Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Extra vysoká nejsem - 171 cm, ale hubená jsem hodně - 51 kg. Svaly nic moc. Mám dvě děti, oba porody byly krásné a v pohodě, téměř bez poranění. Obě děti jsem rodila v termínu, přesto byly docela malé (2830 g a 2850 g).
Měřím 174 cm a vážím 50 kg, jsem velice štíhlá a porodilajsem 3× naprosto bez komplikací ![]()
První syn vážil 2330 gR. Druhý 3680 gramu. Třetí syn 2770 gramů. Nejlíp se mi rodil prostřední syn ![]()
Podle mě záleží spíš na velikosti pánve, problémy mají spíš tlusté ženské. To je moje zkušenost.
Nevím, kolik měříš a vážíš, ale já když jsem otěhotněla, měla jsem 42 kilo při 164cm. V těhotenství jsem nabrala 18 kilo, nicméně přes zadek jsem měla i v 9. měsíci sotva 86cm. Porod naprosto v pohodě. ![]()
Jsem hubená až za roh, svaly žádné, porody dva v pohodě, bez komplikací. Docela i rychlé.
Já netěhu vážim 52kg a měřim 176cm, teď jsem přibrala skoro 11kg, začínám osmý měsíc a porodu se taky děsím. Váhový odhad máme docela otesánkový, takže jestli budu tlačit buřtíka přes 4kg, tak jsem na sebe zvědavá
@Ivaneska líbí se mi, že nejlíp se ti rodil ten nejtěžší
![]()
@leňula2 zakl.: Ahojda, díky za reakci, to je povzbudivý
. Mně totiž přepadly obavy, jestli to s těmi ´´nesvaly´´ utáhnu ![]()
@Ivaneska zakl.: ahojda, tak to jsme na tom skoro stejně, jen já mám v těhu o pár kilo víc
, díky za reakci ![]()
@Pipet zakl: ahojda, tak to je super
Vidím, že ten můj ´´problém´´ vlastně není ´´problém ´´ ![]()
@Kyslíková zakl: Držím palce!! Určitě to zvládneš bravurně, jak tu píší holky svoje zkušenosti ![]()
Ahoj a dobrý den, možná zní název diskuse trochu zmateně, ale upřesním. Jsem vysoké, štíhlé postavy, málo svalstva…vzhledově podobný lidem s Marfanovým syndromem - ten je ale obtížné diagnostikovat. Čekám miminko, a proto bych ráda do diskuse zapojila maminky podobného tipu s otázkou, jak zvládaly porodit? Přeji hezké dny a děkuji za diskusi