Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehr, doktorka ti řekla, že to špinění může mít vliv na otěhotnění? A co ti na to řekl doktor v Jihlavě? To musí být asi pěkná otrava pořád špinit
. A to tak máš pořád nebo až teď poslední dobou?
Marti, to mě moc mrzí, že ti to nevyšlo. A já jsem si říkala, kde se touláš, že jsi tu tak dlouho nebyla… IVF určitě dopadne dobře!
![]()
Hani, držím pěsti, aby MS nakonec nepřišla. Já už mám za sebou dva ultrazvuky, současný stav devět velkých folikulů a čtyři střední, které by do OPU měly dorůst. Dnes tedy poslední dvě injekce, pak Pregnyl a ve středu OPU (bojím, bojím). Zítra mám den bez injekcí, to nevím, jak přežiju - naštěstí beru ode dneška silný antibiotika jako prevenci proti infekci, tak mi snad nebude tak smutno ![]()
Marti, já jsem zaměstnavatel vykořisťovatel, takže neschopenku nepotřebuju a naštěstí se nemusím nikomu zodpovídat. I když na středu jsem měla naplánované jednání a musela jsem teď klienty kvůli OPU odvolávat, s výmluvou na drobný medicínský zákrok. Do práce zatím chodím, plánuju zůstat doma dva dny po OPU a dva dny po embryotransferu, pokud to nebude nutné na delší dobu. Přece jenom v této práci přijdu na jiné myšlenky a nešrotí mně v hlavě pořád jen těhotenství.
Kaczul, tak co, jak to pokračuje u Tebe?
Renco díky za info - tak už se ti to blíží
to je super. OPU neboj!! budu na tebe myslet.
Já teda pořád čekámna MS myslela jsem včera že přijde, ale nic
Divné..
těhutest včera sněhobílý, dneska 27 DC mi odezněly MS příznaky…taky divné
Tak asi zítra. Těhu test už si nedělám nechci se stresovat. Taky jsem uvažovala o druhé ovu během cyklu, což jak jsem se dočetla na diskuzích není vyloučeno a v sobotu jsme se naostro tulili, takže nevím..byl by to zázrak, tak si ještě dávám trochu naděje. ![]()
KLári, špiním v podstatě od doby, co jsem vysadila antikoncepci, což je rok a půl, ale chvíli jsem brala klostík a utrogestan, takže se to upravilo, teď už druhý měsíc neberu nic a tím pádem se to zase rozjelo, tak nevím.. doktor v jihlavě mi to nějak vysvětloval, abych pravdu řekla, už si to nepamatuju. ne ne, zatím mi nikdo neřekl, že to je překážka k otěhotnění, ale znovu se na to zeptám až budu v jihlavě, mám pocit, že lékařům člověk musí pořád připomínat, která já vlastně jsem, mají toho tolik, že se jim pleteme..ve Znojmě mi řekla, že mi vlastně právě kvůli tomu špinění a domnělé anovulaci dala ty hormony - přestože ovulaci jsem podle mě měla a teď mi dala ty léky na cévní stěnu, že to je od toho.. tak si asi mám vybrat..
no nic, nebudu sem vnášet depresi,
otrava to každopádně je..
renco bohuzel dneska rano jsem zacala spinit tedka spinim o trochu vice,zitra se mi to urcite rozjede dneska jsem 27dc.a tobe drzim palecky at mas hodne foliku.urcite to zvladnes.
Hanko ještě vydrž třeba to přejde!!JInak počítám, že jsme na tom stejně já jsem taky 27DC a utrouš jsem přestala brát v sobotu.
vydrzim neboj cekam co se bude dit,ale bolijou me zada a trosku bricho a to mu umne byva vzdycky pred mms.zitra jdu pro leky a hned jak se rozjede nasadim a hura iui.marti tebe ceka co?
Renčo, gratuluji ke krásným folíkům a držím moc pěsti na středu!!!
Ivčo, díky.
Hanko, jak jsi na tom? Už se MS rozjela nebo jsi zkoušela testovat?
Marti, co Ty? Nebylo by lepší ten Utrogestan brát dál? Třeba už k pohovoru před IVF ani nedojde.
renco prave ze porad jen spinim to je fakt otrava.kdyz nutne potrebuji aby se rozjela tak nechce mrcha jedna.ale od rana me bolijou zada podbrisek a picha na vajecnikach.a merim b.t vcera 37.1 36.9 coz vypada fakt na menstruaci.dneska se zkusit naparit varici vodou treba se zpusti,a premyslim zda mam radci pred tou varici vodou jeste testnout.jinak uz jsem zpet s caru,a injekce se nekonali mam zase clostik ale silnjsi davky 1-1-1,protoze e to posledni inseminace a pak ivf.jen jse myslela ze tundoktorku necim pretahnu ptam se ji jestli spineni uz je novycyklus a ona ze ne,a pak povida kdyby se ta menstruace neeerozjela a cely cyklus sem spinnnila tak to mam nechat na dalsi cyklus a to ja ji rikam tak to v zadnym pripade
a jeste se omlouvam za chyby ale mam v klavesnici slabe baterky
Hanko-určitě se před tou vanou testni.
Ren-co-dr mi říkal že mám utrouš po 10 dnech vysadit, tak mám vysazeno. Dnes už špiním, takže se to klasicky rozjede. Zítra volám do CAR na pohovor.
Renčo, ty máš teda folíků!
A cítíš to na sobě, bolí tě břicho? Budu na tebe zítra myslet, ať to dobře dopadne.
A co přesně je ta zkratka OPU? Já jsem v tomhle zatím nezkušená…
Lehr, až začneš stimulovat na IUI, tak se ti to určitě taky srovná
- potom taky dávají utrogestan. Ty léky na cévy ti to zlepšily nebo je to stejné?
Hanko, to je jak naschvál s tou ms
- když ji člověk nechce, tak mrcha přijde a když na ni čekáš, tak se někde toulá… A já myslela, že ti dr. slíbila injekce, jak to že tak změnila názor?
Marti, určitě dej potom vědět, jak probíhal pohovor v CARu - jsem na to zvědavá
.
Hani, tak ať už moc dlouho nečekáš a MS se buď rozjede, nebo zůstane devět měsíců v propadlišti dějin.
Klári, folíků mám tak přiměřeně, jsou holky, co jich mají třeba přes dvacet (ale to asi u krátkého protokolu a mého věku nehrozí). OPU je punkce folikulů - odběr vajíček v narkóze (je to nějaká anglická zkratka, ale nevím přesně jaká). Jak utíká čas do testování?