Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Rhapsody, tak to je super, že se ses přeobjednala, taky bych měla strach, že to bude pozdě. Já taky snáším Clostík dobře, jen teda ovulku pak cítím fest. Při prvním IUI to byl teda mazec, tak uvidíme, jak to bude teď na podruhé.
If, teď si nepamatuju, ty jsi otěhotněla na druhý pokus IUI?
Holky, mám na vás dotaz - jak to máte v práci? Několikrát do měsíce je potřeba se uvolnit do CARu. Já to třeba mám na celý den, protože to nemám v místě bydliště. U mě ani tak nejde o šéfa - to je bez problémů, ten o všem ví. Spíš jde o to, že je nás v práci plno ženských a já nevím, co jim mám říkat, až se mě začnou vyptávat, kam pořád jezdím. Mám některé bližší kolegyně, které o tom ví a mluvím s nimi o tom. Ale vůbec se mi toto téma nechce řešit se všemi. A nevím, jak z toho vybruslit. Budu ráda za nějaké rady nebo postřehy.
![]()
Ahoj Klárko, já naštěstí bydlím v Praze, takže z práce si stále jen „odskakuji“ i když někdy třeba na 3 hodiny. A chodím k doktorovi, nikdo neví kam skutečně chodím a co řeším. Teda šéfová ví, že chci dítě, ale neví že to aktuálně řeším. Já spíš nevím, co jim řeknu až půjdu na IVF a budu si chtít vzít týden volno, je nás v kanclu málo a pokud má někdo dovču, tak tu musíme být komplet. Plánujem si tu dovolené dlouhodobě, takže teď se píšou dovolené na květen-červen a já dělám, že nic a pak prostě odpadnu a nevím, asi si vymyslím chřipku.
Holky, já si brala vždycky propustku, kde to razítko z CARu bylo vidět, ale i šéfové jsem to řekla a holky z kanceláře to taky věděli. Ostatním jsem to neříkala.
If, tak to je super, já jsem se rozhodla, že mě to taky totiž vyjde na podruhé
, jako s Adámkem
.
Ivčo, já si taky beru propustku. To je ten nejmenší problém, to předám šéfovi o samotě. Tady jde o to, že je nás v práci hodně a že se mi to fakt nechce probírat se všemi. A víš jak jsou ženské zvědavé. ![]()
Hani, díky za info. Ty to máš trošku jednodušší díky té vzdálenosti. ![]()
Ivi-Tak to jsem teda taky zvedava jak budu citit ovul.po menopuru to bylo celken ok,ale ted?uvidime.
jinak k reseni propousteni z prace-ja to mam prave naopak-jsem majitelka…tak se nemusim nikoho ptat. ![]()
Rhapsi, ono to nebylo nijak hrozné, jen já prostě přirozeně neovuluju, tak jsem to nikdy nepociťovala a po Clostíku teda ovulku nemůžu přehlédnout, cítím dost vaječníky. Ale není to nic, co by bylo nějak hrozné nebo tak, nemusíš se ničeho bát.
Kláriku, tak vždycky můžeš říct, že jsi byla u zubaře, když to nechceš všem říkat.
Ivi-taky myslim,ze to nebude tak hrozne..urcite lip snasim clostik nez menopur..ale ze uz se nam to mereni blizi..
Klári, jak říká Ivka, zubař je super nápad
Jinak se Ti vůbec nedivím, že nechceš, aby to každý věděl. Já to taky řekla jen jedné kolegyňce, která mi pomáhá s plánováním práce tak, abych to zvládala a nikdo další o tom nevěděl ![]()
Holky,tak to mám za sebou,mou 1.IUI.Domácí snažení je ale příjemnější
Sestra mi píchla Pregnyl a v pátek jdu na 2.pokus.Snad se zadaří.Musíme doufat.Je normální,že trochu špiním??
Hplky,vám všem přeji hodně štěstíčka a úspěchu ![]()
Ahojky holky!!!
Ivi já si to taky myslím, že to musí přijít, budu držet palce… mě přijde, že to poprvé musí „proštouchnout“ a podruhé že to musí vyjít…
![]()
Lucilko, tak se drž a přeju ať to vyjde!!! Taky máš dvě IUI hned za sebou v jednom cyklu, jo?