Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, techto tematu je tu sice uz hodne ale nic moc aktualniho. A navic bych si chtela zkratit cekani po ET povidanim s nekym kdo je na tom podobne jako ja. Treba se i najde nekdo, kdo byl na ET stejny den jako ja.
Jak si holky kratite cekani? Jste doma nebo chodite do prace? Jsem 3.den po ET a citim se uplne normalne;-)Jediny co tak mam nalita a bolava prsa, coz ale prisuzuji gonalu nebo utrogestanu.
Ahoj, ja sice po ET nejsem, ale byla jsem v cervenci s neuspesny vysledkem. Chodila jsem normalne do prace, takze tim jsem si kratila cas.Ty hormony způsobují bolava prsa.Ale u nás na klinice byla letos velka uspesnost.Ty chodíš do prace nebo jsi doma? Me doktor po ET rekl, at delam vse, co me bavi, ze lezením si těhotenství nevylezim.
@dygyna ahoj, mě IVF pravděpodobně čeká… teď jsme ve fázi čekání na výsledek z genetiky. Do jakého CAR chodíš? ![]()
@Eva Sz to je mi moc lito:-( ja do prace prave chodim, byla jsem doma jen dva dny po ET kdy mi bylo doporuceno odpocivat.Dnes jsem prvni den v praci, mam sedave zamestnani.Kam chodis do CAR? Ja do Olomouce a na ivf jsem byla poprve.Ale ja ty prsa nemam jen bolava ale i tak o cislo vetsi:-Dale asi tak reaguju na ty hormony co jsem do sebe v posledni dobe naladovala. Jinak beru Estrimax 1_0_1 a utrogestan 4-0-4.A u vas prisli na nejaky problem? U nas, teda krom jednoho vajecniku nic.
@dygyna Ahojky..já byla taky 12.10. na et a nervózně čekám jak to dopadne…co ti transferovali? a který den? a kdy budeš testit?? ![]()
@adny je tak to je super ze jsme. byly ve stejny den.Me dali 1 embrio ve stadiu blastocyty. A tobe? No mam testovat 26.10 ale tak dlouho to nevydrzim takze to prubnu uz asi v nedeli
A ty?
@dygyna tak to jsme na tom úplně stejně. taky 1 embryo ve stadiu blastocysty. a jelikož to už bylo 6 den co mi ho transferovali tak si taky myslím, že v neděli už by tam mohlo být něco vidět
a jak se cítíš? já fajn…občas mě píchne v podbřišku, prsa mám větší ale už tolik nebolí..jinak pohoda…a tento týden jsem na neschopence ale příští týden už chci jít do práce…a taky chodím do olomouce…to je tvoje první ivf? máte nějaké mrazáčky?
Presne jako ty:-D ja se citim taky v pohode tu a tam neco pichne a neco zaboli jinak na sobe nic nepozoruju:-DA tu neschopenku jsi si vyzadala ty? A v praci to vedi ze podstupujes ivf? U me ne.Mo je je to prvni ivf tak jsem z toho cela vyjukana a bojim se neco delat abych neco nepokazila
U me zadny problem teda nenasli, krome toho ze mam nepruchozi jeden vajecnik. Mrazacku mam 5.Celkem mi vzali 13 otocytu, ci jak se tomu nadava:-DA ty jsi z Olomouce?
@dygyna tak moje už je to druhé ivf…ale první bylo v jiném centru a se špatnou kvalitou embryjek..tak věřím, že už to tentokrát vyjde…jinak u nás problém žádný..manžel měl sice horší spermio, ale to už má po léčení ok. neschopenku jsem si vyžádala..jelikož jezdím daleko do práce tak aspoň 14 dní odpočnu doma. já u prvního ivf ležela a nevyšlo to a teď se snažím normálně fungovat a moc na to nemyslet, tak uvidíme. z olomouce nejsme…jsme od ostravy..a ty? to máte supr že máte ještě tolik mrazáčků..my jen jedno
ale věřím že nebude třeba ani to jedno… ![]()
@adny tak to dojizdite daleko:-( mi jsme ze sumperka tak to mame jen asi 60.No mame jich dost ale doufam ze nebudou snad treba. A kam do Olomouce chodis? Ja na horni lan.Jo a kolik je ti let? Me 28 ![]()
@dygyna no je to celkem kus ale stojí to za to…taky chodíme do reprofitu
to jsme tam byli na punkci i et určitě spolu
mě je 29…tak snad nám to oběma klapne ![]()
@adny takze na ET jsi tam byla v nedeli? Ja byla na 11,30 a pred nami tam byly jeste 2 pary, tak to jsme se tam musely videt
No ja jsem tam s nima moc spokojena a verim ze to vyjde. Aspon jsme na tom stejne a muzem si sdelovat dojmy ![]()
Ahoj my jsme teda byli na 1ivf v červenci neschopenku jsem měla protože mi po tom strašně otekly vaječníky a bolelo mi břicho že jsem chodila v předklonu, ani jsem tomu vůbec nevěřila že to vyjde, tak jsem nevydržela a testovala jsem už osmý den po transferu a test byl pozitivní
dneska už jsem 13tt, držím vám všem moc palce at máte na testu ty vytoužené dvě čárky jako já ![]()
@Monica R Tak to jsi mela OHSS ne? A to se prave jeste zhorsi kdyz zacnes produkovat HCG. Doufam ze me tohle nepotka.