IUI únor 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
405
12.3.12 19:04

Klári, jo, snažíme se o druhé dítě. Už máme sedmiletou holčičku, ta se povedla hned, manžel má ještě třináctiletou skoroslečnu z prvního manželství. Teď se snažíme deset měsíců, já vím, že pro dlouholeté snažilky je to nic, ale mně bude v létě 37, takže zas tak moc času nemám. Gynekoložka mě poslala do CAR po půlroce snažení. Jinak oficiálně žádný problém není, všechny výsledky u obou v pohodě, ba někdy přímo luxusní, jak říká můj doktor. :) A co vy, jak máte staré dítě? Omlouvám se, pokud už si to psala, ale nestačila jsem ještě diskusi přelouskat.

Osičko, držím palce na ranní testování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 19:29

Schvalování trvá asi týden, poprvě jseme tam šli když jsme sledovali cyklus a než jsem to dostala vypsala jsem žádost-která se posílá na vzp nebo u koho jste pojištění…aby to vyšlo na ten 3dc-tedy s předstihem, já jsem měla problém, že doktor mi napoprvé zapoměl poslat žádost-ikdyž jsem vše vyplnila a objednala jsem se na první aplikaci…a když jsem volala jestli mi je schválili tak jsem se to dozvěděla že neposlal a světe div se než jsem dojela na 10.h od raního tel.byli injekce schválené…tedy i v krajní mezi hnáni cyklem to jde i takto rychle
Je to asi kvuli tomu, aby se ty injekce nečerpali kdekoli a v jakem koli množství-tím to hlídají,jako když bych byla treba v caru v praze tam vbrala iui stimul. injekcema a nic a šla znovu na jiný car a chtěla vše z novu a neřekla že jsem už někde byla… a na jeden ciklus stoji 6000 když by nehradila pojištovna já doplácela něco kolem 250kč -tak asi tak snad to dává smysl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 19:33

Jinak clostik je už doma-mám ho brát od3 dc do 7dc -tedy 5dní.. ráno a večer.
Na příbal.letáku nepíšou jak užívat je to asi jedno..je lepší po jídle? vemu ted první, ale nemela jjsem ráno-mám to dohnat že vemu 2naráz nebo ten raní přetáhnu do 8dc ráno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
12.3.12 19:37

Rhapsody, jj, to máš brát stejně jako já. Podle mě je jedno, jestli se bere před nebo po jídle. A tobě neřekl doktor, co máš dělat, když sis nestihla vzít ráno prášek? Já nevím, jestli by se mohly vzít dva najednou, těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
12.3.12 19:38

Rhapsody, já myslela, že jsi menses dostala až včera? To bys Clostík měla brát až od zítřka, nebo se ti to rozjelo už v sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 19:47

jo jo v sobotu to pozvolna začalo a k večeru se to rozjelo, po telefonu jsem vše řekla dr. od kdy jsem špinila atd. a je to od soboty tedy dnes opravdu 3den…řekl že dnes začít užívat a věděl, že budu mít léky až večer…tedy to nechám na jednom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 19:50

vše jsme řešili po tel. a recept jsem si vyzvedla u sestry-on dr. nebyl v caru ale poblíž kde 2dny v týdnu ord.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
12.3.12 19:51

Taky bych si radši dva najednou nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 19:55

taky si myslím,
clostik mám už naštěstí na tento cyklus i na další případné 3.tedy zásoba :D ale snad je dál nebudu potřebovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
12.3.12 20:07

Rhapsy, tak to je s těmi injekcemi docela složité. To tam asi týden před MS musíš jet podepsat tu žádost a potom po schválení znovu pro recept? A ta jehla na injekce je tenká jako třeba když si píchají inzulín? Zvláštní představa píchat sama sobě injekce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
12.3.12 20:11

Renčo, my máme šestiletého syna a o druhé se snažíme skoro dva a půl roku. Taky jsme oba v pořádku, nikde se žádný problém nenašel. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
12.3.12 20:20

Holky,nějak v tom nemám jasno.Ve středu mám jít na utz,pokud bude vše OK,píchne mi sestra pregnyl a jdu hned ten den na IUI…vy ale tady píšete,že se píchne pregnyl a až na druhý den se chodí na IUI.Jak to tedy je :nevim: ?Jo a od 5.do 10.dne jsem zobala clostík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 20:22

klári, tak tak předem…
jehla je tenoucká a asi tak 1,5cm dlouhá, nevím jaké jsou na inzulin…
ale přetahuje se to takovou tou normálí kterou berou běžně krev…tahá se to do stříkačky a pak se před aplikací vymění ta 1 jehla ta tu malou…a do bříška…ulevilo se mi, že to nemusím podstupovat..a k tomu všemu se fasuje ještě malý kontejnerek na odpad -jehly, ampule od roztoku a prášku a stříkačky-to pak se odevzdává bud v lekarne nebo caru. škoda právě, že to není nachystané rovnou v peru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.3.12 20:31

Luci, pregnyl se píchá cca 36 hodin před iui…aby meli foliky čas puknout.
já jem si ho nechala píchat na pohotovosti(nemím známého lékaře-je to do zadku do svalu) pač tobylo na 21.00v pátek a na IUI v neděli ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
12.3.12 20:38

Rhapsody,tak to jsem z toho jelen.Nic mi neříkala,že si ho mám píchnout sama.Mám ho vzít s sebou,ale má být připraven i manža,že bude IUI.Tak to nechápu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí