Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elkapelka hele, beru Pregnafolin, ale taky jen sporadicky a jen půlku tabletky…ale doktorka říkala, že to mám těsně u hranice, proto to neřeší ještě, a že to v 1.trimestru hapruje skoro každé ženě no…já ani nikdo z rodiny s tím problémy nemáme..
Těším se, co budeš říkat na 2.screening ![]()
@Elkapelka taky jsem 90% vecicek podedila po sestricce, coz je super. Ono to skace i tak…ja mam starsi kocarek sportak (opet po sestricce), jen jsem dokoupila solo bazarovou korbicku a vajicko cybex mam nove. Puvodne stal 35tisic a ja ho mam vcetne vajicka za nejakych 10,takze super. A kompromisy jsem delat nemusela, chtela jsem bilo cerny 😍 o tom tvem jsem neslysela, ale vypada pekne. Jen bych nesla do plastové hluboké korby, ma malou nosnost a byva snad i mensi 🤷♀️
@Majdasss moc dekuji
ja jsem nejvice nakupovala, kdyz jsem byla mesic na nemocenske, potrebovala jsem se zabavit
ale reknu ti, je to velikanska radost se temi věcickami obklopovat :smiling_face_with3_hearts:
@Babybabe věřím, taky mám z každé malickosti radost
. Ale nakupujeme tajně, jelikož nám pak všichni říkají, že se rouhame, takže se tím kochame tajně ![]()
@Babybabe s kočárkem ještě uvidím, já nejsem moc náročná, někde píšou, že vydrží korbička dlouho, ale je plastová no, já úplně předražený nechci. Vím, že se dá taky sehnat použitý, ale ty jsou většinou už odřené od skládání do auta a tak. Škoda, že se nedá vyzkouše, ale já jsem i líná někam jet a zkoušet kočárky, chlap na to moc není a kámoška je daleko. Sama se stydím ![]()
Kámoška má noordi sole a ten je větší jen o 3 cm na délku a 5 na šířku a holka se jí tam v pohodě vešla a to nebyla drobek ![]()
@Majdasss s tema plinama opatrne, maly se mibze dvou znacek hned osypal.
@Nikca7 No my zatím máme jen asi 50 ks že byly v akci, jinak samozřejmě nebudeme nakupovat moc dopředu, pro jistotu
@Nikca7 a ktere znacky to byly? 😅 ja pujdu asi po vzoru @Lucinta s Huggies
prijdou mi fajn a cenove prijemnejsi nez pampers. Kamoska ma zase opravenou strategii, ze pry zacne od nejlevnějších. Ale na to bych nemela nervy 😅
@Majdasss Joo to znam, taky jsem si vyslechla tunu kecu, ze nemam mit doma oblecky a nemam mit koupeny kocarek. Blablabla, mne to dela od zacatku dobre, takze delam podle vlastniho citu ![]()
@Elkapelka Hele to ti uplne rozumim, taky jsem nebyla ochotna dat za kocar 20 a vic tisic, je to strasny ranec…mela jsem stesti, ze segra zrovna prodávala. Vim, ze konstrukce a vse od ni bude v poradku. Z bazaru bych taky mela strach, nevis, jaka zavada je tam maskovana…to mas jak s autem. Koupila jsem nablyskane auto a po par mesicich jsem zjistila, ze mi tece na zadni podlahu kdesi pres okno, ze to ma miliardu škrábanců schovanych voskem a ze hnije prah 😂 😂 😂
@Babybabe ty jo, to s tím autem je pecka teda. Proto se mi z bazaru nechce no. Nejlepší je to od známých. Já původně měla odkoupit od kámošky, ale nakonec si to rozmyslela, že si ho nechá na druhé ![]()
@Babybabe přesně jak říkáš
To by člověk musel tajit do 18 let věku dítěte zejo ![]()
Taky z toho mám vždycky radost ![]()
@Elkapelka hele ono si nevyberes. Loni jsme kupovali rodinne auto uplne nove a to jsou jeste vetsi starosti - aby te nekdo nenaboural, neposkrabal závisti, jen blba garancka nas ted vysla na 7tisic a o havarijku za 30tisic na rok ani nemluvim. Tolik stala ta moje stara karka. Zkratka kazde ma svoje a s kocarkem je to stejne
u starého se bojis, aby ti neupadlo kolecko, u noveho, aby ti ho nekdo neposkodil (to mluvim za sebe, bydlim v cihlovem dome s 12ti byty) …
@Majdasss presneeee, delej tak, jak to vyhovuje tobe a na ostatni prd ![]()
@Babybabe
Jj, jestli můžu doporučit, tak mám od kamarádek jen samou chválu na huggiesky, tak jsem je koupila na začátek a uvidíme, co na to naše princezna. Ono teda i na dotek mi vždycky přišly daleko příjemnější a jemnější než Pampersky, alespoň, co jsem měla možnost “osahat” u prcků ve školce. Ale chce to zkoušet, jako s pracím práškem a kosmetikou. Každé miminko je jinak náchylné a citlivé a co vadí a nevyhovuje jednomu, druhý může snášet úplně v pohodě…
A s tím nakupováním, my začali nakupovat od ledna postupně, aby to pak nebyla naráz raketa… Dostali jsme nějaké peníze k Jezisku, tak se to využilo. To jsem byla asi 18/20tt, po druhém screeningu jsme se “rozjeli” trošku víc 😇. Je teda pravda, že i u mě, i u manžela je to pro naše rodiče první vnoučatko a opravdu nám hodně finančně přispívají, tak to tolik nebolí, ale když si to člověk začíná sepisovat, tak už je to pravda pěkná sumička 🙈 😱. A to ty výdaje teprve miminkem začínají, bude hůř
. Ale do koho jiného by měl člověk investovat, než do vlastních děti…
❤️️.
Každopádně holčičky, jak se na to budete cítit, klidně nakupujte, mě to celkem uklidňovalo a postupně mi docházelo, že se to fakt děje, s kočárkem mi to asi docvaklo úplně a už jsem to začala konečně vnímat a brát jako fakt, že budeme mít miminko… je to jen na Vás, nenechejte si tu radost a nadšeni pokazit a vzít, chytrých rad a keců z okolí stačí si moc nevšímat a pousmat se nad tím ❤️️🙏🏻 🍀.
Děvčátka, tak už máme konečně naše první fotečky se Sofinkou v bříšku, tak Vám pár posílám 😇 ❤️️😘. Brzy se budu těšit na Vaše bříška… Pomalu končíme 8my měsíc, 34tt 😱 🙈, je to frkot. Dnes jedeme na chalupu, na 10 dní, poslední dovolená a relax ve 2. Mimo odpočinek tam budu vše prát, sušit, žehlit, chystat a taky musíme připravit a upravit i nám spaní a místnost, už na dobu, až příště prijedeme už ve 3 ❤️️.