Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
My rok a čtvrt, za mě není čas ztrácet čas…
@Orchidejka13 manžel má celkový počet spermií nízký ( oligozoospermie) a a nízké zastoupení správně stavby spermií je nízké (teratozoospermie). Proto zkoušíme poprvé iui a pokud to nevyjde je nám doporučení ivf i když paní doktorka nám řekla, že když budeme chtít ještě jednou zkusit IUI v pořádku, ale s těmito výsledky se přiklání k ivf.
@Dudlik226 @Pecinka21 tak držím palce
bylo to moje poprvé, tak jsem zvědavá
mela jsem dva folikuly, což prý šance úplně nezvyšuje, k spermiogramu taky úplně nic nám nikdo neřekl, ale příští víkend už bych mohla vědět, zda to vyšlo. Pro anonymní. My se snažili cca 7 měsíců ( v období 2 let) a teď je inseminace po 4 měsíců řešení, že žádná menstruace, pak žádná ovulace, pak díky lékům moc brzy ovulace a až čtvrtý cyklus jdeme na pokus
@Pecinka21 píše: Více
@ab1994 já mám teda výkyvy nálad, ale myslím, že je to tím progesteronem 😁 nebo nechci si nic vsugerovat..
@Pecinka21 @ab1994 @Dudlik226
Tak jak jste na tom? V jaké jste fázi holky?
My mame za sebou 3.inseminaci prave.
Ja dělala dnes test.. negativni.. tak čekám na ms po vysazeni progesteronu.. co vy holky??
Já teda bohužel taky negativní test. A zázrak že by se tam za dva dny objevila nečekám.
@Dudlik226 a jaký bude další postup? Já chci určitě zkusit ještě pár IUI, ale teď jsem začala přemýšlet o IVF..
@Pecinka21 Já volala ve čtvrtek na kliniku. Paní kordinátorka mi řekla, že mám ihned vysadit progesteron když testy jsou negativní a další postup u nás je takový, že další cyklus jedeme ještě jednou IUI a v případě že se nezadaří, tak IVF.
Vzhledem k tomu, že se musí poslat žádost na pojišťovnu tak až tam půjdeme s manželem na IUI tak nám dají podepsat i žádst pro IVF, která tam bude připravená a pak se ve správný čas odešle. NAvíc oni nemohou odeslat ve dne kdy se dělá IUI i žádost na IVF mouhou až den potom IUI. Bylo mi řečeno, že schválení u pojišťovny je pak do týdne, ale řekl bych že záleží na klinice. Předtím měli nějaké vyšetření v Iscare v Praze a tam nám řekli, že schválení IVF trvá měsíc.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. jakou jste měly menstruaci po neúspěšném IUI. Já jsem byla na IUI 22. 5 - clostil, ovitrelle a následně i progesteron. Menstruace se dostavila jen s pár denním zpožděním, ale bylo to spíš takové větší špinění a ne klasická menstruace. Měl to někdo podobně?
Ahojte u nás se nezadařilo a další IUI proběhlo až teď 8.6 takže zase úmorné čekání 😅 každopádně jsem už i dostala ty čípky na večer progresteronu, nebo co to je a ty mě teda dávají.
Dělat test mám 22.6 tak snad to uteče. A co u vás? Jak se zatím daří
Po jak dlouhý době snažení se jste šli do inseminace?