Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojik holky přeji hodně zdaru at vám to vyjde já taky pořád čekám… po tom pregnylu tak jsem zvědavá ještě jednou držím pěstičky.....
![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, můžu? dnes jsme byli s přítelem v CARU, směřujeme k IUI - dokonce snad ještě tento týden, pan doktor říkal, že to zkusíme nejprve v přirozeném cyklu, tak jsem na to zvědavá. Oba by jsme měli být snad v pořádku - dle testů, spíš se bojím toho čekání, nežádoucích účinků hormonů a tak.. člověk prostě podstupuje něco, co není přirozené.. ale když to jinak nejde
![]()
Luculko, díky moc
.
Lehrerin, jasně, klidně se přidej, čím víc spřízněných duší, tím líp
.
ani jsem si neuvědomila, že mi teď vlastně budete všechny říkat lehrerin… jinak jsem marta.. no několik měsíců jsem diskusím odolávála v rámci zachování zdravého rozumu, ale říkám si, že vaše diskuse je taková na úrovni, že mě snad moc nevystresuje a člověk může pochytit i pár dobrých rad ![]()
jinak jezdíme do sanusu v jihlavě, máme za sebou dvoje odběry a USG + přítel dnes spermio a Dr. říkal, že tam máme folikul 12 mm, sliznice by mohla ještě narůst, tak to zkusíme z jedné vody načisto. na to,že člověk pořád na něco čekám, jsem celkem překvapená tou rychlostí. Každopádně já mám ten problém, že neustále v cyklu špiním i když hormony jsou v pořádku. zatím mi nikdo neřekl, co to vlastně znamená, čím to je a jestli je to překážka v otěhotnění - no asi je, snažíme se už rok a půl a děti zatím nemáme. ![]()
Ahoj holky, tak na uvod vítám nově příchozí a držím pěsti těm co čekají na měření atd…
jinak dnes jsem celkem rozhozená..
od soboty jsem začala špinit jen slabe, ale na testu jsem měla pěkně viditelnou druhou -nebyla uplně silná jako kontrolní ale byla… špinění sílilo.
dnes jsem byla obj.na krev na hcg a těhotenství vyloučeno
.
dělali nám to pro jistotu 2× aby byla jistota…no co se dá dělat. dr,říkal, že se zahnizdilo, ale neudrželo - plus pro nás prý je, že se tam aspon něco dělo a šance se zvyšují…nevím nevím …
co se ale divím -ještě jsem ani nebrečela jen jsem na dr. koukala jak pako a jina nic…celkem jsem to vzala…
už mám schválené a doma nafasované injekce a jen čekám až se to pořádně rozjede a 2dc pícháme.
zkusíme ještě 2 IUI a pak na IVF… ty 2 iui budeme beát jako vyplnění času před iui a jdyž se zadaří tak tím líp…
ahoj lehrerin - vím čekání rok a pul je dlouho ale o proti našim 5,5 let to je málo…ale to určitě neutěší…
jinak já docházím též do Jihlavy k dr,Fiker…dnes jsme tam taky byli kolem 9.30 a 10.30 třeba jsme se potkali
co?
jinak budeme píchat už na 3 IUi tak se uvidí …držím pěsti at se brzy zadaří
holky vyjste obje z jihlavy? slisela ze car v jihlave je vynikajicci.rhapsody cim budes stimulovat? to je mimc lito ze se ti to neudrzelo,ale o proti nejakym holkam mas naznak ze vis ze to jde,ja treba za 3roky nikdy dve na testu nevydela.vitam te lehrerin co je to usg? rok a pul neni dlouha doba.
Rhapsody, brouku, to mě moc mrzí
. Mě se to stalo už několikrát, že jsem měla na testu vidět dvě čárky a nic z toho. Buď se to neudrželo, nebo to byl jenom nějaký falešný duch. Chápu, jak ti je, taky jsem byla zklamaná. Tak budeme na menses čekat spolu, ale ty stihneš IUI určitě rychleji, u mě se zatím ani nic nechystá, ach jo.
Rhapsy, to mě moc mrzí
. Moc jsem ti to přála, že jsi aspoň ty byla tento měsíc úspěšná. Ale asi má doktor pravdu, že je dobře, že se tam dělo aspoň něco. Třeba bude do třetice všeho dobrého… ![]()
Rhapsody,to je mi líto…a já už myslela,že ti to opravdu vyšlo.Mrzí mě to ![]()
Vítám nově příchozí Martu ![]()
Ahoj Lehrerin, zdravím tě.
Já chodím taky do Jihlavy k Dr. Kučerovi. Máme to docela podobné - hned v prvním cyklu jsme taky měli IUI bez stimulace, bohužel neúspěšné. Teď nás čeká druhé IUI zase v přirozeném cyklu (pokud bude zítra na uz folík). Pokud bude zase neúspěšné, tak na třetí už budu stimulovat injekcemi. Já jsem v Jihlavě moc spokojená - taky mě příjemně překvapila ta rychlost, že tam neztrácí s ničím zbytečně čas. ![]()
děkuji holky za projevené komntáře…je to pech…ale co se dá dělat… když jsem došla domu tak jsem hned zmučila tu naši 4nohou dcerku a bylo hned líp…
Hani - docházím do caru v jihlavě ale z jihlavy nejsem . jsem od Žďáru nad Sázavou…máme to tam tak 45min cesty-jinak až na to, že se nedaří nemám na car jedinou chybu…
jinak víme, že to jde-už jsme měli před 5lety mimi a v6 měs.teh.jsme museli ukončit…takže sterilita vyloučena…
stimulovat budu zase menopurem tím jsem stim. 1iui 2iui jsme stim.clostikem protože dr.zapoměl poslat žádost na schvální.na tuto iui už to poslal když mi měřil foliky na 2iui…je to tak lepší dopředu…
dnes jsem se ho i ptala jestli není něco na rust sliznice a že nic akorát co je prokázané tak menopur je jinéhosložení než clostik a sliznice je po nem lepsi..
Iviku-
myslím, že to stihnu asi dřív-mrcha už klepe na dveře tak myslím že ve čtvrtek budeme píchat.už aby se ti to rozjelo a něco se už dělo
.
Rhapsi, to mi povídej, jdu si dát vínko, ať to trošku popoženu
.