Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děkuju za přivítání, já jsem s tím vším teprve začátečník - první IUI. Snažíme se třičtvrtě roku, problém je u mě - anovulační cykly, žádná sliznice, vaječníky mrchy taky líný…jinak všechny vyšetření z krve, hormony a já nevím co ještě všechno mi vychází dobře…Manžel spermio taky dobrý (i když na něj musím prásknout, že vzorně nekouřil a užíval všechny vitamíny pouze do toho spermiogramu a pak, asi samým štěstím, že dobře dopadl, jaksi pozapomněl, že tím to nekončí
)Nejdřív to se mnou zkoušel gynekolog s Clostylbegytem - celkem tři cykly, ale bohužel nic
teď mě poslal do Iscaru a tam klasicky navrhli nejdřív zkoušet IUI, pak IVF…mě jen děsí ta malá procentuální úspěšnost…už teď se těším a bojím zároveň …
veru - to jsme na tom úplně stejně! snažíme se 9 měsíců, anovulační cykly, přítel spermio na 1, HP taky v pohodě, takže jsme v Iscaru a v pátek 1.IUI … u koho jsi v Iscare byla? já minule u turkové, dneska ježembovská a ta bude i v pátek an sále
taky jdem na 1.IUI
Lili, neboj, do pátku to určitě ještě naroste
. Kdyby náhodou ne, tak spolu budeme příští cyklus pít kontryhelový čaj, po něm budeme mít sliznici jedna báseň
. Ale to zatím předbíhám a držím moc pěsti na pátek.
Veru, taky nemám přirozeně bohužel ovulaci, ale neboj, v CARu si to pohlídají a dobře tělo nastimulují a IUI načasují. S IUI je sice menší úspěšnost, ale já mám z druhého IUI už jedno dítko doma, a to jsme se předtím snažili rok a půl a nic. Takže to funguje a nejsem sama, jsou tu holčiny, co už jsou po IUI těhu. Zkusíte, uvidíte. Když to nevyjde, do IVFka můžete jít vždycky.
Lili, aha, no tak určo existují i jiné přírodní přípravky… Někdo u psal o tom jiném čaji… tuší UZ čaj?
ivča - to nevím, co je, ale tak ej to úspěch, předtím jsem měla 6mm 16 DC, teď už 12 DC, takže ještě mám do pátku čas a budu pít ještě v sobotu ![]()
Lili tak to je fajn, že je tu duše s podobným osudem - v pátek budu držet palce ať vše vyjde na jedničku
Na tu Turkovou jsem neslyšela nejlepší reference, jak na tebe působila? Já jsem byla u Musilové a ta byla neskutečně milá a trpělivá, konečně mi to někdo vysvětlil po lopatě…můj gynekolog je sice fajn, ale má pocit, že tomu rozumím víc, než to ve skutečnosti je ![]()
Ivčo - díky
snad nám to taky jedno vyjde, vím že to chce se obrnit trpělivostí, optimismus…atd., ale…všechny to tady známe, jak na to nejde nemyslet. Kontryhelový čaj funguje? Kde se to dá koupit?
Veru - nám přišla Turková moc fajn, milá, všechno vysvětlila, pořád se ptala, jestli všemu rozumíme, prostě byla fjan, dokonce jsme vtipkovali, jažembovská byla skvělá, je úplně úžasná!
jé nová čekatelka tak to je dobře, protože tady dámy co testí příští a přespříští týden už budou mít jasné // a
a utečou do diskuzí těhu a porod atd:-)
Tak to ráda slyším, protože je možný, že jí někdy chytím taky…mě tam přišli všichni strašně hodní, i sestřičky…Už jsem zvědavá na tvoje páteční dojmy, doufám, že napíšeš ![]()
veru - jj, dneska mi ta sestřička povídala co a jak: prej ve ctvrtek injekce, v pátek IUI, za 14 dní //, pak sna krev, pro recept na utrouš a bude to … tak jsem jí říkala, že rozkaz a že to tak teda beru!!!!
Veru, kontryhelový čaj seženeš určitě v lékárně.
Holky, to máte super, že mají u vás v CARu tak super pozitivní přístup. Teď jsem kápla na doktora, který má asi v popisu práce tlačit všechny pacientky do IVF. Takže mě moc pozitivně nenaladil.
Lili, tak to je ssuper!!! Hodně štěstí v pátek, budu na tebe myslet celý den!
Veru vítej!!! Tebe trošku uklidním s tím spermiem. Vůbec se neboj, můj manžel taky kouří a vůbec to nemělo vliv. Spermie zraje 72 dní, na to se taky leckdy zapomíná, ale hlavně dr. mi říkala, že u chlpapů se to spermio až tak nemění věkem ani ničím, že ty hladiny jsou pořád podobné, jasný že vitamínama se to dá asi trošku ovlivnit, ale jestli ho má dobré, tak ho nenervuj a neúkoluj.
A s gynekologem jsem na tom podobně, takže jsem ho úplně obešla a mám docela trauma, že tam na mě spustí zase ty jeho chytré věci, až mu řeknu jak to je… hihi ![]()
Holka tak se drž, určitě to dopadne dobře!!!
Ivi, ty mi ještě jednou napiš něco o dalším pokusu a najdu si tě hned teď ![]()
Tak bych to zítra viděla na velký nákup v lékárně…
to je vždycky Béčko, kyselina listová a těhotenskej test ![]()
Ivčo a kam chodíš do CARu ty?