Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SlečnaMarie píše:
Mam to stejne. Akorat misto Amelgem-Progesteron. A taky jsem se nestihla zeptat na ten Estrofem. Tak je dobry, ze v tom nejsem sama😁
Prosím váš ještě dotaz - má se po tom Amelgemu ležet nebo ne?
Někde píší ano, někde ne.
Dokonce jsem našla, že 400+400 je zbytečně velká dávka. Že v Brně dávají 400mg celkem za celý den… ![]()
Ale věřím, že doktoři ví co dělají…
@ol030124 píše:
Prosím váš ještě dotaz - má se po tom Amelgemu ležet nebo ne?
Někde píší ano, někde ne.
Dokonce jsem našla, že 400+400 je zbytečně velká dávka. Že v Brně dávají 400mg celkem za celý den…
Ale věřím, že doktoři ví co dělají…
A jake mas vubec davkovani teda?
Ja mam progesteron 2-0-2
Takze rano si to zavedu a normalne funguju. Kdyz jsem zavadela gynprodyl kdysi taky rano. Nikdo nerikal at lezim. Ono se to v tobe hezky rozpusti a az pak to jde pomalu ven.
Jestli to mas jen na vecer. Tak to si dej a lehni si, ale rano bych to asi neresila🤷🏻♀️
@Verunka635 píše:
@SlečnaMarie no tak snad uvidím jsem z toho tak moc smutná a už i hloupá že si někdy fakt říkám že se na to vyprdnu 5 let už a stále nic 😭
A nechcete jit spis do ivf?
My podstoupili 4× iui. A nic. Ono to ma malo procentni uspesnost, i kdyz jsou oba v poradku.
@SlečnaMarie má to asi 10- 15% na cyklus. Ale tak každý většinou tak těmi dvěma až třemi iui začíná a u někoho se ten zazrak stane
Ale chápu jak to myslíš.. taky mám 2 za sebou
@SlečnaMarie píše:
A jake mas vubec davkovani teda?
Ja mam progesteron 2-0-2
Takze rano si to zavedu a normalne funguju. Kdyz jsem zavadela gynprodyl kdysi taky rano. Nikdo nerikal at lezim. Ono se to v tobe hezky rozpusti a az pak to jde pomalu ven.
Jestli to mas jen na vecer. Tak to si dej a lehni si, ale rano bych to asi neresila🤷🏻♀️
Amelgem 1-0-1 a Estrofem 1-0-1
Z toho Amelgemu je taková kaše, je to jakoby vosk, tak asi na těch sliznicích to určitě ulpí. Jen jak po včerejšku špiním tak je to nahnědlá kaše. Ježíííš…to je popis
![]()
@baru-ska píše:
@SlečnaMarie má to asi 10- 15% na cyklus. Ale tak každý většinou tak těmi dvěma až třemi iui začíná a u někoho se ten zazrak staneAle chápu jak to myslíš.. taky mám 2 za sebou
Realne jeste min. Co mi reklo vid doktoru podle nezavaznych studii. Tak 8% max.
No uz to neni, co to byvalo. Spermiogramy, co jsou ted v norme, tak by se pred par lety hodnotili, jako hodne pod carou. Ja myslim, ze komu se povede iui. Tak by se to povedlo i prirozene, jen za delsi dobu treba😁
@ol030124 píše:
Amelgem 1-0-1 a Estrofem 1-0-1Z toho Amelgemu je taková kaše, je to jakoby vosk, tak asi na těch sliznicích to určitě ulpí. Jen jak po včerejšku špiním tak je to nahnědlá kaše. Ježíííš…to je popis![]()
Bud v klidu, rano jsem to mela stejne. Po vecernim zavedeni 🤣
Takze to chapu. Ale ja bych to rano asi fakt neresila. Zaved a normalne delej co je potreba, ale jestli by te to trapilo. Tak si to zaved a jeste si lehni. At te to nehloda v hlave☺️ 😁
A jinak jsem volala do CAR, mame z 12vajicek, 9 zralych a podarilo se oplodnit vsechn 9. Tak mame zatim prcku ☺️
A v pondeli mam prijit na ET
@SlečnaMarie píše:
A jinak jsem volala do CAR, mame z 12vajicek, 9 zralych a podarilo se oplodnit vsechn 9. Tak mame zatim prcku ☺️
Nádhera, blahopřeji.
![]()
Tobě včera neřekli kolik je zralých?
Držím palečky ať je jich co nejvíc a zbytek kdyžtak zamrazíte.
U nás už mi řekli zralost včera. Je zvláštní jak každá CAR je jiná…
Kolikáté tvé IVF to je?
@SlečnaMarie píše:
A tobe tě prosím tě dělali krevní testy na progesteron nebo tak, nebo prostě řekli že ET bude nějak už to dál nekoumali? Mně to pořád leží v hlavě, proč mi slibovali ET a nakonec mi řekli že ne. Chápu že je to na základě toho krevního testu, ale kdyby mi ho neudělali, tak by nevěděli a normálně by asi ET udělali, furt jsem z toho špatná.
@SlečnaMarie píše:
Skvělá práce
gratuluju, to zatím vypadá velmi dobře ![]()
@SlečnaMarie super.
Budeš mít ještě nějaké další průběžně info třeba zítra nebo o víkendu nebo az to pondělí?
@Nikii89 je to jeden měsíc… je strašně důležitý aby bylo vše ideální, sloznice hormony načasování.. kdyby ti to dali a nebylo by to tak, tak bys zbytečně přišla o nejlepší embryjko.. ten měsíc je fakt prd proti tomu, že ti zbytečně neklapne transfer toho nejlepšího prcka..
Právě jsme dorazili domů a zatím jsme mile překvapení. Ze 4 folikolů máme 4 vajíčka M2, tj. ideální. Snad to tak vydrží, na úterý máme plánovaný ET. ![]()
Nafouknutí přetrvává a uvidím, co se mnou udělá, až vyprchá čípek na bolest, ale upřímně jsem to čekala horší.
Držím palce všem! ![]()
@baru-ska asi máš pravdu, jen se na to musím zase psychicky připravit. Není to jednoduché ten mozek nechat v pohodě, hlavně člověk čeká už tak dlouho, někdy je to opravdu velmi deprimujici ![]()
@Nikii89
Taky mi progesteron nedělali, asi ví co dělají, komu a proč. Jak jsem si již všimla, zbytečně zdravotní péčí neplýtvá nikdo.
Zkus vydržet ikdyž je to těžké a je to tak dlouho…Máš krásné vajíčka, tak proč je nenechat připravené až bude ten správný čas. Navíc KET má vyšší úspěšnost.
Chápu, že u tebe je to těžší, tím jak dlouho již čekáš, ale…
Vždyť by ti tam to nejkrásnější, nejlepší mohli dát, progesteron bys měla špatný a neuchytilo by se…Přišlo by vniveč.
Navíc ty sama, by jsi se vystavovala dalšímu stresu, zda se to případně podaří nebo ne atd.
Vím, je to těžké, pro nás všechny, nejde na to nemyslet, ikdyž chceme, protože prsa máme citlivé jen na pohled, břicha jak balony, vevnitř nás to sem tam různě píchá, musíme neustále něco polykat, píchat, zavádět, takže si to vlastně stále připomínáme několikrát denně…ale třeba se skutečně vše děje tak jak má a je to tak správně
![]()