Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Tak u nás ani třetí pokus… Přitom žádný problém nemáme, nechápu to.
Nevím, co teď dělat. Asi si dám do září pauzu, ať se srovnám z hormonů a uvidíme. Nebo zda jít ještě do dalšího pokusu…
Asi začneme chodit do Motola, máme to hned u domu téměř. Ať nemusíme jezdit kus do Pronatalu.
No nebudu kecat, jsem z toho fakt smutná. ![]()
@Destiny4974 ahoj, chápu jak se cítíš, nám taky nevyšel ani 3. pokus, ale my se rozhodli jít rovnou do IVF, s tím, že předtím půjdeme na genetiku a imunologii a jak jsme byli smíření s tím, že bude IVF a že to prostě nejde, se nám nakonec podařilo přirozeně hned cyklus po 3. nepovedeném IUI. Takový malý zázrak
jinak jsem taky chodila do Pronatalu a byla jsem ráda, že před IVF nabídli tu genetiku s imunem ![]()
@Linusren moc ti dekuuju, to jsou ty vzacne chvile, kdy ze sebe udelam cloveka, jinak to jisti drdol
Strasne veliky, nechapu, kde mi tak utika, az je mi z toho někdy smutno. Posledni dobou si rikam, ze budu chtit rozhodne druhe, ze to chci zazit jeste jednou. Tech hroznych chvil bylo a bude nespocet ale tech krasnych je mnohem vic a ja chci kupovat zuzove šatičky! ![]()
@Lucinta ja ti preju moc pohodovy porod, ja ho vicemene mela. Opravdu jsem se soustredila jen a jen na sebe a na dychani, hodně mi pomohl predporodni kurz. Muz byl taky zlaty a PA jakbysmet.
Bolest to je, nejde to popsat jaka ale stoji za to. Hlavne pro me bylo tlaceni uz potom za odmenu, konecne jsem mohla něco delat a ne jen ležet a čekat az odezni kontrakce a cekat na novou. Az ti ji ukazou tak zapomenes okamzite na vse
Tchyni neposlouchej a ani ostatni, nekdy je to snad soutez o tom, kdo mel horsi porod a strasne je vse priskreslene. Jo a jinak rady ktere strasne chces a hloupe kecy, naberou nejlepší obratky az bude mala na svete
Ja jen prikyvuju a delam si vse podle sebe smaozrejme ale uz je to na krajicku, kdy tchyni neco reknu. Nenecham si rypat do ditete stylem, ze mu mam davat vodu nebi caj aby nepil tolik mleka a nasledne nepribiral, protože faldicky uz ma vic nez dost velke
Mu mam asi svihnout dietu, ne? ![]()
@Nikca7
Moc Ti děkuji
, já razim vždy u všeho teorii “jaký si to uděláš, takový to máš”, když budu hysterická, nepříjemná a budu už od začátku dělat vše pro to, abych všem dokázala a potom i mohla vykládat jaká to byla hrůza a jak si “užijou”, tak to tak jednoduše bude… Ale když tam půjdu alespoň v mezích, které půjdou, v klidu a pohodě, smířená a natěšená na malinkou, s milujícím a podporujícím manželem, s trochou té teorie z kurzu, trochou té přípravy v podobě pití maliníku, masáže hráze, cvičení s Aniballem, atd… s aroma olejíčky, oblíbenou relaxační hudbou, co se Sofinkou posloucháme už od té doby co byla malinký hrášek ❤️️, tak si říkám, že to prostě zvládneme… Když si vzpomenu na všechno předtím, než jsem vůbec měla Sofinku v bříšku, tak tohle je jediná smysluplná bolest… Navíc, kontrakce jsou milosrdné a postupně nabírají obrátky, takže Tě prostě a jednoduše “připravují a postupně chystají” a pak, už víš, že za chvilinku je tu ten malý zázrak, tak to už musíš brát pozitivně a s očekáváním toho krásného děťátka na konci cesty za ním ❤️️🍀 🙏🏻 no a doufám, že když tam půjdu s touhle myšlenkou v hlavě, trochou té přípravy a teorie a velkou dávkou psychické podpory od manžela, kterou už jsem pocítila tolikrát a vlastně mě drží nad vodou pokaždé, když je třeba… tak se nebojím ani porodu 😇. Hlavně se těším, že se mi v tom vedru uleví, odpuchnou mi nohy a ruce, odpuchnu celá, konečně si budu moci normálně lehnout, přestanu chrápat
, a citelně lépe se mi bude chodit, pohybovat i sexovat bez opravdu častých záchvatů smíchu
a nebudu si připadat jako úplná nemotora 🙈. Takže já kromě toho krásného a vymodleneho miminka, vidím v porodu jen samá pozitiva 😂 😂 😂.
S tím čajičkem a vodou jsi mě pobavila… akorát cca před měsícem mi říká tchyně, a co lahvičky, to bychom měli taky pořídit… Říkám, mám 2, to stačí, stejně je doufám nebudu ze začátku potřebovat… ten její výraz
… A co čajíček a voda? No, to dostane ode mě z mléka, nechci riskovat, že si zvykne na “snadné” krmeni z lahvičky a pak už bude zhnila a lina “tahat” z prsou. I na kurzu nám laktační poradkyně říkala, že hustota a kvalita mléka se prostě přizpůsobí, přes vedra jednoduše více “vodové”. No je mi jasné, že to asi bude boj, jako u nás s jakýmkoli rozdílným názorem, ale mám podporu v manželovi a selskym rozumu a klidně si vyslechnu, slušně podekuji za názor, ale, že se zařídíme podle sebe… a zvladame to takto v pohodě 🙏🏻 ![]()
@Destiny4974 achjo, to mě mrzí
vím jak ti je! my zkusili ještě 4 pokus a ted do podzima dáváme pauzu a půjdeme do iVF ![]()
Ahoj holky,
Mám takový menší problém… ještě mi za květen nepřišla neschopenka, tak jsem psala na socialku a prý ještě nemají lístek od doktorky… tak tam samozřejmě volám a nikdo to nezveda…nicméně když jim to tedy pripomenu a pošle se to dnes, tak je nějaká šance, že to třeba do týdne přijde???
Za celou dobu PN nebyl problém, až teď… ![]()
@Linusren Taky dáváme pauzu a jdeme do IVF. Aspoň se mi trošku vzpamatuje tělo, než do něj začnu valit další dávky. A budu věřit, že IVF nám snad už vyjde! Prakticky se snažíme od malého roku a je to fakt psychicky náročný, známe to všechny. ![]()
@Majdasss neschopenku by měla zpracovat personální a odeslat ji na sociálku, alespon takto to u nás chodí. A čím později personální pošle, tím později jsou peníze
@Destiny4974 přesně, mám stejné pocity a myšlenky. Dát si pauzu, užít si léto, srovnat se a vydechnout i byť jen od takové malé zátěže pro tělo a připravit se na IVF
já také věřím, že to pak už klapne!
@Linusren to ano, ale i personální potřebuje každý měsíc potvrdit od doktora, že neschopnost trvá, už mi takhle volala personální, že nevi zda moje neschopenka pokračuje nebo ne a já musela volat sestřičce ať to tam odklikne
@Elkapelka já už nedočetla, že doted nebyl problém, myslela jsem, že to je poprvé ![]()
@Elkapelka no musím říct, že docela dobře
celkem to ubývá, máme zaplacené snad už všechny možné zálohy
a začalo se to blížit nějak rychle ![]()
@Linusren ono to i rychle uteče, ale budeš vzpomínat ještě hodně dlouho ![]()