, mít manžela a čekám vysněné miminko je nejvíc
a letos se s miminky roztrhnul pytel ![]()
@Lucinta ja nesnasim všechny hlasky a nevyžádané rady ale tohle jedine mi zůstalo :vyspi se v tehu dokud muzes no. Ikdyz uprimne, cele 6ti nedeli vicemene miminko spi a ty můžeš s nim. Napr dnes a to bude mit maly příští tyden 5mesicu, jsem s nim odpo spala, ten cas se najde ale probdelou noc ti to nevynahradi. My ted bojujeme, kazdy mesic je to boj s necim jinym, uspavani, jidlo, koupání, kocarek.. No sranda, ale usmevem je vse zapomenuto. Moc s etesim az nam tady hodis (doufam) Sofinku
Ja prihazuji sveho rebela, ktery se uz 3tydny pretaci na brisko, stavi se na 4 a bude asi za chvíli lezt a rostou mu zoubky.
@Nikca7 ty jo, ten už je velikej
to strašně letí! a tobě to teda fakt sluší ![]()