Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj kočky,
Tak dnes jsem 17tt (podle data porodu 17+5tt
) a vše je v pořádku ![]()
Ptala jsem se na pohlaví, ale náš čertík ležel zadeckem nahoru a ještě ho mělo pritusknute k deloze, jen mavalo ručičkama
, ale paní doktorka říkala, že když se hodně snaží, tak vidu holčičku, takže uvidíme ![]()
Muzu se vas ještě zeptat, kdo jste byla/ly na neschopence, kdy jste nastupovaly na mateřskou?? 8 nebo 6 týdnu před?? A když už jsem u toho, tak kdy vam cca chodily ze socialky penízky?? Spadám pod Liberec…
Děkuji ![]()
@Majdasss krásné zprávy, já jsem zvědavá, zda mi zítra holčičku potrvdi, nebo se taky bude schovávat, hlavně ať je prcek v pořádku
strašně se těším a zároveň mám strach ![]()
@Elkapelka děkuji ![]()
Já mám taky vždycky strach, neboj, vše bude v pořádku ![]()
@Majdasss ja nastoupila 6tydnu pred TP, presla jsem z nemocenské. Penize mi chodi kolem 4teho ![]()
@Nikca7 děkuji
Já mám ještě 20 dnů dovolené, tak nevím, jak to ředitelka udělá…
Mně minulý měsíc přišla za 4 dny hned 6.4.a teď je to za celý měsíc, tak to asi trvá déle no ![]()
Ahoj děvčata,
Tak se hlásím po 2. Screeningu. Tentokrát jsme čekali kolem hodiny než jsme přišli na řadu. Dítě bylo pěkný akrobat, furt dávalo nožičky k hlavě a mrskalo sebou. Nicméně váží 366 g, odpovídá tudíž na 20+5. A pohlaví zakrýval pupečník, ale i tak doktorka řekla na 85% zůstává holčička, protože pindík nevykukoval. Takže, abysme ještě nebyly překvapený
Akorát mi neměřila čípek, tak snad je v pořádku
Na gyndu jsem měla jít příští týden, ale dnes to doktorka zrušila a ještě jsem se nedovolala na preobjednani
jinak i přes přední placentu cítím dobře pohyby a jednou mě tuklo i při utz
fotka nic moc, furt se mrskalo, ale aspoň takhle ![]()
@Elkapelka
Jeeee, moc gratuluji ke krásným výsledkům, jestli Tě to uklidní, tak nám holčičku potvrdili až v 7mem měsíci, jinak se nám schovávala a nechtěla ji ukázat, víš jak, správná a slušná holčička 😂 ❤️️. Držím palce, ať je i nadále vše v pořádku. Měření čípku už se dávno nedělá, většinou dělají jen gynekologové “staršího data narození”, co se nezajímají o nové trendy ve vyšetřování, atd 😇. Nemá to žádnou vypovídající hodnotu, protože za den se Ti může xy vlivy a hlavně stresem xkrát zkrátit a zase prodloužit. Největší faktor během těhu hraje stres, ke konci koukají, aby odhadli +/- kdy nastane porod, ale i to je spekulativní… Prostě a jednoduše se od této metody dávno ustoupilo, dělá jen par gyndaru, co to praktikuji od dob dávno minulých. Takže hlavně no stress a užívat si těhu. ![]()
Holky mě dneska došel podpůrný těhu pás, sice teda už ho využiji jen měsíc, ale teda fakt úleva 🙏🏻 😇. To ještě par vyletiku dáme 😂, i když končím 8my měsíc 😇.
@Lucinta děkuji za krásná slova a uklidnění, já si právě myslela, že se měří, ale jak koukám je dobře, že spíš ne, protože před kontrolou jsem vždy trochu vystresla
ty jo to už může být klidně každou chvíli venku ![]()
@Elkapelka
Za malinko 😘
. Hlavně, že Ti to zažene obavy.
No ani mi nemluv, zítra začínám 35tt
a už si to začínám “tak trochu” někdy i víc 😂 uvědomovat, že ta naše princezna asi fakt bude chtít za chvíli ven za námi 😂 😇. Ale neskutečně už se na ni těšíme, berušku naši ❤️️😍 👧🏼.
Ahojda holcicky,
Tak i ja se hlasim z dnesni kontroly. O vikendu uz jsem se citila jako rybicka a vcera na me padla pekna ryma. Nicmene se citim krome únavy dobre 🙏 dnes jsem byla poprve u nove pani doktorky a musim rict, ze jsem z jejiho pristupu naprosto nadsena. Mila, usmevava a tak krasne vse vysvetlovala
čípek mi kontrolovala a v poradku, dalsi kontrola za 4tydny. miminko se krasne vyviji, pocitala prsticky, kontrolovala orgány, čelist kvuli rozštěpu, merila hlavicku a brisko. Inu krasa! Mame 347g a nozicky dlouhe snad do vesmíru, krasne si je tam propinal. A mame na 100000procent kluka jako buka
![]()
@Elkapelka to je moc krásné
nás čeká 2.screening 1.6.,tak jsem zvědavá ![]()
Jinak já mám placentu taky vepredu, tak jsem na pohyby zvědavá
@Babybabe No krásné zprávy ![]()
My mozna holčičku
, ale včera se nam nechtělo ukázat ![]()
@Babybabe takže si měla 2. Screening přímo u Doktorky? Tak paráda, a čípek měřila nebo jen zkontrolovala? Mě ho jinak taky na gynde kontroluje, ale neměří. Jinak gratuluji k dobrým zprávám a snad brzo rýma ustoupí ![]()
@Majdasss tak držím palce i na tvůj screening a snad uvidíš pohlaví lépe než já ![]()
@Elkapelka ano presne tak, presla jsem k doktorce, ktera ma certifikat i na velke screeningy
zfoukla beznou kontrolu a jeste screening. O čípku mluvila se zvýšeným zájmem, bylo videt, ze na to dba. Kontrolovala a i ho merila a pry vse v poradku 🙏 dalsi kontrolu mam 7.6. ![]()
@Majdasss ono to mas ve vysledku jedno, ale clovek uz chce nakupovat do barvicky vid 😂
@Babybabe samozřejmě
ale ta zvedavost tam je
ta naše měla včera zadeček pritisknuty k deloze a jen nám mavala ![]()