Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina nech to na lékařích, HSG sice zjistí „jen“ průchodnost vejcovodů, ale pokud máš pravidelné ms, nemáš extra bolesti při ms, tak ani nic nenahrává tomu, že by jsi měla jiné problémy. Laparoskopii dělají, protože z toho doktoři mají peníze, ale proboha nenech do sebe řezat „zbytečně“. Laparoskopie je velký zásah do těla, je to operace, kdežto HSG máš hned za sebou a víš na čem jsi. Ta průchodnost je vlastně nejdůležitější, pokud tam nějaké budeš mít tak se Ti to tím tlakem jak vpustí kontrastní látku protrhá a budeš mít taky pokoj. Neboj, věř lékařům. ![]()
@popina Mě taky můj gynekolog pořád hnal do laparoskopie, ale mě to přišlo zbytečné, vlastně to byl hned jeho první návrh, když jsem přišla po roce, že nám to nejde. Řekla jsem mu hned, že nikam nejdu, že nemám žádné jiné potíže, ani se nesnažil zjistit, jestli je problém někde jinde, ovulace, partner…takže jsem šla hned do CAR Reprofit a tam mi paní dr. navrhla hned jako prioritu HSG a pak IUI a teprve potom IVF. Říkala mi, že je tato metoda doktory zbytečně snižována, ale že má pořád svoje opostatnění a lékaři hned posílají na laparku, protože jim to přináší větší výhody. ![]()
@slunečnice81 píše:
@popina nech to na lékařích, HSG sice zjistí „jen“ průchodnost vejcovodů, ale pokud máš pravidelné ms, nemáš extra bolesti při ms, tak ani nic nenahrává tomu, že by jsi měla jiné problémy. Laparoskopii dělají, protože z toho doktoři mají peníze, ale proboha nenech do sebe řezat „zbytečně“. Laparoskopie je velký zásah do těla, je to operace, kdežto HSG máš hned za sebou a víš na čem jsi. Ta průchodnost je vlastně nejdůležitější, pokud tam nějaké budeš mít tak se Ti to tím tlakem jak vpustí kontrastní látku protrhá a budeš mít taky pokoj. Neboj, věř lékařům.
Dííky za rady holky…uvidíme ve čtvrtek jak se na všem domluvíme. Ještě jsem nikdy nebyla na žádné operaci a doktorů se celkově docela bojím ![]()
@slunečnice81 to máš sice pravdu, ale například já mám i jiné potíže proto jsem ráda že jsme na LPSK šla.. tot můj názor.. má známá má endometriozu a nikdy, opakuju nikdy neměla a nemá žádné problémy, které by nasvědčovali nějakému problému..
@popina píše:
Dííky za rady holky…uvidíme ve čtvrtek jak se na všem domluvíme. Ještě jsem nikdy nebyla na žádné operaci a doktorů se celkově docela bojím
nic to není nebála bych se.. 3 tečky ![]()
@LuciTau podívej Lucinko, to, že jsi ty podstoupila laparoskopii neznamená, že je to nejlepší metoda pro každého…jak říkám, je to velký zásah do těla a pokud „nemá“ jiné problémy tak podle mě zcela zbytečná
@slunečnice81 tak jako ty máš názor, tak já mám takový, a jak říkám známá problémy 00nic a má endometriozu na kterou by bez LPSK nepřišla a za 2 měsíce se jí narodí dvojčata ![]()
to je asi proč já chodím na IUI, proč, protože nám nejde počít miminko a s manželem bychom chtěli..
@popina to máš pravdu, mě jen vadí že někdo si myslí jak jeho názory jsou super a ostatních úplně k ničemu, každý máme názor jiný a tak jak ona si myslí že je HSG nejlepší pro tebe a pro ní, tak já si myslím že je lepší LPSK, a navíc, třeba kdyby šla do LPSK tak nemusí na IVF, kdo ví.. já zkusila LPSK, a říkám nic to není
ať se rozhodneš jak se rozhodneš ať je to správné, držím pěsti ![]()
Dani jak je? Jsi ještě doma? Každý den na tebe myslím a říkám si kdy to asi bude ![]()
@PavlaPir Pavli ahoj, jsem pořád doma a každý den jí přemlouvám ať vyleze, protože se nemůžu v posteli už ani otočit, jak mě bolí celý spodek
. SNad se konečně začne něco dít, od včerejšího večera mi nejspíš odchází hlenová zátka, malá se sesunula dolu, ale ráno mám její nohy stejně v žebrech
. Jsem hotová, ale zastavila jsem se s váhou na 9 kg, ale pupík mi za 3 týdny tak narostl, že to asi drobeček nebude
. Zítra jdu do poradny, tak uvidíme, už aby!!! Co ty, jak je?
@Dana 79 myslíme na Tebe, do konce týdne bude malá venku uvidíš…Cítím s Tebou, naštěstí je takové počasí, že můžeš ležet v klidu u telky, pokud to teda ještě jde ![]()
@slunečnice81 holky vy jste tak hodný. Venku je ošklivo, ale ležet se moc nedá, já doufám, že nejdýl do neděle porodim, ale abych jí nenosila jěšte příští týden
. Už mě to zmáhá, funim a připadám si obrovská, malá se mi zrovna v břichu tak roztahuje, že to vypadá, jako kdyby mi chtěla roztrhnout bříško a vylézt bokem ven
. Co to tvoje bříško, je ti dobře, nebo máš nevolnosti?
hmmhmm, tak to taky zkusím. Ségra mi taky říkala, že se to už teď většinou dělá laparoskopicky. Źe to je mnohem lepší.