Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikca7 jéžiš, to snad ne
to je teda rošťák!
kamarádka to taky takhle měla, ale naštěstí z toho vyrostl, jen to chvíli trvalo
.. u nás nic nového, jsem v plném proudu příprav na svatbu, tak to hezky utíká, plánujeme výlety a dovči a tak ![]()
@Nikca7
Ahoj Niky, u mě zatím nic moc nového, řekla bych, že naštěstí
, ono celkem stačí ten 33tt, že mě občas bolí kvůli změněnému těžišti bedra, spánek na prdlačku, protože chodím xkrat za noc čůrat
, když někam vyrazíme, tak moje největší přání je, aby bylo blízko wc
, jinak se cítím dobře, mateřskou si “užívám” opravdu naplno, od pondělka milion pochuzek, kontrol, zkrášlovacích procesů, měli jsme ve středu těhu focení na Petříně, vyšlo krásně počasí a dnes okolo oběda bude mléčná lázeň, na tu se těším 😇 ❤️️. Trošku relaxu po celém ulitaném týdnu. Jinak už snad máme téměř vše pokoupeno, a těšíme se na tu naši milovanou princeznu 😍 ❤️️🙏🏻. Ještě ať se buchtička pěkně dopeče, ale klidně ji přivítáme i začátkem června a nemusí čekat na ukončený 40tt, do toho 22.6.
. Na porod se opravdu začínám těšit, sice mi každý říká, že extra velké bříško nemám, ale ačkoliv i teď jsem dost v pohybu a každý den nachodím od rána do večera fakt hodně, tak už to k večeru cítím, že už to není uuuplně “ono”, ale zase na druhou stranu, za 2 týdny končím 8my měsíc a až na pár asi klasických drobností se citim celé těhu fajn, takže jsem vděčná, že to je jak to je a pak už se stejně ten poslední měsíc budu těšit na malinkou, že už to spolu zvládneme 👩🏼 👧🏼 🤱🏼 ❤️️, musíme, nikdo jiný to za nás neudělá
. A malinký má nárok po tom všem, čím si hned v začátku prošel být mamanek, chce to hlavně postupně a pomalu, zvykat, že nebude pořad u Tebe se dluchmat a chovat. Ale miminko se prostě potřebuje cítit bezpečně a cítit, že je blízko maminka. Určitě se to zlepší
.
@Nikca7 ahojky!! To letí, malý roste jako z vody ![]()
Neboj, úzkost a závislost jistě zmizí a ještě budeš na dobu, kdy tě prcek potřeboval vzpominat, I když je to samozřejmě náročný ![]()
Já se mám dobře, nevolnosti jsou pryč, jen mě občas jeste trápí zažívání, což asi přejde až s porodem
. No a uz jsem na konci 15.tt, taky to letí ![]()
Jinak vše v pořádku, jen mi při odběrech v 8.tt vyšlo TSH 0,36 mIU/l, což je pry ještě norma, ale půjdu někdy ještě na jeden odběr a když to vyjde nižší, tak na endokrinologii, tak snad už to bude v pořádku ![]()
Ahojky holky. Doufám, že se máte všechny dobře!
My jdeme po pauze teď ve středu na UZ a uvidíme, zda bude IUI tento měsíc. Jsem zvědavá na ovulaci, měla by být teď v pátek.
Moc sem nepsala, ale občas za vámi nakouknu. ![]()
Bylo to psychicky náročné, všeci nemocní, já nikdy nemarodila, byla jsem fakt vyřízená. ![]()
Tak snad se konečně dočkáme a zase budeme v tom „procesu“.
@Destiny4974 držím palečky, bay se IUI konalo
já jsem ve fázi čekání na druhý screening, malá/ý už začíná kopat, doteď jsem jen cítila motýlky, jak se otáčelo a tak. Teď už občas cítím i na břiše tukanec ![]()
@Destiny4974 take moc drzim palecky a stastne přiblížení k cili
![]()
@Elkapelka Fakt? Tak ja tedy zatim nic. Jen v sobotu jednorazovy pocit tlaku na jednom miste a pohmatem tam opravdu byl
tak doufam, ze se brzy take dockam! Kontroly se nemuzu dockat stejne jako ty, to cekani je priserny, tentokrat to bylo snad sest tydnu
snad se kontroly dockam, mamka ma asi covid a stravily jsme spolu cely vikend ![]()
@Babybabe ty jo tak držím palce ať nic nechytnes. Jj ono nejdřív jsem myslela že to jsou střeva, ale ne ne to prcek. Mám ho pěkně akčního i v noci ![]()
@Elkapelka Dobre ranko, tak ja se musela vecer fakt smat. Sotva jsem ti dopsala, ze malej nic, tak to zacalo, ale teda poradne 😂 presne, jak rikas, takovy ty drobny bublinky jsem myslela, ze jsou střeva, ale jak jsem si dala ruku na brisko, bylo jasny, ze je to prcek. A ta jeho posledni pirueta stala fakt za to. Normalne mi propnul bricho tak az jsem se lekla, ze vyleze. Neskutecnej pocit
skoda, ze nebyl manzel zrovna doma, kdyz to bylo poprve ![]()
@Babybabe jeee, holky, já vám závidím
Jsem v 16tt a jeste nic ![]()
@Majdasss vydrz,uz to mas za par
ja jsem dneska 19+3, tak uz bylo na case ![]()
@Babybabe tyjo, to letí
Tak to už brzy pujdes na 2.screening, vid?? Mně čeká 1.6.,tak potom už začneme ve větším nakupovat ![]()
Jo a ještě mě čeká asi kontrolní odběr na štítnou žlázu, jelikož mi na odberech v 8tt vyšla 0,36 miu/l, což je prý hraniční, tak snad se to teď zvedlo ![]()
@Majdasss ano ano, jdeme ve stejny den s Elkapelka
pristi utery
chystam se k nove pani doktorce, tak doufam, ze mi sedne lepe nez ta, co jsem u ni byla 16let. Uz jsem to tam nevydrzela. Moc drzim palecky, aby byly pristi vysledky na vybornou
ja uz mam vybavicku temer komplet, zbyva “jen”drogerie a veci na kojení/krmeni, zvazuju taky video chuvicku, mam jen starou zvukovou…
Jinak holcicky, abyste se taky namlsaly, posilam Vam nas novy prirustek do pokojicku. Puvodne jsem myslela, ze dame do obyvaku jen stary po mne, ale uz je prasivy a sype se, tak jsme koupili novy a cela se tu nad nim od vcera rozplyvam ![]()
@Majdasss s tou štítnou žlázou mě napadlo, jestli nebereš tehu vitamíny. Já totiž, když jsem brala vitamíny pravidelně, tak jsem měla tsh 0,7 a teď jsem je brala sporadicky a mám už přes 1. Já jsem teda hlídaná na endokrinologii už před otěhotněním, měla jsem spíš ty hodnoty vyšší a beru k tomu prášky, ale ty beru furt stejně a takhle to při těch vitamínech kleslo. Jinak my máme 2. Screening 10.5.
už aby to bylo.
@Babybabe ty jo, já plno věcí dostanu a zatím koupila jen dečku a mám částečně kosmetiku
kupovat budu až po 2. Screeningu, teď hlavně ani není čas, v sobotu jedeme převzít klíče a pak nejdřív zařídit nový byt a pak teprve pro miminko věci.
Jinak plánuji koupit monitor dechu a možná i tu video chůvičku, dokonce i prebalovak budu mít přes bráchu i s postylkou, takže max matrace a kočárek teda. Holky máte vybrané kočárky já uvažuji o tomhle
@Babybabe moc děkují ![]()
Jeee, to mas už hodně nakoupeno
. My jsme po 1.screeningu koupili decku a polštářek v Lidlu, houpatko a kupujeme plinky v akci
. Nejvíce začneme nakupovat v tom červnu, to nám i přijde prebalovaci pult, jinak skoro vse kromě kočárku podedime po neteri, tak nám to ušetří korunky ![]()
Nádherný kosik
My budeme mít podobny ![]()