Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Linusren no vidíš já nenapsala…mě je poslední týden hrozně blbě..a když koukám do mobilu tak ještě hůř…takže jsem tady včera byla po delší době a nevzomela si
kontrola dopadla dobře byla jsem 6+3 a bylo už srdíčko
sice podle ms bych měla být 7+3 ale dr říkal že s nepravidelnými cykly se to tak nedá brát…takže je to prý ok
další kontrola za měsíc 21.4…no táhne se to teda strašně už teď
snad bude zase vše v pořádku 🙏
@sarkahuncarova no u tebe se nedivim, že to máš o týden jinak
vždyt jsi měla dlouhý cyklus
.. jojo ty kontroly jednou za měsíc jsou peklo
mě vždycky 2 týdny utečou ale pak ty další dva do další kontroly, to je nekonečný
ale jsem ráda, že je vše v pořádku
![]()
@Anonymní píše:
Holkyyy, tak už po kontrole od MUDr. Sliznice prý je super. Folykul je tam jak nás. rano![]()
a 5.4 jdu na transfer. Trochu mě nazlobilo to, že partner má přijet semnou ale na zavedení embrya být nesmí. Jak jste to měly vy?
Jee, tak to je parada
to uz mas za chvilinku
vsak budete hned spolu po zavedeni ![]()
Semnou tam manzel byl u zavedení, i mu sestřičky řekli, ať se prave dívá 😁 😊
@Clarisa7 píše:
Semnou tam manzel byl u zavedení, i mu sestřičky řekli, ať se prave dívá 😁 😊
Doufám, že bude aspoň fotečka
Nám řekli, ze si můžeme fotit monitor😁 fotku nedali.. mám jedni embryjko sobě po et a 6 mrazacku.. naše první ivf.. testovat mám 4.4.. a co vy holky? V jake jste nyní fázi? 😊
@Clarisa7 píše:
Nám řekli, ze si můžeme fotit monitor😁 fotku nedali.. mám jedni embryjko sobě po et a 6 mrazacku.. naše první ivf.. testovat mám 4.4.. a co vy holky? V jake jste nyní fázi? 😊
Aha tak to se máš. U nás se to dělá na operacnim sále prý kvůli hygieně. Takže prý noční košile, opět přezůvky a na operační sál si nesmím sebou nic vzít. A ani partner u toho nesmí být. Prý kvůli hygieně bude čekat na pokoji. Trvá to prý 5-15 minut. A pak půl hodiny budu ležet na pokoji. Sakra jak já toto nesnáším… Hlavně že začátku tvrdila, že u toho může partner být a teď prý ne
… Doufám, že je to vidět, že dávají embryo… Začínám panikařit aby neudelali jako že dávají embryo a nakonec nic nezavedou a budu muset znovu.
Jsem se ptala zda bude fotka z toho a sestra se podívala že k čemu. A já na památku a když u toho nemůže být chlap tak ať mu můžu aspoň ukázat foto. A ona. Na té fotce stejně nic neuvidíte
…
Ty jo a na jakou kliniku chodíš? Mne ten ET dělali na stejným sále jako odběr vajíček a mohl tam manzel v pohodě být. Viděli jsme na obrazovce, jak ho vkládají a máme to i vyfoceno. Je to malá bílá tečka, ale vidět jde 😁.
Ahoj já chlapa u transferu měla musel si Teda vzít ten nemocniční hábit
všechno nám popisovali co zrovna dělají kde co je i embrijko jsme viděli pak jsem zůstala ležet cca 10 minut a pak jsme frceli ![]()
Holky držím palce ať to klapneeee
![]()
Ahojda 🤗 mě zaváděli kuličku bez partnera, ten na mě čekal v pokojíku, kam mě pak zavezli ze sálu. Měli jsme tam soukromí, hodinku jsem tam ležela a povídali jsme si jak to asi teď bude ♥️ 🙂 ještě na sále mi ukázali takovou tyčinku s mým rodným číslem, po zavedení bez ultrazvuku ještě zkontrolovali katetr pod mikroskopem, zda v něm kulička neuvízla a teď jsem už ve 20tt ♥️ holky moc vám všem tady fandím a přeju jen a jen to nejlepší = 9 měsíční zdravý zázrak ♥️ 🤗
@Clarisa7 píše:
Ahoj,
My taky 1. IVF, ET 22.3. - 1 5denní blastocysta, testovat mám 5.4.
A ještě máme 4 mrazáčky.
Jsem samozřejmě na nervy a neustále se pozoruju a sjíždím diskuze. ![]()
Ahoj holky ![]()
tak mám výsledky z imunologie, přesně se stalo to co jsem si myslela úplně od začátku.
vyšší aktivace NK buňek po stimulaci trofoblastem, vyšší produkce TNFa, hraniční ANA IF- jemně zrnitá.
Jsem celkem naštvaná, že se tohle všechno nevědělo dřív, úplně zbytečně jsme přišli o ty naše dvě bublinky 😪.
Ta první se tam asi držela zuby nehty, když se udržela pár dní k pozitivním testům.
Je to děsný všechno ![]()
Prý mi doktor předepíše Prednison, včera když jsem četla ty nežádoucí účinky atd, tak je to teda síla. Taky jsem si četla, že vlastně NK buňky bojují s nádorovým onemocněním a když ty NK buňky zabijeme, tak to taky není úplně dobrý pro obranyschopnost těla.
Holky máte s tím lékem nějakou zkušenost?
Díky
![]()
Ahoj Bello, chapu tve pocity.. Mela jsem to stejne.. Nechapu proc nedelaji kompletni imunologii na zacatku.. Ja se na imunologii objednala sama po 3 ivf, kdy ani jednou nebyl pozitivni test.. Vysledek vysoke NK bunky proti spermiim a trofoblastu.. Partner je naprosto v poradku.. Lecba zabrala a aktualne beru udrzovaci davku 4 mg. Na zacatku jsem brala 16 mg a zadrzovala jsem vodu.. pribrala jsem hlavne v oblasti bricha.. pocity nic moc.. Pak jsem zacala cvicit a citila se mnohem lepe.. Dulezite je, ze lecba zabrala.. Sice nevim, jak dlouho kortikoidy mohu brat, ale zatim je to pry ok.. Doufame, ze se zadari prorozene.. a kdyz ne, tak za mesic zaciname 4. ivf…
Niceho se neboj.. doporucuji se hybat… Cviceni pomaha.. Drzim ti palecky..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Holkyyy, tak už po kontrole od MUDr. Sliznice prý je super. Folykul je tam jak nás. rano
a 5.4 jdu na transfer. Trochu mě nazlobilo to, že partner má přijet semnou ale na zavedení embrya být nesmí. Jak jste to měly vy?