Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, my jsme byli na iui 3× ( po 2 letech snažení) chtěla jsem to zkusit nejdříve lehčí cestou. Nejdříve jsme prošli vyšetřením a i genetikou. Pak jsem dostala na podporu ovulace clostilbegyt a 1 -2× jela na utz kolem 12 dne cyklu na změření velikosti folikulů a kdyz měl správnou velikost dostala jsem ovitrelle na uvolnění vajíčka a druhý den manžel odevzdal spermie a za 2 hod jsem tam musela já no a za 14 dní si uděláte test a podle výsledku se to opakuje. Jo a těch 14 dní jsem brala ustrogestan.
Jinak náš výsledek spermiogramu ( morfologie) byl tak špatný že nám nakonec řekli že by bylo nejlepší zkusit ivf s dárcovským sperma, což jsem odmítla a chtěla jít na podzim na jedno ivf s manželem a pokud by to nevyšlo nechat tak a víte co? dnes mám 10 měsíčního syna upečené ho v létě úplně náhodou
. Pomohlo na vše vybodnout a hodit to za hlavu i když chápu že to nejde a zvláště v tom kolotoči CAR
@Sorai Tak to gratuluji. Také se mi nechce do IVF, mám strach z těch hormonů, ale pokud je to jediná cesta k miminku ![]()
Holky a ještě se chci zeptat já nedostala žádný léky nic před tím IUI. Co když mě to toho 25 provedou, všude píšou jak dostali aspoň nějaký hormony a já nic. Tak nevin ![]()
@Anonymní píše:
Holky a ještě se chci zeptat já nedostala žádný léky nic před tím IUI. Co když mě to toho 25 provedou, všude píšou jak dostali aspoň nějaký hormony a já nic. Tak nevin
A kdy ti vychazi ovulace? Ono to neni jen tak, ze prijedes a rovnou bude iui. Musej tu ovulaci pohlidat, naplanovat to proste. Urcite tam nepojedete jednou a rovnou bude iui. Co se tyka práce, resime to skoro 3 roky, v praci jsem to rekla uz na rovinu, protoze jsem chybela treba 5 krat do mesice. Ale my teda podstupujeme uz IVf. ![]()
Já jsem ty léky dostala až od druhého iui a to hlavně proto že jsem měla anovulační cykly tak si chtěla doktorka pohlídat, aby proběhla ovulace. Někdo je mít nemusí
Z důvodu těch hormonů se mě také do ivf moc nechtělo, ale byla jsem rozhodnutá to alespoň jednou zkusit a touha po miminku byla větší než nechuť k těm hormonům
No na iui máte nárok na 3 za rok tak to můžete zkusit více než jednou a mezitím manželovi nasadíte nějaké vitamíny na podporu, volné prádlo a koupání pouze ve vlažné vodě
teplo plaváčkům nedělá dobře
@Anonymní píše:
Holky a ještě se chci zeptat já nedostala žádný léky nic před tím IUI. Co když mě to toho 25 provedou, všude píšou jak dostali aspoň nějaký hormony a já nic. Tak nevin
Ja dostala akorst utrogestan a byla jsem myslim na 2 kontrolnich utz jak to roste, manzel mel zobat vitamin e. Vecer pred jsem pichla pregnyl a to bylo vse.
Holky moc děkuji za odpověďi, jsem vtom úplný začátečník
Ovulace přesně nevím, upřímně jsem si ji nikdy nehlidala, ale vím že chodí každý měsíc, doktorka ji kontrolovala. Počítám že ovulaci mám cca 14 dní po menstruaci. Vím, že mám nárok na víc IUI ale doktorka mi řekla, že zkusíme 1× IUI a pak rovnou IVF. Myslíte, že i když poslala žádost ke schválení na ivf můžu chtít třeba ještě další iui? Nevím na jak dlouho ta žádost je, aby nepropadla
I když si myslím že mi to vymluvi. Chlap právě bere léky na zlepšení, za 3 měsíce se mu zlepšil spermiogram o milion %, ale doktorka na klinice řekla, že nejsem nejmladší, což má pravdu (bude mi 35) a nebudeme na nic čekat. Přitom jsem ji vysvětlovala, že takto dobrý spermiogram máme jen chvilku, že předtím jsme se snažili s úplně jiným. Ale i když má už spousty spermií a žádné mrtvé, pořád má morfologii 1%(predtim měl 0%)
@Anonymní píše:
Holky moc děkuji za odpověďi, jsem vtom úplný začátečníkOvulace přesně nevím, upřímně jsem si ji nikdy nehlidala, ale vím že chodí každý měsíc, doktorka ji kontrolovala. Počítám že ovulaci mám cca 14 dní po menstruaci. Vím, že mám nárok na víc IUI ale doktorka mi řekla, že zkusíme 1× IUI a pak rovnou IVF. Myslíte, že i když poslala žádost ke schválení na ivf můžu chtít třeba ještě další iui? Nevím na jak dlouho ta žádost je, aby nepropadla
I když si myslím že mi to vymluvi. Chlap právě bere léky na zlepšení, za 3 měsíce se mu zlepšil spermiogram o milion %, ale doktorka na klinice řekla, že nejsem nejmladší, což má pravdu (bude mi 35) a nebudeme na nic čekat. Přitom jsem ji vysvětlovala, že takto dobrý spermiogram máme jen chvilku, že předtím jsme se snažili s úplně jiným. Ale i když má už spousty spermií a žádné mrtvé, pořád má morfologii 1%(predtim měl 0%)
Od schvaleni je zadost i IVF platna 3 mesice.
co se tyka iui, je tam sance nizka i s normalnima super spermiema, myslim, ze se udava 15%? Kdyz nemate moc dobre spermie, ta sance bude o dost nizsi a jeste je to o stesti.
u IVF se ti proste mnohokrat zvysi sance na otehotneni, samozrejme jsou to hormony, ale… kazdopadne jde zkusit i takzvanej nativ, kdy jedes skoro bez hormonu, myslim, mas pak malo vajicek, treba 2-3 jen.