Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kaczi, kolikátý den jsi po IUI? Už jsi dostala MS? Třeba bylo ještě moc brzo a jestě by mohly být // ![]()
Osičko děkuji
jsem 14. den od pregnylu a prvního IUI a 12. den od druhého IUI. Ms ještě nedorazila, tak uvidím
Každopádně do IVF jdu, miminko za to stojí ![]()
Kaczul, už jsem ti psala vedle do diskuze, moc mě to mrzí
, ale ještě počkej, třeba se druhá čárka objeví.
Osičko a nemůže být ten tlak zvětšující se dělohou?
Tak u mě k testování ani nedošlo, MS mě předběhla. Navíc mě docela vytočili v mém CARU. Když jsem minulý měsíc začínala stimulovat na IUI, tak jsem se s doktorkou domlouvala, že pokud to nevyjde, chtěla bych hned další měsíc do IVF. Výslovně jsem se ptala na to, jestli už nemám hned podat žádost, aby se to na pojišťovně stihlo. Prý že ne, že stejně budu mít dlouhý protokol, takže stačí bohatě přijít na začátku cyklu. No a když jsem tam dnes ráno volala, tak mi sestra tvrdila, že se tenhle měsíc už nedá stihnout. Nakonec jsem se proboxovala na dnešek na konzultaci přímo k doktorce, tak uvidíme… (hned mám případně koho seřvat). V nejhorším si v mezičase prubnu 3. IUI.
Kaczi, je mi to fakt líto, ale myslím si, že naděje ještě je. Třeba zabralo to druhé IUI, vždyť Ti tam zůstaly tři folíci, ne? To by pak asi bylo ještě na testování brzo.
Rhapsody, a co Ty? Alespoň nějaká dobrá zpráva?
Ivčo, neboj, MS určitě cystu vyplaví.
Klári, tak hodně štěstí do dalšího pokusu. To je pech s těma injekcema, taky bych vsadila na to, že při IUI se schvalovat nemusí. Ale Ty jsi měla krásný folikul i minule bez stimulace, tak to určitě nebude problém.
Renčo, to mě mrzí, že ta potvora menses dorazila. S tím CARem to je teda blbý, že ti to slíbili a najednou to nejde, no přinejhorším to ber jako znamení, že vyjde třetí IUI
. Ale třeba se to ještě nakonec stihne.
Ahoj holky, můžu s k vám přidat? IUI mě teda teprve čeká, zítra si jdu pro vísledky krve a když to bude ok, tak příští měsíc. Mám z toho celkem obavy
holky a platí se za to něco?
Kaczul, Renčo, moc mě to mrzí,
tento měsíc nám fakt nepřál ![]()
Ahoj Anit, iui se neboj, je to jako běžná gyn. prohlídka, nebolí a trvá to jen chvilku. U nás v caru platíme 1500 za každou iui. Mě čeká v květnu 3. iui, tak budeme na výsledky čekat spolu ![]()
Osičko, držím pěstičky, ať je na kontrole všechno v pořádku ![]()
Holky a všem hodně štěstí při testování i při dalším snažení ![]()
@Vikky a kam chodíš do caru. Jestli na to nezapomenu zeptám se zítra doktora, kolik si na to mám připravit
![]()
Anit, opravdu to nebolí, ale já za IUI neplatím nic. Je to plně hrazené pojišťovnou a to chodím do soukroméo CARu
Překvapuje mě, že někde za to chtějí peníze, když pojišťovna tohle hradí plně 6× do roka ![]()
Kaczule nebojím se bolesti, ale spíš jsem nervózní z toho, že se to nepovede. Tak nějak doufám, že to vyjde na první polus, ale čím víc se to blíží, tím víc so říkám ,že to vyjde.
Já už jedno dítě mám, ale mám ho s bývalým manžou, a teď bychom chtěli s přítelem minimálně jedno naše společný ![]()
Anit, vítej
. Já jsem taky na IUI nic nedoplácela, taky chodím do soukromého CARu, mám Všeobecnou zdravotní pojišťovnu. Za léky jsem doplácela desetikorunové položky, takže v tomto směru to bylo v pohodě.
@AnitramV je to jek v kterém CARu, záleží s jakou pojištovnou spolupracují, je ale jen málo center kde se platí, jinak je IUI zdarma 6× ročně. Jak píše Ivča pak se platí jen maličkaté položky.
@kaczule1 já taky platila 1500 za jedno IUI, je to prostě jaký CAR si vybereš.
já bych měla jít do praha http://www.fertility-ivf.eu/…ontakty.html sem ![]()